Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα (!) εξαρτήματα μίας κουζίνας είναι εκείνο το παραλληλεπίπεδο κομμάτι ξύλου το οποίο χρησιμοποιούμε για να κόβουμε την σαλάτα και διάφορα άλλα λαχανικά ή φρούτα.
Πάντα, το κακό με αυτό είναι ότι αν κόψεις ένα αγγουράκι για παράδειγμα, μετά θα πρέπει να πας μέχρι τα σκουπίδια ώστε να πετάξεις την φλούδα που έβγαλες και μετά να συνεχίσεις με το επόμενο λαχανικό. Έτσι, κάθε φορά που είναι να αλλάξεις λαχανικό, πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα μερικών δευτερολέπτων για να καθαρίσεις την επιφάνειά του.
Κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο πλέον. Όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες που έπονται (κλικ πάνω τους για μεγαλύτερο μέγεθος) αυτό το ξύλο (αλήθεια, έχει κάποια συγκεκριμένη ονομασία;) που δεν έχει βγει ακόμα στην παραγωγή, αλλά είναι concept design μπορεί να λύσει το πρόβλημα αυτό. Η λειτουργία του είναι πάρα πολύ απλή. Η επιφάνεια του ξύλου έχει την δυνατότητα να ανοίγει στα δύο και από κάτω έχει κάτι σαν καλάθι. Έτσι, μόλις τελειώνετε με το λαχανικό σας, ανοίγεται την επιφάνεια, ρίχνετε όλα τα άχρηστα εκεί κάτω, την κλείνετε και συνεχίζετε…
Δείτε μερικές εικόνες ακόμα.
6 Comments
soula
Κανένα πρόβλημα με το απλό ξύλο αν έχεις την Maya η οποία τρώει όλες τις φλούδες, κυρίως από το αγγούρι
asynadak
Σωστό, αλλά και πάλι θέλει διαδικασία. Μέχρι να την φωνάξεις, να έρθει, να τα φάει… ενώ έτσι, τα πετάς εκεί μέσα και της τα δίνεις όλα μαζί στο τέλος!
Άσχετο: ούτε πλασιέ να ήμουν 🙂
kimi
h maya kouneli ine??
tha paro ena gia prika.
asynadak
ΧΕΧΕ! Όχι,η Μάγια είναι σκύλος 🙂
soula
Δεν χρειάζεται να την φωνάξεις έρχεται μόνη της (όπου και αν βρίσκεται) και περιμένει κάτω από τον πάγκο μήπως και πέσει κάτι, το οποίο δεν προλαβαίνει να πέσει.
Ναι Kimi το σκυλί μου είναι μάλλον vegetarian, τρώει σπανακόριζο, μέχρι και ραδίκια
Daffy
Καλό το gadget για την κουζίνα, όμως πολλές φορές απλά αδειάζω τη σανίδα πολύ γρήγορα χρησιμοποιώντας το μαχαίρι μου και αμέσως στον κάδο…
Οι σανίδες αυτές μπορούν να φτιάχνονται από διάφορα υλικά με κυρίαρχο το ξύλο. (βελανιδιά)
Με την ευκαιρία θα σας δώσω μερικά tips για να προσέχετε τις σανίδες σας.
1) Μην χρησιμοποιείτε την ίδια σανίδα για να κόβετε ωμό κρέας και όλα τα άλλα. Κόβουμε αλλού το ωμό κρέας, και οτιδήποτε ψημένο ή λαχανικό κτλ σε μία άλλη σανίδα.
2) Μερικές φορές το χρόνο, ενδεικτικά 2, μπορούμε να καθαρίσουμε τη σανίδα μας με λίγη χλωρίνη. Διαλύστε μια ΜΙΚΡΗ ποσότητα χλωρίνης σε αρκετό νερό, με μια αναλογία 20% χλωρίνη και 80% νερό, και τρίψτε τη σανίδα σας καλά. Μετά καθαρίστε πολύ καλά(πάρα πολύ καλά!) με νερό. Με αυτό τον τρόπο θα σκοτώσουμε τα όποια μικρόβια δημιουργούνται στο ξύλο.
3) Για τις μυρωδιές που τείνουν να γίνονται ενοχλητικές, ένα super tip είναι να τρίβετε τη σανίδα σας με αλάτι, χοντρό ή λεπτό, αφήνετε για λίγο, και μετά ξεπλύνετε καλά με νερό. Αυτό, εκτός από το να σκοτώσει τις μυρωδιές θα βοηθήσει να λειάνει και το ξύλο 😉
Ελπίζω να βοήθησα 😉