Το καλύτερο δώρο, για την συμπλήρωση των 100 χρόνων του, που πήρε ο Παναθηναϊκός ήταν η 19η αγωνιστική.
Οι πράσινοι είδαν μετά από πολύ καιρό το γήπεδό τους γεμάτο, έπαιξαν μέτριο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό αρκούσε για να νικήσουν 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης και να σκαρφαλώσουν στην κορυφή της βαθμολογίας.
Η αναρρίχηση αυτή ήταν αρκετά ανέλπιστη, καθώς κανείς δεν περίμενε ότι η ΑΕΚ θα έχανε 2-3 από τον Πανιώνιο και ο Ολυμπιακός 1-0 από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο Ντέμης Νικολαΐδης έκανε σκληρές δηλώσεις για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος και για την διαιτησία μετά το τέλος του αγώνα. Αρκετά υποκριτικό να γίνεται μόλις φεύγει η ομάδα του από την κορυφή του πίνακα. Όσο ήταν εκεί, όλα ήταν μέλι-γάλα.
Ο Ολυμπιακός έγραψε κάτω από την βάση και δίκαια έχασε από την Καλαμαριά 1-0. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ολυμπιακός ζήτησε να ακυρωθεί η Καλαμαριά γιατί χρησιμοποίησε παράνομα τον αυστριακό Βάλνερ. Αν ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει τον αγώνα, θα ζητούσε την ακύρωση του Απόλλωνα; Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έβγαλε ανακοίνωση ότι η χρησιμοποίηση του παίκτη είναι καθόλα νόμιμη καθώς ο παίκτης έπαιξε στην Χάμιλτον ως δανεικός, οπότε έχει αγωνιστεί μόνο στην Φόλκερκ και στον Απόλλωνα φέτος. Άρα δεν ξεπερνάει τις 2 ομάδες την σεζόν αυτή, συνεπώς έχει δικαίωμα να αγωνισθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA.
Την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός πανηγύριζε στην κορυφή και οι πνιγμένοι πιάνονταν από τα μαλλιά τους, ο Άρης παρέδιδε μαθήματα ποδοσφαίρου στην Θεσσαλονίκη. Οι κίτρινοι παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο από το 25′ και μετά, νίκησαν πολύ πιο εύκολα από όσο δείχνει το 2-0 τον Εργοτέλη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Αμορόζο αγωνίστηκε 20 λεπτά στο τέλος και έδωσε άλλο αέρα και ποιότητα στην ομάδα. Την στιγμή της αλλαγής του, το γήπεδο δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα της Βραζιλίας ή της Αργεντινής, αφού πάνω από 15.000 οπαδοί επευφημούσαν το νέο απόκτημα της ομάδας του. Ο Βραζιλιάνος άσσος φρόντισε να ανταποδώσει τις ιαχές των οπαδών δημιουργώντας την μία φάση μετά την άλλη.
Στους υπόλοιπους αγώνες, ο ΟΦΗ νίκησε μάλλον εύκολα τον ΠΑΟΚ στην Κρήτη με 2-0, την ίδια στιγμή που ο Ηρακλής έπαιρνε καθοριστική νίκη μέσα στην Βέροια με 2-1. Η Λάρισα πέρασε νικηφόρα από την Λιβαδειά, νικώντας τον Λεβαδειακό με 0-1. Τέλος, η Ξάνθη άρχισε να θυμίζει την παλιά καλή ομάδα, νικώντας εκτός έδρας τον Ατρόμητο με 2-3. Όλα τα λεφτά από τον αγώνα αυτό ήταν το δεύτερο τέρμα του Ατρόμητου.
9 Comments
Mathis
Καλά αν δικαιωθεί ο Ολυμπιακός στο θέμα με τον Βάλνερ της Καλαμαριάς, θα γελάσει κι ο κάθε πικραμένος. Δεν κοιτάνε τα χάλια της ομάδας τους τελευταία, μόνο ζητάνε και να πάρουν τους βαθμούς στα χαρτιά. Σε τόσα ματς τους ξελάσπωσε ο Κοβάσεβιτς, κάποια στιγμή θα την πατούσαν. Και κάτι άλλο, δεν σε θυμάμαι κύριε Νικολαϊδη να βγαίνεις να μιλάς για διαιτησία μετά την νίκη επί της Λάρισας και με τον τρόπο που αυτή ήρθε. Όπως έχω πει και σε άλλο αθλητικό θέμα του Newsfilter, η κλάψα για τα σπόρια συνεχίζεται. Μόνο που αυτή τη φορά έγινε και για ένα δεύτερο λόγο. Για να καλυφθεί η όποια γύμνια (μεταγραφική, αμυντική, πρωταγωνιστική κλπ.) της ΑΕΚ και του Ferrer στον αγωνιστικό τομέα. Έχουμε και φιλάθλους έτοιμους να εκραγούν άλλωστε. Κι ο Παναθηναϊκός κύριε Νικολαϊδη έπαιζε (με πιο δύσκολο αντίπαλο) εντός έδρας κι ήξερε για την γκέλα του Ολυμπιακού αλλά δεν έφαγε 2 γκολ στα πρώτα 15 λεπτά. Ο διαιτητής φάνηκε ανίκανος γενικά, δεν ήταν στημένος να σφάξει την ΑΕΚ. Είμαι περίεργος τώρα στη Λάρισα να δω “αδικημένος” θα ευνοηθεί. Γιατί το έχουμε καταφέρει κι αυτό πλέον, όλοι είναι αδικημένοι. Τρία πουλάκια κάθονταν… Ας αφήσουμε τις κατινιές, κάντε μας τη χάρη, αλλιώς τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία. Υ.Γ.: Είμαι βέβαιος ότι ο Αστέρας Τρίπολης θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του!
