Σε μια νέα ανακάλυψη έφτασαν Ελβετοί επιστήμονες που ευελπιστούν ότι θα αποτελέσει ένα νέο όπλο κατά του καρκίνου. Η ανακάλυψη έχει να κάνει με τον γνωστό ιό του έρπητα ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για να καταστρέψει καρκινικά κύτταρα αφήνοντας παράλληλα, ανέπαφα τα υγιή.
Κατά την έρευνα, η γενετική μορφή του ιού του έρπητα τροποποιήθηκε έτσι ώστε να αναπαράγεται μόνο σε καρκινικά κύτταρα και σε πολλές περιπτώσεις τα αποτελέσματα ήταν απροσδόκητα επιτυχή.
Ένας ερευνητής, ο Alex Mescheder, περιέγραψε μια περίπτωση ασθενούς ο οποίος είχε καρκίνο στους πνεύμονες και στο συκώτι. Ακολούθησε τη θεραπεία με τον ιό του έρπητα και μαζί με χημειοθεραπείες σε έξι μήνες ο καρκίνος του συκωτιού είχε σχεδόν εξαφανιστεί. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά όπως ανέφερε ο Mescheder.
Πειράματα έγιναν και σε πειραματόζωα και οι ενδείξεις ήταν θετικές σε μορφές καρκίνου του συκωτιού και του παχύ εντέρου.
[via]
2 Comments
Praetorian
Ευχάριστα νέα, τα οποία δίνουν ελπίδες. Είναι σημαντικό τέτοια νέα να γίνονται γνωστά, αν και δυστυχώς τέτοιου είδους θεραπείες παίρνουν συνήθως αρκετό καιρό μέχρι να μπορούν με ασφάλεια να χρησιμοποιηθούν μαζικά.
Το σημαντικό όμως είναι ότι αποδεικνύεται ότι στην ιατρική ακόμα έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε, όπως τώρα, που ένας ιός γνωστός εδώ και χρόνια, έδωσε μια πιθανή θεραπεία για μια νόσο που ταλανίζει εκατομύρια συνανθρώπους μας.
Μπράβο για το post!
chzigkol
Η θεραπεία αυτή δίνει ελπίδες, αυτό να λέγεται. Αλλά από όσο γνωρίζω ο ιός του έρπητα είναι αρκετά επικίνδυνος να εκδηλωθεί στο “εσωτερικό” ενός οργανισμού, αν μπορώ να το πω έτσι. Αν όμως έχουν προβλεφθεί οι πιθανές συνέπειες και έχουν βρεθεί τρόποι αντιμετώπισης τότε ας προχωρήσουν