About the author

asynadak

asynadak

Ο Συναδάκης Άγγελος έχει Bachelor στα Μαθηματικά και Master στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών καθώς έχει αναπτύξει πολλά τέτοια έργα στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια είναι Γενικός Διευθυντής της Social Mind και από την θέση αυτή βοηθάει τις εταιρίες να φέρουν αποτελέσματα αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο χτίζουν και χρησιμοποιούν τα ψηφιακά τους κανάλια. Το newsfilter.gr προέκυψε στις αρχές του 2007 (01 Ιανουαρίου για την ακρίβεια) και από τότε φροντίζουμε να προσφέρουμε καθημερινές στιγμές ενημέρωσης και ψυχαγωγίας! Θα τον δείτε να γράφει, μεταξύ άλλων, περισσότερο για κινητά τηλέφωνα, gadgets, formula 1, ίσως καμία σειρά ή ταινία, σίγουρα για βιβλία καθώς και για περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο (τα περισσότερα τυγχάνουν στην Κίνα, δεν ξέρω γιατί)!

32 Comments

 1. 1

  krap

  Συμφωνώ σε γενικές γραμμές εκτός από δύο σημεία:

  (1) Η touchscreen είναι τεχνολογία και δεν μπορεί να αποτελεί επιχείρημα το “θα κάνει δαχτυλιές”. Αμα κάνει δαχτυλιά το σκουπίζεις.

  (2) Η συμπάθεια στο όνομα είναι υποκειμενικό χαρακτηριστικό, μπορεί στον άλλον να αρέσει.

  Ότι αφορά τα σημεία στα οποία κάνεις συγκρίσεις με συγκεκριμένα στοιχεία μαζί σου. Όπου μπαίνει υποκειμενικός παράγοντας διακρίνω απλά προκατάληψη…

  Reply
 2. 2

  asynadak

  Συμφωνώ ότι αυτά τα 2 είναι υποκειμενικά. Το δεύτερο σίγουρα, δεν το έθεσα σαν επιχείρημα αλλά πιο πολύ για πλάκα.

  Όσο αφορά όμως την touchscreen, συμφωνώ ότι την σκουπίζεις, προφανώς. Εδώ γεμίζει δαχτυλιές η δικιά μου χωρίς να πρέπει να την πατήσω! Ωστόσο, αυτό που σκέφτομαι είναι ότι αν θες να βρεις κάτι, π.χ. ένα τραγούδι, δηλαδή να μπεις στο μενού, να πας στην μουσική, να πας στην εύρεση τραγουδιού, να βρεις το τραγούδι που ψάχνεις και να το βάλεις να παίζει…. μέχρι να κάνεις την τελευταία επιλογή στην οθόνη ή δεν θα βλέπεις τίποτα ή θα έχεις καθαρίσει την οθόνη 7 φορές…

  Reply
 3. 3

  asynadak

  Επίσης, δεν είμαι σίγουρος αν τα τραγούδια που φορτώνεις στο κινητό πρέπει πρώτα να τα έχεις αγοράσει από το itunes (και από πουθενά αλλού). Αν όντως ισχύει αυτό, είναι ακόμα ένα τεράστιο μειονέκτημα. Ωστόσο δεν το έχω επαληθεύσει…

  Reply
 4. 4

  imoschak

  Συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν θα έλεγες αυτά που λες αν σου το παρουσίαζε ο Steve Jobs. Τον περιβάλει ένα πεδίο παραμόρφωσης της αλήθειας τόσο ισχυρό που αποχαυνώνει το πλήθος. Κατά βάση μέσα σε αυτό το πεδίο η δυνατότητα του iPhone να παίρνει τηλέφωνα είναι αρκετή για να τον επεφυμούν οι Mac Users από κάτω και τα Fanboys της Apple, ονόματα δεν λέμε (ispo γκουχ γκουχ), ανά τον κόσμο.

  Reply
 5. 5

  asynadak

  Μόλις πρόσθεσα ακόμα 2 μειονεκτήματα στο κείμενο παραπάνω.

  Προβλέπω σε 2 βδομάδες από τώρα, αυτό το άρθρο να γίνεται το μακροσκελέστερο στην ιστορία του Newsfilter!

