Σερβιτόροι ρομπότ Reviewed by Momizat on . Σε όποιο μαγαζί και αν πάμε, πάντα έχουμε κάποιες απαιτήσεις από τους σερβιτόρους. Θέλουμε να είναι ευγενικοί, χαμογελαστοί, ήρεμοι, να μην θυμώνουν, να είναι π Σε όποιο μαγαζί και αν πάμε, πάντα έχουμε κάποιες απαιτήσεις από τους σερβιτόρους. Θέλουμε να είναι ευγενικοί, χαμογελαστοί, ήρεμοι, να μην θυμώνουν, να είναι π Rating:
You Are Here: Home » Ειδήσεις » Κόσμος » Σερβιτόροι ρομπότ

Σερβιτόροι ρομπότ

robot in chinaΣε όποιο μαγαζί και αν πάμε, πάντα έχουμε κάποιες απαιτήσεις από τους σερβιτόρους. Θέλουμε να είναι ευγενικοί, χαμογελαστοί, ήρεμοι, να μην θυμώνουν, να είναι προσεκτικοί, γρήγοροι και άλλα πολλά. Φυσικά, το να βρεις έναν τέτοιο σερβιτόρο ο οποίος θα έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και μάλιστα κάθε φορά, όσο κουρασμένος και αν είναι ή ότι προβλήματα και αν έχει στο μυαλό του, είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση.

Οι Κινέζοι φαίνεται πως κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας ρομπότ αντί για ανθρώπους! Μέσα στον Δεκέμβριο άνοιξε ένα εστιατόριο στην Κίνα το οποίο διαφημίζεται όχι τόσο για το φαγητό του, αλλά για το γεγονός ότι οι σερβιτόροι του δεν νευριάζουν ποτέ και δεν χρειάζονται φιλοδώρημα!

Τα συγκεκριμένα ρομπότ (περισσότερα από 12) κινούνται πάνω σε προκαθορισμένες γραμμές (σαν τραίνο ένα πράγμα) κουβαλώντας δίσκους με φαγητά και ποτά. Έτσι, οι πελάτες μπορούν να πάρουν από το ρομπότ ότι θέλουν και να σερβιριστούν. Τα ρομπότ διαθέτουν αισθητήρες για να καταλαβαίνουν πότε πλησιάζει κάποιος πελάτης ώστε να σταματάνε για να τον εξυπηρετήσουν.

Τα ρομπότ δεν έχουν αναλάβει μόνο το σέρβις, αλλά και τον καθαρισμό και την reception του μαγαζιού. Το κάθε ρομπότ κοστίζει γύρω στα 6000 δολάρια και είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να δίνουν έναν φουτουριστικό τόνο στο κατάστημα.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν με συγκίνησε η ιδέα. Προτιμώ τους ανθρώπους!

[via]

Σχετικά Άρθρα

 • Νανορομπότ στον άνθρωποΝανορομπότ στον άνθρωπο Η νανοτεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Είναι πια μέρος της καθημερινότητάς μας και στο μέλλον είναι σίγουρο πως θα κάνει πιο αισθητή την παρουσία της.

  Μπορεί να μην το […]

 • Hangzhou Bay BridgeHangzhou Bay Bridge Πριν από μερικές εβδομάδες εγκαινιάστηκε στην Κίνα η γέφυρα Hangzhou Bay Bridge, η μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου. Το μήκος της φτάνει τα 36 χιλιόμετρα και η δημιουργία της έσπασε το ρεκόρ […]
 • Στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα έρευνας των εγκαταστάσεων της Apple.Στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα έρευνας των εγκαταστάσεων της Apple.

   Τα πολυαναμενόμενα αποτελέσματα από την έρευνα της ανεξάρτητης αρχής FLA (Fair Labor Association) για τις συνθήκες εργασίας στις εγκαταστάσεις της προμηθεύτριας εταιρίας  της Appl, […]

 • Οι Κινέζοι χτυπούν ξανά με κατασκοπεία στο skypeΟι Κινέζοι χτυπούν ξανά με κατασκοπεία στο skype Το συγκεκριμένο άρθρο γράφτηκε από τον gxxshumi, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ!
  Μεγάλη συζήτηση γίνεται τελευταία, γύρω από το θέμα ότι οι Κινέζικες αρχές κατασκοπεύουν συνομιλίες, στο […]
 • Σχολείο μέσα σε σπηλιάΣχολείο μέσα σε σπηλιά
  Το σχολείο Middle Cave School βρίσκεται σε ένα χωριό της Κίνας και είναι χτισμένο μέσα σε μία σπηλιά στην περιοχή Guizhou. Αυτή τι στιγμή απασχολεί 8 δασκάλους ενώ φοιτούν 186 παιδιά.
  Το […]

About The Author

Αρχισυντάκτης και συνιδρυτής

Η ακαδημαϊκή μου ιδιότητα είναι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ.. Ωστόσο, πέρα από τα μαθηματικά και τις εφαρμοσμένες επιστήμες, θα με δείτε να ασχολούμαι με web development και διαδικτυακό προγραμματισμό ! Το newsfilter.gr προέκυψε στις αρχές του 2007 (01 Ιανουαρίου για την ακρίβεια) και από τότε φροντίζουμε να προσφέρουμε καθημερινές στιγμές ενημέρωσης και ψυχαγωγίας! Εμένα θα με δείτε να γράφω, μεταξύ άλλων, περισσότερο για κινητά τηλέφωνα, gadgets, Formula 1, ίσως Lost και για περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο (τα περισσότερα τυγχάνουν στην Κίνα, δεν ξέρω αν έχουν κάτι και τα τραβάνε!)!

Number of Entries : 2438

Leave a Comment

© 2007-2013 Powered By Websthetics

Scroll to top