Κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές της Γ λυκείου τρέχουν όλη μέρα σε φροντιστήρια καταφέρνοντας να γυρίσουν σπίτι 10 το βράδυ και στο τέλος των πανελληνίων εξετάσεων λίγοι καταφέρνουν να μπουν στη σχολή που ήθελαν. Αλλά από ‘κει και πέρα τί καταφέρνουν? Αρκετοί στην πορεία καταλαβαίνουν ότι μπήκαν στη λάθος σχολή. Μέσω των πανελληνίων μπαίνουν σε πανεπιστήμια και τεχνολογικές σχολές που θεωρούνται ότι δίνουν ένα πτυχίο ανώτερο στην αγορά εργασίας. Ορισμένοι επιλέγουν απευθείας να στραφούν στο εξωτερικό καθώς εκεί το πτυχίο έχει περισσότερη βαρύτητα όταν και αν επιστρέψουν στην Ελλάδα. Βέβαια για να πας στο εξωτερικό χρειάζεται να ξέρεις πολύ καλά την γλώσσα της χώρας που θα επιλέξεις. Άλλωστε εκεί αν δεν περάσεις το μάθημα με την τρίτη φορά σου λένε “bye-bye”! Αν κάνεις το βήμα να φύγεις, δεν γυρνάς ποτέ. Οι συνθήκες διαβίωσης και εργασίας είναι πολύ καλύτερες από την χώρα μας. Η σχολή που επιλέγουν οι υποψήφιοι σχεδόν πάντα είναι στα όρια τους. Το λάθος είναι να μπεις σε σχολή που δεν μπορείς να ανταποκριθείς στα μαθήματα με αποτέλεσμα να σπαταλάς περισσότερο χρόνο να τελειώσεις την σχολή ή να τα παρατάς εντελώς. Τότε μπορείς να κάνεις το 10% για να μπεις σε κάποια άλλη σχολή ή να ξαναδώσεις πανελλήνιες.
Όσοι δεν περάσουν σε κάποια σχολή επιλέγουν κάποιο ΙΕΚ δημόσιο ή ιδιωτικό και μέσα σε 2 χρόνια έχουν ένα πτυχίο κάποιας τεχνικής εργασίας που δήθεν βρίσκουν αμέσως δουλειά. Διάσημες ειδικότητες είναι αισθητικός, μάγειρας, παιδαγωγός, κομμώτρια κ.τ.λ. Ναι, οκ θα μείνουν μια ζωή στο μισθό των 400-700€. Καταντήσαμε αντί να πασχίζουμε να μπούμε σε πανεπιστήμιο, που θεωρείται παγκοσμίως η ανώτατη μόρφωση, να αδιαφορούμε γιατί απλά όλο και κάποιο ΙΕΚ θα τελειώσουμε. Και μετά τί? Δουλειές του ποδαριού και επίπεδο κατώτατο. Η μόδα της Αθήνας και ευτυχώς λιγότερο της Θεσσαλονίκης είναι τα κολέγια. Συστήνονται ως πανεπιστήμια και μάλιστα θέλουν να αποκαλούνται ανώτερα από τα ελληνικά, καθώς προέρχονται από το εξωτερικό. Κάνουν κι εκεί 2-4 χρονάκια, αφού παίρνουν ένα σημαντικό ποσό φυσικά και δίνουν σε όλους πτυχίο. Κάνουν “σοβαρές” ειδικότητες όπως οικονομικά, ναυτιλιακά, διοίκηση κ.ά. που αργότερα θα βρουν σίγουρα εργασία με υψηλό μισθό. Δηλαδή η εταιρία βλέποντας τα βιογραφικά θα τους προσλάβει έναντι ενός πτυχιούχου του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών? Όχι βέβαια. Φυσικά και εκείνος που πέρασε 4 χρόνια να διαβάζει μαθηματικά και πήρε πτυχίο πανεπιστημίου είναι 100% ανώτερος. Το πανεπιστήμιο Αθηνών δεν είναι τυχαία ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου!