  Reply
 6. 6

  asynadak

  Άλλα 3 αρνητικά σημεία προστέθηκαν… Η λίστα θα συνεχίζει επ’ άπειρον…

  Reply
 7. 7

  asynadak

  Άλλο ένα μειονέκτημα, το οποίο δεν το γράφω πάνω στο κείμενο, αλλά το προσθέτω εδώ:

  * Αν πάθει κάτι το iphone, ο μόνος τρόπος για να το φτιάξετε είναι να το στείλετε πίσω στην Κίνα όπου και κατασκευάστηκε, να το φτιάξουν και να σας το ξαναστείλουν.

  Αν πάθει κάτι το Nokia σας, αρχικά έχετε την δυνατότητα να το φτιάξετε μόνοι σας (!!!) με καινούριο ή διορθωμένο firmware από το Internet, αλλιώς μπορείτε να πεταχτείτε 2-3 δρόμους μέχρι το πλησιέστερο Nokia Club, ή ακόμα πιο κοντά, 1 δρόμο πιο κάτω, στον πλησιέστερο Γερμανό!

  Reply
 8. 8

  Nik

  βάζω στοίχημα ότι όλοι μας θα το αγοράσουμε

  Reply
 9. 9

  kramih

  Καλέ μου φίλε, δεν ειμαι οπαδός της Apple, αλλά διάβασε ενα ενα αυτα που έγραψες και προσπάθησε να τα επιβεβαιώσεις, σε μερικά έχεις δίκιο σε άλλα όχι.Θα σου αναφέρω 2-3.
  Την μπαταρία δεν την αλλάζεις μόνος σου αλλα δεν πετάς το κινητο!! Ήμαρτον, την αλλάζει η Apple. Επίσης η οθόνη του οταν πήγα στο Plaisio και το είδα παρ’οτι το είχα περάσει τόσα χέρια ήταν άψογη(Εχω το P990).Επίσης διαβάζει αρχεια Word, Excel και αλίμονο εαν δεν διάβαζε pdf, Adope και Apple δεν ξέρω εαν ξεχωρίζουν. Στο service της Νοκια δεν θέλω να αναφερθώ γιατι το θεωρω επιεικώς απαράδεκτο όπως και την υποστήριξη πελάτων(για την Apple δεν ξέρω). Τώρα να σου πω εαν το πάρω, δεν ξέρω, αλλά πολύ καιρό είχε να μου κάνει εντύπωση ενα κινητο.

  Reply
 10. 10

  asynadak

  @Kramih: Σε ευχαριστώ για τις επιπλέον πληροφορίες. Λογικό ότι δεν πετάς το κινητό αν χαλάσει η μπαταρία, το έγραψα με λίγη αίσθηση χιούμορ. Για τα αρχεία word και τα λοιπά έγραψα ότι μένει να επιβεβαιωθεί. Αφού λες ότι τα ανοίγει, θα αλλάξω το άρθρο αμέσως!

  Εγώ από το service της Nokia είμαι ευχαριστημένος (αν εξαιρέσεις την τιμή του) αν και δεν το χρειάστηκα και πάρα πολύ. Μπορεί να έτυχε απλά και να με εξυπηρέτησαν γρήγορα.

  Anyway, εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι ένα άχρηστο κινητό δεδομένης της τιμής και των ανταγωνιστών του…

  Reply
 11. 11

  Simos

  Αν και λίγο Nokiόφιλο το άρθρο, καλά τα λες…!

  Reply
 12. 12

  asynadak

  Έχεις δίκιο ότι είναι Νοκιόφιλο… κυρίως επειδή είναι ο βασικός ανταγωνιστής του iphone!

  Reply
 13. 13

  ectoras

  Φιλανδόφιλε, asynadak! ποιά Φιλανδή σου πήρε τα μυαλά, η nokia? lol

  Reply
 14. 14

  MITSOSAKOS

  ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΤΙΠΑΘΩ ΤΗΝ APPLE .ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΑ….ΚΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΩΡΑ ,ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΓΝΩΜΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ .

