Έχουμε ήδη διανύσει 12 ώρες μέσα στο 2011 και πιστεύω πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να ρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα που πρόκειται να διαδραματιστούν κατά την διάρκεια αυτού του έτους (και είναι ήδη προγραμματισμένα – σεισμοί και καταποντισμοί δεν κατάφεραν ακόμα να προβλεφθούν).
Σε γενικές γραμμές το 2011 είναι ένα κοινό έτος όπως όλα τα άλλα (ούτε δίσεκτο, ούτε τίποτα) με την ιδιοτροπία ότι ξεκινάει Σάββατο! Γιατί είναι ιδιοτροπία το ότι ξεκινάει Σάββατο; Δεν ξέρω, αλλά έτσι λέει η Wikipedia!
Κατά τα άλλα, το 2011 είναι το διεθνές έτος των δασών και της χημείας μετά από απόφαση του Ο.Η.Ε.. Μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 2011 είναι επίσης Ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού!
Μετά τα γενικά, ας πάρουμε τα γεγονότα με την σειρά (σύμφωνα με την Wikipedia πάντα)…
Ιανουάριος
- Την 1η Ιανουαρίου η Ουγγαρία αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Την 1η Ιανουαρίου η Εσθονία υιοθετεί το Ευρώ!
- Την 4η Ιανουαρίου έχουμε μερική έκλειψη ηλίου ορατή και από την Ελλάδα.
Φεβρουάριος
- Παίζει κάτι με διεθνές τουρνουά κρίκετ στην Ινδία, αλλά δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανένα.
Μάρτιος
- Την 18η Μαρτίου, το διαστημόπλοιο Messenger της NASA θα μπει σε τροχιά γύρω από τον Ερμή
Απρίλιος
- Την 29η Απριλίου παντρεύεται ο Πρίγκιπας William την Kate Middleton
- Το Πακιστάν θα εκτοξεύσει τον πρώτο του δορυφόρο.
Μάιος
- Ο Δίας, η Αφροδίτη, ο Ερμής και ο Άρης θα είναι ταυτόχρονα ορατοί στον ουρανό μέσα σε εύρος 6 το πολύ μοιρών.
Ιούνιος
- Την 1η Ιουνίου θα έχουμε μερική έκλειψη ηλίου (όχι ορατή από την Ελλάδα μάλλον).
- Την 15η Ιουνίου θα έχουμε ολική έκλειψη σελήνης (όχι ορατή από την Ελλάδα μάλλον).
Ιούλιος
- Την 1η Ιουλίου η Πολωνία αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Την 6η Ιουλίου η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα αποφασίσει την διοργανώτρια πόλη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018.
Αύγουστος
- Την 15η Αυγούστου κάτι που δεν κατάλαβα θα περάσει αξιοσημείωτα κοντά από την γη.
Σεπτέμβριος
- Θα παιχτεί κάτι με Ράγκμπι στην Νέα Ζηλανδία για όποιον είναι φίλος του αθλήματος.
Οκτώβριος
- Τα φύλλα των φυλλοβόλων δέντρων της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης θα πέφτουν στο έδαφος με κατά 2.4% μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι συνήθως (μετάφραση: δεν θα γίνει τίποτα αυτό το μήνα).
Νοέμβριος
- Την 25η Νοεμβρίου θα έχει μερική έκλειψη ηλίου ορατή από την Ανταρτική. Όποιος ψήνεται…
Δεκέμβριος
- Την 31η Δεκεμβρίου όλα τα στρατεύματα της Αμερικής θα έχουν αποχωρήσει από το Ιράκ.
Λίγο πολύ αυτά είναι τα γεγονότα που είναι ήδη γνωστά. Αν ξέχασα κάποιο, παρακαλώ αφήστε σχόλιο για να το συμπληρώσω. Επίσης, αν ξέρετε κάτι συγκεκριμένο για την Ελλάδα, γράψτε το και αυτό!
One Comment
chzigkol
Έλα ρε Άγγελε!!! Ξέχασες ένα πολύ σημαντικό γεγονός!
Τον Σεπτέμβριο ανοίγουν τα σχολεία 😛