Γιατί τα περίφημα κολέγια δεν βάζουν στις σπουδές ιατρική, νομική και άλλες δύσκολες ειδικότητες…? Μα γιατί κανείς από αυτούς που τα διαλέγουν δεν θα κατάφερνε τόσο διάβασμα. Οι σχολές διαλέγουν τους καλύτερους, γι’ αυτό υπάρχουν οι βάσεις. Το ΙΕΚ και το κολέγιο μαζεύουν όσους ξέμειναν. Δεν ξέρω κανέναν να έγραψε άριστα στις πανελλήνιες αλλά να μπήκε σε ΙΕΚ. Όσοι δεν τα κατάφεραν με την πρώτη φορά, έδωσαν ξανά και ξανά για να μπουν σε μια σχολή. Με διάβασμα και προσπάθεια. Για μια καλύτερη ζωή, ένα πτυχίο που θα εξασφαλίζει έναν αξιοπρεπή μισθό. Γιατί άραγε οι περισσότεροι που μπαίνουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι από οικογένειες που ίσα-ίσα τα βγάζουν πέρα? Και όσοι είναι από εύπορες οικογένειες και έχουν μπει σε κάποια σχολή, τυχαία είναι εκείνοι οι “αιώνιοι” φοιτητές που ξημεροβραδιάζονται στα μπαρ κατά τη διάρκεια της εξεταστικής. Γιατί άραγε…
Έχω κι άλλη σύμπτωση να εκθέσω… τυχαία όσοι είναι στα κολέγια είναι γόνοι πολύ ευκατάστατων οικογενειών? Ζουν σε ωραιότατα διαμερίσματα, πάνε μια βόλτα στο κολέγιο, κάνουν καμία εργασιούλα (όχι φυσικά 50 σελίδων που κάνουμε εμείς) και μετά καφέ, εστιατόριο, μπαρ και ξανά πάλι σχολή. Μετά την ορκωμοσία τί κάνουν άραγε…? Το 10% δουλεύει. Το 90% συνεχίζει να ζει από τον μπαμπάκα… ή κάνω λάθος? Στο κολέγιο δεν μαθαίνεις τις δυσκολίες όταν βγεις να ζητήσεις δουλειά ούτε ακούς άτομα να δουλεύουν για να πληρώσουν το φοιτητικό σπίτι τους. Δυσκολία για τους περισσότερους είναι να μην βρίσκουν ταξί να πάνε στα μπουζούκια. Δυσκολία για εμάς είναι να μην βρίσκουμε λεφτά να φάμε στη λέσχη. Τώρα είναι ανώτεροι εκείνοι ως πιο ευκατάστατοι. Έλα σε 10 χρόνια να δεις τη διαφορά. Και θα ναι τεράστια. Γιατί αυτός που θα καταφέρει να τελειώσει μια σχολή θα έχει μόρφωση και ένα πτυχίο που με σκληρή δουλειά θα του εξασφαλίσει μεγαλύτερη κοινωνική άνοδο. Αυτοί που θα ‘ναι σε 10 χρόνια….?
Συνοψίζοντας, το πτυχίο από Ανώτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα ή Ανώτερο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα είναι υπεράνω κάθε κολεγίου και ΙΕΚ γι’ αυτό πρέπει οι υποψήφιοι να σκέπτονται πολύ καλά πριν αποφασίζουν ποια σχολή θα επιλέξουν. Από εμάς εξαρτάται το κοινωνικό μας επίπεδο. Τα λεφτά του μπαμπά ίσως αύριο να μην υπάρχουν. Και για του λόγου το αληθές: κατάγομαι από νησί, σπουδάζω Ιστορικός ( όπου μπήκα με 14.323 μόρια), έβγαλα πτυχίο αγγλικών, γαλλικών, πιάνου, έχω δίπλωμα αυτοκινήτου, κατάγομαι από μεσαία οικογένεια (οικονομικά), και στα 20 μου χρόνια βγάζω μόνη μου άκρη με εφορίες και όλες τις υποχρεώσεις. Λοιπόν αν και μέτρια μαθήτρια, κατάφερα πολλά.