chzigkol
Τα είδαμε πάλι τα χάλια της διαιτησίας. Ρε πάρτε το χαμπάρι, αν η διαιτησία δεν φύγει από την ΕΠΟ δεν θα αλλάξει τίποτα. Το πρόβλημα ξεκινάει στο πως επιλέγονται οι διαιτητές, πως προωθούνται και πως δεν τιμωρούνται. Ο μόνος που παραπέμθηκε αυτή την αγωνιστική ήταν ο διαιτητής του ΟΦΗ-ΠΑΟΚ Παπασταμάτης (βαθμός 6,5)
asynadak
Εκτός από τον Παπασταμάτη, ο οποίος υποβιβάστηκε στην Β’ Εθνική, και ο Φωτιάδης (ΑΕΚ – Πανιώνιος) διαγράφηκε από τον πίνακα διαιτητών.
chzigkol
xaxaxaxaxaxaxaxa….ante kairos htan..vevaia an den klaigontan o Ntemhs den 8a ginontan tipota.. Klapse Klapse…
sid_iron
Μεχρι και αργά που άκουγα αθλητικά ο Ολυμπιακός δεν είχε ασκησει έφεση και ακουγότανε ότι ίσως δεν το κάνει! Από την άλλη ίσως οι ομάδες που είναι στην ζώνη του υποβιβασμού να κινηθούν προς τα εκεί! Δεν ξέρω σήμερα τι έχει γίνει αλλά σίγουρα χτες δεν υπήρχε κάτι επίσημο από Ολυμπιακό!
Mathis
Και τελικά ο Ολυμπιακός θα κάνει ένσταση. Περίμενα να δω αν θα κάνει ένσταση κι επίσημα για να γράψω το εξής: Όταν ο Ολυμπιακός επρόκειτο πριν από 3 χρόνια να τιμωρηθεί λόγω επεισοδίων των οπαδών του σε αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας), δήλωνε η διοίκηση του ότι το πρωτάθλημα έπρέπε να παιχτεί καθαρά, αξιοκρατικά, εντός αγωνιστικών χώρων και διατυμπάνιζε ότι καλύτερα είναι να μην υπάρξει ποινή αφαίρεσης βαθμών για λόγους αξιοπιστίας του πρωταθλήματος. Τελικά αν θυμάστε είχε τιμωρηθεί με βαρύ χρηματικό πρόστιμο και δεν επεβλήθηκε καμία βαθμολογική τιμωρία ενώ πήρε το πρωτάθλημα με διαφορά 3 πόντων. Τώρα ξαφνικά κάτι άλλαξε και πρέπει να κάνουν ένσταση για να σεβαστούν τον Ολυμπιακό και τις υπόλοιπες ομάδες που θίγονται! Προφανώς, μέσα σε 3 χρόνια η αξιοπιστία του πρωταθλήματος πάει περίπατο για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, εκτός κι αν μου διαφεύγει κάτι. Μη χειρότερα…
Mathis
Κι έχουμε και τον Κόκκαλη να δηλώνει σήμερα αφού ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του Ντέμη ότι αυτός δεν σχολιάζει δηλώσεις άλλων ομάδων κι κι ούτε κάνει ο ίδιος δηλώσεις (για τη διαιτησία). Μα ποιον κοροϊδεύει? Τις προάλλες άφηνε να εννοηθεί ότι είναι ενοχλημένος από τις δηλώσεις Τζίγγερ περί παρατηρητών, ο ίδιος έλεγε για αποκατάσταση της τάξης και για διαιτησίες που τους σφάζουν μετά από το ματς με την Ξάνθη και πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους..
Mathis
Επί λέξη οι δηλώσεις του Ολυμπιακού μετά την ποινή αφαίρεσης βαθμών (που μετά την έφεση ανακλήθηκε) μετά το ματς με τον Πανιώνιο πριν 3 χρόνια: «Αισθανόμαστε μεγάλη αδικία για την επιβολή αυτής της ποινής στην ομάδα και ιδίως για την αφαίρεση βαθμών που έχουμε ήδη κατακτήσει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Πρόκειται για πρωτάκουστη και δίχως προηγούμενο απόφαση, που καταργεί κάθε ένοια fair play. Εμείς αγωνιζόμαστε στο γήπεδο για την ιστορία του συλλόγου, τον κόσμο και τις οικογένειές μας. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επίτευξη των στόχων μας. Οι αντιξοότητες και τα προβλήματα μας δυναμώνουν και μας ενώνουν στην πιο δύσκολη προσπάθειά μας»
ectoras
koitakste na deite kala ekane o olimpiakos oles oi omades sti thesi tou auto tha kanan to tragiko einai oti eprepe na afisei allous na kanoun tin efesi prwta opws ti Veroia i to Leivadiako kai sti sinexeia na tous ipostiriksei dioti auto pou ekane twra einai megali kseftila