Πριν μερικές ημέρες το Ipcc (Ingovermental Panel on Climate Change), όργανο του Ο.Η.Ε. που ασχολείται με την έρευνα των αλλαγών των κλιματολογικών συνθηκών του πλανήτη δημοσιοποίησε την 2η αναφορά του κρούωντας όσο ποτέ άλλοτε τον κώδωνα του κινδύνου.
Σύμφωνα με αυτήν, η παγκόσμια θερμοκρασία θα σημειώσει αύξηση 2 – 2,5 βαθμούς της κλίμακας Κελσίου σε σχέση με σήμερα που με την σειρά της θα προκαλέσει την μείωση των υδάτινων πόρων και της αγροτικής παραγωγικής ικανότητας της γης, μετακίνηση κάποιων ειδών της πανίδας και εξαφανισμό άλλων, τόσο αυτής όσο και της χλωρίδας, που στο συνολό τους θα εκλείψουν σε ποσοστό 20 – 30 %. Οι αλλαγές αυτές δεν θα επιρρεάσουν μόνο το οικοσύστημα αλλά και την ανθρώπινη ζωή αφού προβλέπονται θάνατοι από την αύξηση της θερμοκρασίας, την έλλειψη πόσιμου νερού αλλά και την επιστροφή της ελονοσίας και σε μη τροπικές ζώνες.
Η αναφορά επίσης μεταξύ άλλων σημειώνει πως οι αλλαγές αυτή την φορά δεν έχουν να κάνουν με το μακρινό ή κοντινό μας μέλλον αλλά άρχισαν ήδη να συντελούνται και οι συνέπειες θα πλήξουν πολύ σύντομα, έως και το 2020, περιοχές όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.
Για περισσότερες πληροφορίες : www.ipcc.ch
3 Comments
chzigkol
Ώρα να επιβληθούν κανόνες και πρόστιμα αρχίζοντας από τις τεράστιες βιομηχανίες που υπάρχουν στον κόσμο μέχρι και τον ανόητο που παίρνει το αμάξι του για να αγοράσει τσιγάρα από το περίπτερο κάτω από το σπίτι του.
Barbie
Δεν ξέρω για πρόστιμα αλλά αυτός που θα την πληρώσει πάλι θα είναι μάλλον ο ανόητοσ και όχι οι ιδοκτήτες των βιομηχανιών, γιατί εκείνος θα είναι που δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στο μέλλον οικονομικά και άρα θα έχει πρόβλημα επιβίωσης. Τις χαρές του Dubai μέντεψε ποιος θα συνεχίσει να ζει.
Πάντως είναι αλήθεια πως μάλλον στου κουφού την πόρτα κτυπάνε όλα αυτά… μόλις σήμερα οι “κυρίες” της γειτονιάς μου έπλεναν και κατάβρεχαν μανιωδως με το λάστιχο τα μπαλκόνια τους λες κι έχουμε καύσωνα, ‘αντε να δούμε τι θα γίνει το καλοκαίρι!
nelli
Δυστυχώς τα πράγματα γίνοντε όλο ενα και χειρότερα και κάνεις δεν λέει να καταλάβει. Και σε αυτό φταίμε όλοι , άλλος λίγο άλλος πολύ.
Πρέπει ο κάθε ένας από έμας να αναλογιστεί τι πρέπει να κάνει έτσι ώστε όλοι μαζί ίσως πετύχουμε κάτι