Μια μακροχρόνια έρευνα(9,5 χρόνια) στη Βρετανία συνδέει την βιταμίνη C με την πιθανότητα παρουσίας εγκεφαλικού επεισοδίου. Η έρευνα διεξήχθη σε 20.000 μεσήλικες και μέσα σε αυτά τα 9,5 χρόνια εμφανίστηκαν 448 εγκεφαλικά επεισόδια στους ανθρώπους της μελέτης.
Οι άνθρωποι με μεγαλύτερη συγκέντρωση βιταμίνης C, στην έναρξη της έρευνας, είχαν 42% μικρότερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό σε διάστημα δέκα ετών, σε σύγκριση με αυτούς που είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα της βιταμίνης.
Βέβαια, οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη τους και άλλα πράγματα που είναι ικανά να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Η ηλικία, το φύλο, το κάπνισμα, το αλκοόλ, ο Δείκτης Μάζας Σώματος, η αρτηριακή πίεση, η χοληστερόλη, η άσκηση, ο διαβήτης, ιστορικό καρδιακής προσβολής, χρήση συμπληρωμάτων και κοινωνική θέση είναι παράγοντες που έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπόψη.
Η νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί στις έρευνες ότι η υψηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών προστατεύει από εγκεφαλικό επεισόδιο.
[via]
One Comment
Pingback: ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C | ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