About the author

asynadak

Η ακαδημαϊκή μου ιδιότητα είναι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ.. Ωστόσο, πέρα από τα μαθηματικά και τις εφαρμοσμένες επιστήμες, θα με δείτε να ασχολούμαι με web development και διαδικτυακό προγραμματισμό ! Το newsfilter.gr προέκυψε στις αρχές του 2007 (01 Ιανουαρίου για την ακρίβεια) και από τότε φροντίζουμε να προσφέρουμε καθημερινές στιγμές ενημέρωσης και ψυχαγωγίας! Εμένα θα με δείτε να γράφω, μεταξύ άλλων, περισσότερο για κινητά τηλέφωνα, gadgets, Formula 1, ίσως Lost και για περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο (τα περισσότερα τυγχάνουν στην Κίνα, δεν ξέρω αν έχουν κάτι και τα τραβάνε!)!

10 Comments

 1. 1

  Ζωή

  Απορίες:
  Τον δικό μας τον δρόμο γιατί τον μονοδρόμησαν αφού δεν είναι μέσα στην διαδρομή του λεωφορείου;
  Όσο μίνι και να είναι τα λεωφορεία, πολύ δύσκολα έως ακατόρθωτα, να διασχίσουν τους συγκεκριμένους δρόμους, εκτός και εάν απαγορευθεί η στάθμευση, οπότε μεγεθύνετε έτσι το πρόβλημα που ήδη έχουμε.
  Μια νέα γραμμή που να πηγαίνει δυτικότερα στην περιοχή, μαζί με το 23 και το 24, θα βοηθούσε νομίζω (δεν είμαι και συγκοινωνιολόγος) περισσότερο.

  Reply
 2. 2

  asynadak

  Το λεωφορείο περνάει από τον δρόμο μας και για αυτό μονοδρομήθηκε! Αν κρίνουμε από τις εικόνες των λεωφορείων που είχε η εφημερίδα, πιστεύω ότι μπορεί και να χωράνε. Ωστόσο, πιστεύω ότι έπρεπε να καλύπτει και άλλες περιοχές της Άνω Πόλης.

  Reply
 3. 3

  soula

  Εγώ έχω την απορία πώς θα συνδέεται η Άνω Πόλη με την Κάτω.

  Δηλαδή πώς θα εξυπηρετούνται όσοι βρίσκονται στο κέντρο, αν θα πρέπει να ανεβούν μέχρι την Ολυμπιάδος.

  Νομίζω ότι θα έπρεπε αυτή η γραμμή να συνδέεται με κάποιον σταθμό λεωφορείων όπως π.χ. της Πλατείας Ελευθερίας.

  Reply
 4. 4

  asynadak

  Από ότι κατάλαβα, η γραμμή αυτή θα υπάρχει για να παίρνει όσους μένους στην περιοχή και να τους πηγαίνει κοντά σε μία στάση του 23! Αυτή είναι η δουλειά του καθώς και να ξεναγεί τουρίστες! Τίποτα παραπάνω!

  Reply
 5. 5

  soula

  Έτσι νομίζω και εγώ. Η γραμμή είναι τουριστική και λίγο εξυπηρετική στις περιοχές της Άνω Πόλης.

  Καθόλου δεν λύνει προβλήματα, αντίθετα δημηρουργεί στις οδούς που θα διέρχεται δυσκολεύοντας το παρκάρισμα.

  Ποιοί είναι οι έξυπνοι που το σκέφτηκαν?

  Reply
 6. 6

  chlorobill

  Πολύ ενδιαφέρον, αν και αρκετά μη πρακτικο κατα τη γνώμη μου, είμαι τελειόφοιτος αρχιτεκτονικής και εδω και ενα χρόνο ασχολούμαι με το θέμα της Ανω πόλης. Έχω προβλέψει γραμμή mini bus που μοιάζει κάπως, αλλά με τέτοιες αλλαγές ωστε να εξυπηρετεί πιο πολύ το βορειοανατολικό κομμάτι,χωρίς να χρησιμοποιεί σαν ραχοκοκκαλιά την Ολυμπιάδος. Θα ήθελα να ξέρω την πηγή του χάρτη που έχετε εδώ. Το φτιάξατε με βάση γραπτό δρομολόγιο ή το δίνει ο ΟΑΣΘ η το ΣΑΣΘ?

  Reply
  1. 6.1

   asynadak

   Τον χάρτη τον φτιάξαμε εμείς σύμφωνα με το δρομολόγιο που αναφερόταν (κατά οδούς) στον Αγγελιοφόρο.

   Εσύ ποιο δρομολόγιο θα πρότεινες?

   Reply
 7. 7

  chlorobill

  Α! και όντως,τα mini bus χωρανε..

  Reply
 8. Pingback: Τι συνέβη στην Θεσσαλονίκη το 2009; | Newsfilter

 9. 8

  Γιάννης Αρβανίτης

  Αν το Mini bus δεν συνδέει την άνω πόλη με το εμπορικό κέντρο και μάλιστα σε όλο του το μήκος,θεωρώ ότι είναι εμπόδιο παρά ωφέλεια η δρομολόγησή του. Μάλλον οι αρμόδιοι πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο δύο αυτόνομων γραμμών μιας που να καλύπτει τη δυτική και μέρος της κεντρικής άνω πόλης και μιας να καλύπτει το κεντροανατολικό τμήμα της.Και οι δύο πρέπει να έχουν αφετηρία ή διερχόμενη προσπέλαση σε ύψη της Ερμού ή της Τσιμισκή.Πάντως η δυσκολία της διέλευσης απ’τα σοκάκια της άνω πόλης είναι δεδομένη.

  Reply

Πείτε την γνώμη σας

Powered by Social Mind