About the author

asynadak

asynadak

Ο Συναδάκης Άγγελος έχει Bachelor στα Μαθηματικά και Master στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών καθώς έχει αναπτύξει πολλά τέτοια έργα στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια είναι Γενικός Διευθυντής της Social Mind και από την θέση αυτή βοηθάει τις εταιρίες να φέρουν αποτελέσματα αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο χτίζουν και χρησιμοποιούν τα ψηφιακά τους κανάλια. Το newsfilter.gr προέκυψε στις αρχές του 2007 (01 Ιανουαρίου για την ακρίβεια) και από τότε φροντίζουμε να προσφέρουμε καθημερινές στιγμές ενημέρωσης και ψυχαγωγίας! Θα τον δείτε να γράφει, μεταξύ άλλων, περισσότερο για κινητά τηλέφωνα, gadgets, formula 1, ίσως καμία σειρά ή ταινία, σίγουρα για βιβλία καθώς και για περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο (τα περισσότερα τυγχάνουν στην Κίνα, δεν ξέρω γιατί)!

6 Comments

 1. 1

  soula

  Έχεις δίκαιο ότι είναι φαινόμενο κοινωνικό και της …εποχής μας.
  Το γεγονός είναι ότι το κινητό υπάρχει. Έχουμε συνηθίσει στην επικοινωνία οποιαδήποτε στιγμή, και ανησυχούμε ή αγχωνόμαστε όταν δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον.
  Την εποχή προ κινητού μας φαινόταν φυσιολογικό να περιμένουμε να επικοινωνήσουμε τις ώρες που ξέραμε (περίπου), ότι κάποιος βρίσκεται στο σπίτι ή στο γραφείο, και για επείγουσες περιπτώσεις, όταν είμασταν εκτός, πηγαίναμε σε περίπτερο ή καρτοτηλέφωνο αργότερα, πράγμα που και αυτό ήταν αδιανόητο την εποχή που δεν είχαν όλα τα σπίτια τηλέφωνο.
  Επομένως σε κάθε εποχή αποκτούμε διαφορετικές συνήθειες και προσαρμοζόμαστε ανάλογα.

  Reply
 2. 2
  asynadak

  asynadak

  Σίγουρα οι εποχές αλλάζουν και η εκάστοτε τεχνολογία επιρρεάζει την τρέχουσα κοινωνία και τις συνήθειες των ανθρώπων. Ωστόσο δεν είναι η τεχνολογία και οι ανέσεις που προσφέρεις τα αίτια των κοινωνικών προβλημάτων ή συμπεριφορών.

  Για παράδειγμα, στην χρήση του κινητού τηλεφώνου υπάρχει μεγάλη “καταπίεση”. Κάποιος σε καλεί και απαιτεί ακριβώς εκείνη την στιγμή να έχεις σήμα, να έχεις μπαταρία, να το ακούσεις που χτυπάει, να το σηκώσεις και να του αφιερώσεις χρόνο.

  Σε περίπτωση που δεν κάνεις κάτι από τα παραπάνω, μπορεί να θυμώσει ή να παρεξηγηθεί ή να βάλει στο μυαλό του 1002 σκέψεις.

  Αυτή η σπατάλη των ανέσεων είναι η αιτία του εθισμού στο κινητό τηλέφωνο που παρατηρείτε στις μέρες μας…

  Reply
  1. 2.1

   soula

   Έχεις δίκαιο, ίσως δεν είμαστε ώριμοι, οι αρκετά “πολιτισμένοι” για να χειριστούμε μια νέα τεχνολογία και όχι μόνο, γιατί πιστεύω ότι αυτή η καταοπίεση δεν είναι φαινόμενο που έχει σχέση μόνο με το κινητό, αλλά και με άλλα πράγματα στις σχέσεις μας. Θέλουμε, απαιτούμε, βιαζόμαστε με έναν εγωισμό, νομίζοντας ότι όλοι πρέπει να είναι προγραμματισμένοι μαζί μας για να γίνει η δουλειά μας.

   Όσο για “ανήσυχες” σκέψεις, εκεί παει το “πολιτισμένοι” γιατί έχουμε αυτό το μικρόβιο “της κτήσης” σαν λαός.

   Νομίζω δεν είναι όλοι έτσι, εμείς οι Έλληνες είμαστε οι ανυπόμονοι και οι καχύποπτοι, λόγω ιδιοσυγκρασίας να πω?, κουλτούρας? κοινωνικής διαμόρφωσης? δεν ξέρω.

   Reply
  2. 2.2
   asynadak

   asynadak

   Πιστεύω πως αυτό το φαινόμενο δεν είναι ελληνική πατέντα αλλά συναντάτε σχεδόν σε όλες τις αναπτυγμένες (ενδεχομένως και μη) χώρες. Ίσως εμείς να το παρακάνουμε λιγάκι παραπάνω.

   Reply
   1. 2.2.1

    soula

    Όχι λιγάκι παραπάνω, πολύ γιατί στην ελληνική κοινωνία οι γονείς είναι υπερπροστατευτικοί, ενώ στις άλλες χώρες τα παιδιά είναι πιο ανεξάρτητα και δεν τα ψάαχνουν όλη την ώρα οι γονείς τους,
    η καχυποψία επίσης νομίζω ότι είναι δικό μας χαρακτηριστικό σε υπερβολικό βαθμό.

    Τέλος νομίζω ότι οι άλλοι λαοί μια μεγαλύτερη ψυχραιμία την διαθέτουν, γιαυτό έγραψα ότι η δική μας ιδιοσυγκρασία προκαλεί τις υπερβολές.

    Δίνουμε μεγαλύτερες διαστάσεις και σε καταστάσεις και σε αντικείμενα. Το κινητό π.χ. θα έπρεπε να το αντιμετωπίζουμε σαν εργαλείο για ώρα ανάγκης και όχι σαν τρόπο ζωής.

    Reply
 3. 3

  Stefania Kelesidou

  Δύο σκέψεις μου έρχονται στο μυαλό.Η μία είναι το πόσο τραγικοί έχουμε γίνει που θεωρούμε ότι μόνο αν έχουμε κινητό μπορούμε να κρατήσουμε επαφή με φίλους και γνωστούς.Δηλαδη πριν λίγο χρόνια τι κάναμε,δεν μιλούσαμε σε άνθρωπο;Από την άλλη όμως θεωρώ πως αφού αφήσαμε την κατάσταση με τα κινητά να φτάσει σ’αυτό το σημείο δεν γίνετε να γυρίσουμε πίσω.Διότι όπως είπες εάν πέσει η μπαταρία του κινητού μας η μητέρα μας θα νομίζει ότι πάθαμε κάτι και ο σύντροφλος μας ότι τον απατάμε…

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Powered by Social Mind