Με πτυχίο μπορείς να πλύνεις και πιάτα. Χωρίς πτυχίο δεν μπορείς να γίνεις διευθυντής.
13 Comments
axtzo
Παίρνεις σαφή θέση λέγοντας πως “εμείς των ΤΕΙ,Πανεπιστημίων είμαστε ανώτεροι των αντίστοιχων του κολεγίου,ΙΕΚ” πράγμα που με βρίσκει προσωπικά σε πλήρη διαφωνία.
Η άποψη μου είναι πως η μόρφωση του καθενός δεν τον κατατάσσει πουθενά κοινωνικά. Οι κοινωνικές αξίες είναι αυτές που πρέπει να υπολογίζουμε. Η άποψη πως τα παιδιά του κολεγίου είναι κοπρόσκυλα των μπουζουκιών και πλουσιόπαιδα χωρίς καλή μορφωτική βάση, τολμώ να πω ότι είναι τουλάχιστον προκλητική.
Μου φαίνεται ότι έγραψες ένα άρθρο στο οποίο περισσότερο βγάζεις τα απωθημένα σου παρά προσπαθείς να πάρεις θέση και να δώσεις παράλληλα μία άποψη. Τα βλέπεις από μια πολυ υποκειμενική και υπεροπτική σκοπιά.
Συγνώμη αλλά όλα τα παραπάνω με τον τρόπο που εκφράζονται τα βρήκα ΤΡΑΓΙΚΑ!!
Ευδοκία
όλα τα σχόλια είναι δεκτά. Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξισώσει την δημόσια με την ιδιωτική εκπαίδευση αλλά αυτό και να γίνει στα χαρτιά στην ουσία δεν θα υπάρξει ποτέ ισότητα στην ποιότητα σπουδών που προσφέρει ένα πανεπιστήμιο…
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΤΣΙ .ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕΣ ΚΑΙΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ .
gog
Θα συμφωνήσω με τον axtzo, ότι ο τρόπος που εκφράζεσαι, για παιδιά που τελείωσαν ΙΕΚ ή ιδιωτικό κολέγιο είναι τουλάχιστον τραγικός αν όχι και γεμάτος ανασφάλειες και συμπλέγματα.
Θα ήθελα να σου δώσω και κάποια παραδείγματα που ίσως αγνοείς, παρότι δεν αποτελούν εξαιρέσεις, όπως παιδιά που πέρασαν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ και από 4 χρόνια που είναι η φοίτηση έκαναν 6 και 8 μέχρι να τελειώσουν και με τη δικαιολογία ότι σπουδάζουν, συντηρούνται αποκλειστικά από τους γονείς τους. Ενώ, αντίθετα, παιδιά που φοίτησαν σε κάποιο ΙΕΚ εργάζονται κανονικά από τα 20 τους και έχουν αναλάβει όλα τους τα έξοδα. Φαίνεται όμως πως η αξιοθαύμαστη ικανότητά σου να τα βγάζεις πέρα σε εφορίες από τα 20 σου δεν είναι αρκετή για να σε κάνει να σκεφτείς πιο ανοιχτά.
Σε συγχαίρω για την ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου και μακάρι πραγματικά να την έχουν και άλλοι για σένα. Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να σου πω πως γνωρίζω παιδιά που στα 20 τους είχαν καταφέρει πολύ περισσότερα και πως παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πτυχίο Πανεπιστημίου, σήμερα κατέχουν διευθυντική θέση και δεν έπλυναν ποτέ πιατά.
Ανώνυμος
Είσαι απαράδεκτη και κομπλεξική και που να σπούδαζες και σε κανένα πανεπιστήμιο Αθηνών τι θα έλεγες.
