Τυχαίνει αρκετές φορές να επισκεπτόμαστε την τουαλέτα του χώρου στον οποίο απολαμβάνουμε τον καφέ, το φαγητό, κάποια ταινία ή θεατρικό έργο, λαμβάνουμε μόρφωση (σχολείο, πανεπιστήμιο, σεμινάρια) ή (σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης) όπου κάνουμε αγορές.
Το πρόβλημα ξεκινά όταν ο διαχωρισμός της ανδρικής και γυναικείας καμπίνας δεν είναι εμφανής κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις τους εκπροσώπους αμφότερων των φύλων.
Σενάριο #1:
Άνδρας μπαίνει τυχαία σε καμπίνα γυναικών και βαδίζει με σιγουριά προς κάποιο παραβάν. Αφότου ετοιμάζεται να πράξει τα προφανή ακούει από το διπλανό παραβάν…
ΓΦ1: Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω ένα λεπτό παραπάνω με αυτόν τον γορίλα.
ΓΦ2: Θα πρέπει να είσαι τρελή. Τα παιδιά μας είναι σχεδόν άγνωστα και μέχρι τώρα έχουν κάνει τρελό λογαριασμό. Μπορεί ο … να είναι λίγο χοντράνθρωπος αλλά είναι νοστιμούλης.
Σενάριο #2:
Γυναίκα μπαίνει τυχαία σε καμπίνα ανδρών και βαδίζει με σιγουριά προς τον καθρέφτη. Αφού ελέγξει πρόσωπο, βάψιμο, μαλλί, ρούχα και αξεσουάρ κατευθύνεται προς τα παραβάν και χτυπά για να επιβεβαιώσει τη διαθεσιμότητά της…
(τακ, τακ)
ΑΦ: Άλλος!
ΓΦ = Γυναικεία φωνή, ΑΦ = Ανδρική φωνή, ( ) = ήχος
Τα παραπάνω είναι δύο μόνο από τα δεκάδες πιθανά σενάρια που μπορούν να μας φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση. Για το λόγο αυτό γίνεται προφανής ή ανάγκη για ξεκάθαρη διάκριση μεταξύ της ανδρικής και γυναικείας καμπίνας.
ανδρική και γυναικεία καμπίνα τουαλέτας σε καφετέρια της Θεσσαλονίκης
ανδρική και γυναικεία καμπίνα τουαλέτας σε ταβέρνα της Θεσσαλονίκης