Μετά την Ρωσία και την Κίνα, άλλες 10 χώρες έχουν την τιμητική τους στη λίστα παρακολούθησης των Η.Π.Α. κατά της copyright πειρατείας.
Οι χώρες αυτές είναι η Αργεντινή, η Χιλή, η Αίγυπτος, η Ινδία, το Ισραήλ, το Λίβανο, η Ταϊλάνδη, η Τουρκία, η Ουκρανία και η Βενεζουέλα.
Έχουν υπολογίσει ότι οι ετήσιες ζημίες από αυτήν την πειρατεία είναι της τάξης των δισεκατομμυρίων για τις αμερικάνικες επιχειρήσεις, κυρίως για τις εταιρίες παραγωγής ταινιών και μουσικής, αλλά και προγραμμάτων υπολογιστών. Όπως φαίνεται, η πίεση των εταιριών στην αμερικάνικη κυβέρνηση έβαλε μπροστά ορισμένες διαδικασίες για την στενή παρακολούθηση χωρών και αυτό που ίσως θα επακολουθήσει είναι η εφαρμογή κανόνων και επιπλήξεων από τις Η.Π.Α σε άλλες χώρες.
Η δική μου γνώμη για αυτό το γεγονός, είναι ότι για ακόμη μια φορά η Αμερική προσπαθεί να επιβληθεί με έναν πλάγιο τρόπο σε άλλα κράτη και πιστεύω πως δεν έχει σαν στόχο της τους ανθρώπους που διακινούν τα παράνομα υλικά.
Όμως αυτή η επιδίωξη μπορεί να καταλήξει να είναι ακόμα ένα όπλο στα χέρια της σε μελλοντικές διαμάχες.
Θα ήθελα και την δική σας γνώμη στο θέμα αυτό.
Περισσότερες πληροφορίες :
http://www.newsfactor.com/story.xhtml?story_id=51896
6 Comments
kokoko
afta einai xazomares siga mh xanoun kai xrimata apla shmfvnw me ton prolalisanta
chzigkol
Πάντως, ποτέ δεν πίστεψα όλα αυτά τα υπέρογκα ποσά που μας παραθέτουν ως οικονομικές ζημιές.
Δηλαδή, όλοι αυτοί που κατεβάζουν παράνομο λογισμικό θα το είχαν αγοράσει αν δεν μπορούσαν (λόγω απαγόρευσης) να το κάνουν download. Δεν το νομίζω.
Και από την άλλη πλευρά δεν νομίζω να υπολογίζουν τις αγορές που κερδίζονται από την τζάμπα διαφήμιση που γίνεται μέσα από την χρήση, έστω και παράνομη, των προϊόντων τους. Ε δεν μπορεί να μην έχει κερδίσει κάποια επιχείριση ορισμένους “γνήσιους” πελάτες μέσα σε όλη αυτή τη “παράνομη” κατάσταση. Και να μου το πουν δεν θα το πιστέψω.
Fanis
ego pistevo oti xanoun polla isos oxi tosa osa lene alla exoun terasties zhmies afto einai sigouro kai kirios oi diskografikes…
chzigkol
Χάνουν λεφτά σίγουρα, αλλά παρουσιάζουν την οικονομική ζημία πολλή περισσότερη από όσο είναι πραγματικά.
kartman19
Εγώ έχω παρατηρήσει το εξής: βγαίνει ο δίσκος πχ λέω της Βανδή στις 10 Μαϊου. Από τις 30 Απριλίου υπάρχει στο ίντερνετ και τον πουλάνε αντί μικρότερου αντίτιμου οι πλανόδιοι δισκοπωλητές. Πώς στο διάολο γίνεται αυτό? Δε θα μου φαινόταν καθόλου περίεργο αν κάποιος ερχόταν κ μου έλεγε ότι οι δισκογραφικές εταιρείες τυπώνουν παράνομα αντίτυπα κάκιστης ποιότητας κ τα πουλάνε, πράγμα που σημαίνει καθαρό κέρδος για αυτές και όχι για τον καλλιτέχνη κ όσους εμπλέκονται στον δίσκο. Το ίδιο θα μπορούσα να πιστέψω και για ταινίες, λογισμικό κτλ…
Fanis
ipervoliko mou akougetai…