  Reply
 15. Pingback: Newsfilter » Δημοσιεύστε άρθρα στο wordpress κατευθείαν από το Nokia κινητό σας

 16. 15

  itsomp

  Χριστός και απόστολος γκλέτσος…
  Τι προκατάληψη είναι αυτή?
  Μερικά σχόλια από έναν mac-όφιλο.
  α. Μπορείς να συνδεθείς με itunes από το κινητό… (και δεν είναι μούφα μόνο και μόνο για την ποσότητα τραγουδιών)
  β. Το όνομα είναι ευφυέστατο. Είναι τόσο έξυπνο, που ταυτόχρονα το χρησιμοποιεί και cisco για κάτι IPPhones.
  γ. Πόσους ξέρεις να έχουν 3g κινητό ΚΑΙ σύνδεση? (εγώ έναν. Ακόμη video κλήση δεν κατάφερε να κάνει)
  δ. Με αυτήν την απάτη με τις web 2.0 εφαρμογές, παιχνίδια έχει
  ε. Μη-αφαιρούμενη μπαταρία -> compact σχεδίαση (εσωτερική). Τραγικό, αλλά έχει μια λογική εξήγηση.
  στ. Ο safari απέχει πολυ από αυτό που παρουσιάζεις.
  ζ. Αναμένεται sdk,
  η. Οπουδήποτε ακουμπήσει δάχτυλο προκύπτει δαχτυλιά (νόμος της φύσης ν7843239). Μετά από ένα μισάωρο ενασχόλησης στο public, η εικόνα ήταν καθαρότατη (είναι αρκετά fingerprint-resistant)

  Η nokia όμως δεν έχει έναν θείο steve να κάνει marketing…

  Reply
 17. 16

  asynadak

  α) Μπορείς να βάλεις σαν ήχο κλήσης μόνο mp3 που έχεις αγοράσει από το Itunes. Άρα το Itunes είναι καθαρά για εμπορικούς και εισπρακτικούς λόγους, άρα είναι μούφα.
  β) συμφωνώ, το έγραψα με λίγο χιούμορ παραπάνω.
  γ) Ξέρω σίγουρα εμένα. Έχω κάνει βίντεο κλίση και χρησιμοποιώ το 3G για σχετικά γρήγορη πρόσβαση στο Internet. Πέρα από εμένα ξέρω άλλους 2 τουλάχιστον. Πάλι λίγοι είναι.
  δ) Για τα παιχνίδια είχα διαβάσει ότι δεν έχει, αν όντως έχει όπως λες τότε το παίρνω πίσω!
  ε) οκ
  ζ) συμφωνώ, αλλά το ότι δεν υποστηρίζει flash είναι μεγάλο μειονέκτημα.
  η) ΟΚ, συμφωνώ.

  Όντως, η Nokia δεν έχει τον Steve για να κάνει το marketing…

  Reply
 18. 17

  itsomp

  α) Μπορείς να βάλεις σαν ήχο κλήσης μόνο mp3 που έχεις αγοράσει από το Itunes. Άρα το Itunes είναι καθαρά για εμπορικούς και εισπρακτικούς λόγους, άρα είναι μούφα.

  Μου θύμισες την ιστορία με την μάγισσα στο Holy Grail των Monty Python’s. Το itunes δεν έχει πρωταρχικό σκοπό να μοιράζει/πουλάει ringtones. Είναι online δισκοπωλείο και είναι πλήρως integrated στο iphone.
  Αυτή τη δουλειά την κάνει καλά.
  Η μούφα είναι ο περιορισμός των ringtones σε τραγούδια που έχεις αγοράσει από εκεί. Εδώ χωλαίνει το iphone, όχι το itunes…

  Reply
 19. 18

  krap

  Βασικά Ηλία η apple προκαλεί αντιπάθειες για έναν πολύ απλό λόγο. Γίνεται πολύς ντόρος αλλά σπάνια υπάρχει καινοτομία (ουσιαστική όχι βγάλαμε προϊόν σε σχήμα προφυλακτικού και το ονομάζουμε iCondom).

  Επιπλέον η μαγεία του Steve Jobs πιάνει μόνον σε κόσμο που ρέπει ως προς τα Apple προϊόντα και δη Αμερικάνους που θα έρεπαν προς οτιδήποτε έχει ωραίο περιτύλιγμα (τουλάχιστον τα fashion victims).

