Παρουσιάστηκε στην Σαγκάη το πρώτο αεροσκάφος το οποίο κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στην Κίνα. Η Κινέζικη εταιρία, ευελπιστεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να ανταγωνίζεται την Ευρωπαϊκή Airbus και την Αμερικάνικη Boing.
Η AVIC I είναι η κρατική εταιρία που έχει αναλάβει την κατασκευή του αεροσκάφους και για την ώρα κατασκευάζει αεροπλάνα μέσου βεληνεκούς έχοντας ως κύριους ανταγωνιστές την Βραζιλιάνικη Embraer και την καναδική Bombardier.
Τέλος, το αεροσκάφος μπορεί να έχει φέρει ενθουσιασμό στην Κίνα, ωστόσο θέλει πολλά βήματα ακόμα για να γίνει κερδοφόρο και να ανταγωνίζεται τις κυρίαρχες εταιρίες στον χώρο της ναυσιπλοΐας.
Βέβαια, όπως και να το κάνουμε… ένα Κινέζικο αεροπλάνο είναι πολύ μεγάλο ρίσκο. Εδώ φοβόμαστε να αγοράσουμε Κινέζικο σίδερο σιδερώματος, όχι να ανέβουμε και σε κινέζικο αεροπλάνο. Ευτυχώς για την ώρα θα εκτελεί μόνο εγχώρια δρομολόγια στην Κίνα!
[via]