Η Ελληνική ομάδα συνέχισε το αήττητο σερί της στο Eurobasket της Πολωνίας επικρατώντας της Γερμανίας με 84-76. Οι Γερμανοί ήταν σαφώς καλύτεροι από τους προηγούμενους αντιπάλους που αντιμετώπισε η Ελλάδα και πίεζαν για την νίκη σε όλη την διάρκεια του αγώνα.
Η Γερμανία κατέβηκε στον αγώνα καλά διαβασμένη με στόχο να αφοπλίσει τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας, κάτι που σε μεγάλο βαθμό του κατάφερε. Μεγάλες σε διάρκεια επιθέσεις και πολλά φάουλ ήταν το χαρακτηριστικό του Γερμανικού παιχνιδιού το οποίο δεν άφησε την Ελλάδα να παίξει το γρήγορο παιχνίδι στο οποίο αρέσκεται και να φτάσει σε εύκολα καλάθια. Παρόλα αυτά, η εθνική μας ομάδα είχε σε καλή μέρα αρκετούς παίκτες (Σχορτσανίτης, Ζήσης, Σπανούλης, Φώτσης) και έτσι έβρισκε λύσεις τόσο σε επίθεση, όσο και σε άμυνα.
Με αυτή της την νίκη η Ελλάδα εξασφάλισε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική του δεύτερου γύρου την πρόκρισή της στους “8” της διοργάνωσης και πλέον θα παίξει με Ρωσία και Γαλλία για την κατάληψη της πρώτης θέσης ώστε να έχει την θεωρητικά ευκολότερη αντίπαλο στον πρώτο knock out αγώνα (ο πρώτος του ομίλου θα αντιμετωπίσει τον τέταρτο του άλλου ομίλου).
Ο επόμενος αγώνας της Ελλάδας είναι την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στις 19:15 εναντίον της Ρωσίας. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της δεύτερης φάσης. Ακολουθεί η βαθμολογία του ομίλου.
Χώρα | Αγ. | Ν | Η | Π. Υπέρ | Π. Κατά | Π. Διαφορά | Βαθμοί |
---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
3 | 3 | 0 | 246 | 198 | +48 | 6 |
![]() |
3 | 3 | 0 | 222 | 186 | +36 | 6 |
![]() |
3 | 1 | 2 | 208 | 209 | -1 | 4 |
![]() |
3 | 1 | 2 | 199 | 204 | -5 | 4 |
![]() |
3 | 1 | 2 | 217 | 227 | -10 | 4 |
![]() |
3 | 0 | 3 | 182 | 250 | -68 | 3 |
One Comment
Pingback: O επίλογος του Eurobasket | Newsfilter