Έχεις φάει πολύ ζόρισμα και δυστυχώς κατάφερες να περάσεις σε μια σχολή με τις χαμηλότερες βάσεις ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ.
Αμφιβάλλω πολύ αν δουλέψεις ποτέ σου έστω και με 400-700 μισθό, όπως πέρνουν τα παιδιά των ΤΕΙ η των ΙΕΚ.
Ανώνυμος
Επειδή τυγχάνει να είμαι απόφοιτος Δημόσιου ΑΕΙ και παρακολουθώ μια ειδικότητα που μου αρέσει (της επιλογής μου) σε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ (της επιλογής μου), σε πληροφορώ ότι αυτά που έχω μάθει στο ΙΕΚ δεν τα μαθαίνει ο αντίστοιχος ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ μιας Πανεπιστημιακής σχολής… Οι σπουδές έχουν πολλά εργαστήρια και σε ετοιμάζουν να γίνεις ένας καλός Τεχνίτης. Σίγουρα οι πιο πολλοί μαθητές είναι χαμηλού επιπέδου, αλλά όποιος θέλει να μάθει μαθαίνει. Εγώ πάντως έχω μείνει ενθουσιασμένος και τα απογεύματά μου θα τα αφιερώνω από εδώ και στο εξής στο να μαθαίνω νέα πράγματα. Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ !
anna
Και φυσικά όλοι θέλουν να περάσουν στα πανεπιστήμια αλλά υπάρχουν και κατηγορίες όπως εδω που έκανα οικογένεια ναι δεν πέρασα εκει που ειθελα και ναι θα πάω στο ιεκ μόλις έγινε το παιδί μου 2 δεν μπορείς να φανταστείς Πώς το θέλω….αν υπάρχει θέληση μαθαίνεις πάρα παραπάνω. ..και ξέρω παιδιά που έχουν περάσει πανεπιστήμιο και όλη μερα ειναι καφέδες και δεν κανουν τίποτα. ..
sokratis
Χαχαχα καλη η φιλη μας αλλα βιαστηκε να πει μια γνωμη που μαλλον την λεει καποιος στα τελευταια του οταν εχει δει τα παντα..με οποιον δασκαλο καθισεις Τετοια γραμματα θα μαθεις.. για τα κολλεγια Εχω να πω οτι συνεργαζονται με τα καλυτερα πανεπιστημια παγκοσμιως τα οποια υπογραφουν για τους φοιτητες που βγαζουν..προσφατα αναγνωριστηκε η νομικη με απευθειας εγγραφη στο δικηγορικο συλλογο…εγω ελπιζω οι οικογενεια σου να μην προερχεται απο αυτη την εκπαιδευση γιατι τοτε δεν ξερεις τι λες..ολοι οι ανθρωποι ειναι χρησιμοι ακομα και αυτος που σου κανει το καφε να πιεις,δεν ειναι τυχαιο που σε οποιες χωρες (πολιτισμενες) το εχουν παρει χαμπαρι αυτο εχουν τομεγαλυτερο κατα κεφαλην εισοδημα..αυτα και να σαι καλα!!
Alog
Πιστεύω, πλέον, ότι το παραπάνω έχει κερδίσει άξια τον τίτλο του πιο κακογραμμένου άρθρου του σάιτ, με τις πιο απαίσιες -ειδικά με τον τρόπο που εκφράζονται- απόψεις. Πραγματικά, αγαπητή Ευδοκία, εύχομαι να έχεις αναθεωρήσει. Και το λέω με πλήρη σεβασμό προς το πρόσωπό σου.
