Έρευνα του περιοδικού Journal of Food Science έρχεται να μας πει ότι τα μήλα, οι μπανάνες και τα πορτοκάλια περιέχουν πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν τον άνθρωπο από νευροεκφυλιστικές νόσους, όπως το Alzheimer.
Μέσα από τις μελέτες φάνηκε ότι η επίδραση του μήλου, της μπανάνας και του πορτοκαλιού στα νευρικά κύτταρα ήταν ευεργετική καθώς εμπόδιζε τη νευροτοξικότητα τους.
Μεταξύ των τριών φρούτων, τα μήλα φαίνεται να υπερισχύουν ενώ ακολουθούν οι μπανάνες και τα πορτοκάλια.
[via]