  Reply
 20. 19

  Zergqueen

  Ξέρει κανείς το κόστος του συγκεκριμένου κινητού? Διαβάζοντας το άρθρο διαπίστωσα ότι η συσκευούλα αυτή υστερεί σε πολύ βασικά πράγματα. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να είσαι πολυ θύμα για να το αγοράσεις. Χωρίς 3G, photos μάπα, δεν μπορείς να βάλεις τα τραγούδια ως ήχος κλήσεις…αυτα ειναι σοβαρά μειονεκτήματα για ένα κινητο το οποίο στο site τους το παρουσιάζουν σαν απίστευτο breakthrough. Μπίκα λίγο και το ειδα και εχετε δίκιο. Σε παρασύρουν με ενα σωρό μαλακίες που και καλά είναι πρωτερήματα. Ετσι πως το παρουσιάζουν, σου φαίνεται ότι μόνο πλυντήριο που δεν βάζει! Παρ’ολα αυτά πιστεύω ότι αν βγεί στην Ελλάδα θα το αγοράσουν οι πάντες (fashion victims και μή).

  Reply
 21. 20

  asynadak

  Zergqueen, στην Αμερική το τηλέφωνο κάνει 300 δολάρια τα 4GB και 400 δολάρια τα 8GB, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

  Στην Ελλάδα ετοιμάσου για τιμή γύρω στα 700 – 800 ευρώ (κοντά 1000 δολάρια δηλαδή).

  Τρομερή απάτη! Έχει απλά ωραίο design και καλό promotion… Όλοι στο internet για αυτό μιλάνε και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.

  Δες αν θες το βίντεο στο άρθρο που θα βγει σήμερα (18/10/2007) για το S60 touch technology της Nokia και θα δεις ποιος παράγει τεχνολογία και ποιος παράγει απλά διαφήμιση!

  Reply
 22. 21

  itsomp

  ????
  Πλάκα κάνεις έτσι? Οκ, σύμφωνοι, μια χαρά τα features του s60, αλλά η μόνη “διαφορά” που είδα από το iphone σε αυτό το video, ήταν η σίγαση κλήσης… (ένα event παραπάνω).
  Μην τα λες τόσο υπερβολικά (ποιος παράγει τεχνολογία και ποιος παράγει απλά διαφήμιση), χάνεις το δίκιο σου!

  Δηλαδή η όλη ιστορία της nokia, σε πλευρά τεχνικών δυνατοτήτων της touch τεχνολογίας έναντι του multitouch της apple, που ακριβώς διαφέρει/υπερέχει?
  (set aside την αποκρυφιστική εσωστρέφεια της apple, και κλειστότητα των πλατφορμών τους)
  Μην λέμε ότι θέλουμε για να δημιουργούμε εντυπώσεις…

  Reply
 23. 22

  asynadak

  Δεν λέω ότι το iPhone δεν έχει καλά χαρακτηριστικά ή κάποιες καινοτομίες. Ωστόσο, πιστεύω ότι στην άλλη μεριά βρίσκονται οι υπερβολές. Άνοιξε στην τύχη 10 σελίδες με τεχνολογικό περιεχόμενο και τουλάχιστον οι 9 θα μιλάνε για το iphone (όχι το iphone ξεκλειδώθηκε, όχι μειώθηκε η τιμή του κατά 10 λεπτά, όχι ότι πουλιέται στην Γαλλία από το δίκτυο της Orange, όχι το ένα, όχι το άλλο), επίσης έχουμε ονομασίες όπως JesusPhone και τα λοιπά…

  Δεν λέω, έχει κάποια πλεονεκτήματα, έχει καλό design, έχει κάποιες πρωτοτυπίες τις οποίες ενδεχομένως να αντιγράψουν ή να δανειστούν άλλες εταιρίες… αλλά ως εκεί.

  Ούτε καλύτερο είναι των ανταγωνιστών του, ούτε έχει τα εκπληκτικά features που θα σε κάνουν να παραβλέψεις κάθε άλλο για χάρη του, ούτε τίποτα. Είναι ένα απλό, καλό και λιτό κινητό!

  Δέχομαι ότι υπερβάλω ως ένα σημείο, αλλά όχι άδικα και όχι παραπάνω από ότι οι “οπαδοί” του JesusPhone! Μα JesusPhone? Έλεος!