Leda
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, το οποίο μας δείχνει που μπορεί να φτάσει ο κομπλεξισμός του Ελληνα φοιτητή! Απ’οτι φαίνεται έχεις μεγαλώσει με λάθος βάσεις- φτωχός, πλούσιος, μεσαίος, ο καθένας προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί – αν μπορεί. Δεν κατακρίνω κανένα Πανεπιστήμιο ούτε θεωρώ τη Δημόσια εκπαίδευση καλύτερη από την ιδιωτική. Ως απόφοιτος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, έχω να σου πω ότι για να αποφοιτήσω διάβασα πολύ και πήρα το πτυχίο μου με κοπο όπως φαντάζομαι κ οι υπόλοιποι συμφοιτητές μου. Η ισοτιμία με τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι ήδη εδώ και γιατί να μην είναι? Το ότι κάποιος μπορεί να παέι σε Ιδιωτικό Κολλέγιο δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει, ως φοιτητής ή αυριανός επαγγελματίας. Σημαίνει ότι έκανε την επιλογή που θεωρούσε καλύτερη για τον εαυτό του, ακριβώς όπως και αυτός που επέλεξε να παει στο εξωτερικο. Προσωπικά και όντας άριστη μαθήτρια δεν ήθελα να μπλέξω με το χάος των ελληνικών πανεπιστημίων, τα κομματικά και τις καταλήψεις. Λίγα ειναι?
Στην αγορά εργασίας θα φανεί ποιος αξίζει τελικά…
Δημητρης
Εχω προσφατα περασει στο πανεπιστήμιο εδω και μαλιστα στην σχολή που ήθελα. Ζωντας πολλα χρονια στο εξωτερικο πριν (Γαλλία) πραγματικα βλέπω σε μερικους ελληνες φοιτητες ενα φοβερο ΚΟΜΠΛΕΞ απεναντι σε οσους κάνουνε αλλες επιλογες σπουδων λογω ευκαταστατης οικογένειας. Και αυτο απο ζηλοφθονια διοτι ”οσα δεν φτανει η αλεπου”……απο ζηλεια γιατι δεν εχουνε την οικονομικη δυνατοτητα για κατι ανωτερο και πρεπει να περασουνε με 13αρια εστω ΚΑΠΟΥ!!! Πλεον στις πανελλαδικες περναει και ο χαζος,διοτι οι βασεις ειναι γελοίες αλλα και τα μαθηματα πανευκολα.Επισης και απο ΕΠΑΛ κτλ περνανε με μοναδες ,3αρια κτλ σε ΤΕΙ και ΑΕΙ. Επομενως αν καποιος θελει να σπουδασει σε δημοσιο ΑΕΙ ειναι πανευκολο ,(εστω σε περιφερειακο ΑΕΙ.)
Ομως αγαπητοι υπαρχουνε ανθρωποι που έχουνε χρημα και θελουνε μια ποιοτητα σπουδων που δεν την προσφερουνε τα ελλ.ΑΕΙ. Ουτε κατα διανοια να συγκρινεται Κολλεγια που συνεργαζονται με πανεπιστημια εξωτερικου……για αυτο και τα ελλ.ΑΕΙ ειναι στην χειροτερη καταταξη της Ευρωπης.Διοτι σε αυτα οι μισοι φοιτητες περνανε μαθηματα με τα sos των κομματικων παραταξεων και τις πληρωμενες εργασιες.Σπουδαζω σε ΑΕΙ και ξερω τι γινεται (και εγω περασα 1 μαθημα με τα sos οταν δεν ειχα διαβασει για σοβαρο λογο ομως). Οταν μπηκα εμεινα αναυδος με αυτα που ειδα! Και επειδη εκανα και σε πανεπιστημιο εξωτερικου ΦΡΙΚΑΡΑ….πραγματικα δεν μπορω να φανταστω να βγαινουνε επιστημονες η καθηγητες και να εχουνε παρει πτυχιο με πληρωμενες εργασιες και μαθηματα περασμενα με τα sos. Περνουσανε 15 μαθηματα σε μια εξεταστικη!!!
Οσοι τα ξερουμε λοιπον να το βουλωνουμε και να καταπνιγουμε την ζηλεια μας για οσους εχουνε χρημα και ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ!