  Reply
 24. Pingback: NewsFilter » Αλλαγή τραγουδιού με ένα κούνημα - Nokia N95

 25. 23

  Ανώνυμος

  omg ti a8lio post…
  sorry ki olas…
  alla kai to iphone 2 usterei stin camera or ta mms, but exei ena soro kala pragmata kai den einai i soupa ta nokia…

  filika

  Reply
 26. 24
  asynadak

  asynadak

  @ανώνυμος: γιατί το ποστ είναι άθλιο; δεν αναφέρω καμία ψευδή πληροφορία ή κάποια ανακρίβεια. Το ξέρω ότι είμαι αρνητικά προκατειλημμένος ως προς το iphone και θετικά ως προς οποιοδήποτε Nokia, αλλά πέρα από αυτό να λέμε να σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη!

  Αν διαφωνείς με κάποια από αυτά που αναφέρω, πες το να το συζητήσουμε!

  πάντα φιλικά

  Reply
 27. 25

  ^Speedmaster

  Nokia N95 me oti mporei na valei (ki aokma pio pera) o nous sou… tha exw panw apo 50 applications… Katakaymeno i-phone ,ti sou melle na patheis

  Reply
 28. 26

  fani

  τελειο κινητο και τελικα το πηρα δηλαδη οχι εγω μονη μου στα γενεθλια μου μου το εφερε ηνονα μου.Καιδεν μπορω να το πιστεψω ακομα οτι το εχω.Δεν λεω ηταν πολυ ακριβο αλλα δεν ξερω ποσο κανει.

  Reply
  1. 26.1

   slash

   katalava… kai sy ki i nona sou peinate…!

   Reply
 29. 27

  hellboy

  file mou xronia twra apo to 1997 kai meta an den to eixes proseksei h nokia kai oi loipes markes kinitwn lansaroun kategistika nea montela……pou sou dinoun kati parapanw alla einai idia me ta proigoumena,kathises kai stathikes kai logokrines oloklirh thn apopeira mias eterias ypologistwn(den grafw prwth giati htan h prwth eteria pou to ’93-’94 me to newton efere ta eksipna kinita sthn tseph mas) na mpei ston xoro twn kinitwn,xwris na deis tin kainotomia-meta to iphone oloi bgazoun 2-3 montela me othonh afhs-kathws to iphone gia na stathike 3 xronia twra kai na synexizei akathekto kati parapanw exei apo to n95 ……to opoio einai ena paroxhmeno kinito xwris poiotita kai me metrio wi-fi,kathws kai tin adinamia tou n95 na leitourgei san pc tsephs…..alla den se adiko giati oloi osoi exoun ksekinisei me nokia,nokia tha pane na paroun(nokia na einai kai oti nane)alla den einai swsto na grafeis gia mia syskeh pou den exeis xiristei den exeis zhsei kai na tin adikeis etsi.kathws tha soy apantw poio panw kai stin erwtish=Πόσα μοντέλα έχει βγάλει η Apple? kathws na sou thimisw oti zeis stin ellada kai to kinito ksekinise na yfistate eyrews stin xwra apo to ’99…..
  exw pisei 20 syskeues sxedwn olon twn eteriwn toso kainotomo san to iphone den yparxei…….think different…………

  Reply
 30. 28

  ....

  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΟ IPHONE. ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ…

  Reply
  1. 28.1
   asynadak

   asynadak

   Χμμμ… Δεν είναι θέμα τιμής. Το Nokia N95 8GB που έχω ήταν 3 φορές ακριβότερο (όταν το αγόρασα). Το θέμα είναι ότι το iPhone είναι όμορφο και έχει ωραία γραφικά, συν το ότι δίνει περισσότερες ευκολίες (όχι δυνατότητες) στους developers.

   Από εκεί και πέρα, τίποτα παραπάνω.

   Α! Και να σημειωθεί πως όσα αναφέρει το άρθρο (το οποίο γράφτηκε πριν από 2,5 χρόνια) ισχύουν για το πρώτο iPhone που είχε κυκλοφορήσει. Πολλά από αυτά έχουν διορθωθεί ή βελτιωθεί στα τελευταία μοντέλα.

   Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Powered by Social Mind