Ανώνυμος
ποιο ανωτερο ρε καρμίρη, τα κολλέγια στην Ελλάδα ειναι μετεδευτεροβαθμια εκπαιδευση, τριτοβάθμια ειναι ατει(πλεον) και αει , και τα πανεπιστήμια π συνεργάζονται ειναι τα κατωτερα σε αγγλια, εκτος απο το Deere το αμερικανικό π ειναι καλο, δικιο εχει η κοπελα π βγαλατε ολοι οι αμορφωτοι χολη, στα κολλέγια πανε οι χαζοι με τα λεφτα του μπαμπακα και της μαμακας. τωρα τα ιεκ ειναι κατι το καλο για τεχνικες σχολες αλλα το κακο ειναι οτι θα εισαι μια ζωη βοηθος και υπάλληλος, βαλε τα λεφτα σ εκει ο ξερεις γτβη μαγκιά ειναι στην μορφωση και να πετυχεις πραγματα μονος σου οχι με τα μπαλακια του πατερα σ
FOITHTRIA IATRIKHS
Γιατί τα περίφημα κολέγια δεν βάζουν στις σπουδές ιατρική;
Γιατι δεν υπαρχουν δομες και εργαστηρια επισης δεν υπαρχει νομοθετικο πλαισιο της εκπαιδευσης των ιατρων σε ιδιωτικα νοσοκομεια. Οποτε ποιοι θα εκπαιδευσουν τους ιατρους των κολλεγιου στο 5-6 ετος που εχουν κλινικες; Οι καθηγητες των δημοσίων; Τα δημοσια νοσοκομια; Γιατι τα ιδιωτικα ΔΕΝ μπορουν. Μονο τα πανεπιστημιακα μπορουν. Εγω δεν ξερω κανενα πανεπιστημιακο ιδιωτικο νοσοκομειο.
Γιατί τα περίφημα κολέγια δεν βάζουν στις σπουδές νομική;
Φυσικα και υπαρχει τετοιο. 1 στην Θεσαλονικη και ενα στην Αθηνα Το κρατος μας δεν παει μπροστα γιατι πιστευουν πως τα μορια κανουν τον φοιτητη. Απλα δεν ξερετε τιποτα… Με βαση το 10 να μπεις στην Ιατρικης Αθηνων την τελειωνεις και στην ωρα σου. τα μορια δεν κανουν το φοιτητη υπαροχυν ΜΟΝΟ γιατι υπαροχουν 200 θεσεις και θα πρεπει καπως καποοι απο τους 20000 υποψηφιους να μπουν σε αυτη την σχολη. Περα απο την καλυψη των θεσεων ειναι μια καραμελα οτι εμεις ειμαστε μια ελιτ επειδη γραψαμε τοσο καιε εσεις τα φτωχαδακια τοσο. Στα ανωτερα τμηματα Ιατρικη,Νομικη, ΕΜΠ ΔΕΝ υπαρχουν φτωχαδακια φοιτητες. Μονο οικονομημενοι… Το 80 τις εκατο ειναι αποφοιτοι ιδιωτικων σχολειων. Τωρα τα κολλεγια μας μαραναν… Εχετε μεγαλη ιδεα για τον εαυτο σας γιατι δεν εχετε μπει στις κορηφαιες σχολες για να δειτε ποσοι φτωχοι κυκλοφορουν ή τι αυτοκινητα παρκαρουν εξω απο την Ιατρικη σχολη αθηνων: τεσλα, τζαγκουαρ, rover. Καντε μια βολτα κοροιδα, ψωνισμενα φυτα. Φοιτιτρια Ιατρικης Αθηνων με πολυ αγαπη για τους μη-μυημένους. Α! να μην ξεχασω τις αφισες του ΚΚΕ Δαπ στην Ιατρικη σχολη προαυλιο τοιχωκολημενες στο τοιχο που διπλα παρκαρε η bmv (φυσικα τζιπ) των 100χιλ ευρω.