Eggnog
Το κλασσικό χριστουγεννιάτικο κοκτείλ…
Υλικά: 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα 3 αυγά
250ml κονιάκ 50gr ρούμι
200gr κρέμα γάλακτος 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
(Προαιρετικά: κανέλα ή σοκολάτα σε σκόνη)
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους. Όταν αφρίσουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και έπιτα προσθέτουμε το κονιάκ και το ρούμι.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα. Έπειτα προσθέτουμε μισό λίτρο γάλα (1/2 κουτί ζαχαρούχο + όσο νερό χρειαστεί για να γίνει μισό λίτρο). Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ξεχωριστά μέχρι να σφίξει και την προσθέτουμε στο μίγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Σερβίρουμε κρύο και ραντισμένο με κανέλα, σοκολάτα ή ό,τι άλλο θέλουμε.
Candy Cane
Ένα ρόζ κοκτείλ για επιδόρπιο…
Υλικά: 20gr Sky Berry Vodka 20gr λικέρ Peppermint
20gr Crème de cacao 20gr γρεναδίνη Soda water
Εκτέλεση: Ανκακινείτεκαλά όλα τα υλικά μαζί σε shaker. Πριν σερβίρετε, βρέχετε το χείλος του ποτηριού και πασπαλίζεται χρωματιστή τρούφα (προσωπικά προτιμώ να θρυματίζω καραμελίτσες και να πασπαλίζω με αυτές το ποτήρι… οι καραμελίτσες μπορεί να είναι κόκκινες, αλλά μπορείτε να βάλετε και πράσινες για πιο παιχνιδιάρικο και χριστουγεννιάτικο αποτέλεσμα). Αφού σερβίρετε, προσθέστε λίγη σόδα.
Cava Cava Cocktail
Ένα αφρώδες, εκλεπτισμένο κοκτείλ μήλου…
Υλικά: 1 μέρος μπράντι calvados 1 μέρος χυμό μήλου
8 μέρη αφρώδους λευκού κρασιού 1 κύβος ζάχαρη
Εκτέλεση: Αναμείξτε το calvados και το χυμό μήλου σε ποτήρι ή κανάτα. Προσθέστε το αφρώδες κρασί. Προσθέστε στα ποτήρια έναν κύβο ζάχαρης και σερβίρετε.
Μistletoe & Holly Cocktail
Ίσως το κοκτείλ με την πιο γιορτινή όψη…
Υλικά: 1 1/2 ποτήρι χυμό cranberry 1/4 του ποτηριού Crème de cacao
1/4 ποτηριού λικέρ peppermint σαντιγί
cranberries
Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το χυμό cranberry. Προσθέτουμε Crème de cacao και το λικέρ peppermint. Μοιράζουμε σε ποτήρια και βάζουμε σαντιγύ στην κορυφή. Σερβίρουμε με cranberries στην κορυφή.
Christmas Coffee Cocktail
Ένας ιδιαίτερος καφες από BBC…
Υλικά: Διπλή δόση δυνατού εσπρέσο 1 κουτάλι σούπας λικέρ καφέ
Λίγο γάλα μοσχοκάρυδο/κανέλλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε τον εσπρέσο στην καφετιέρα του (προσθέτουμε όση ζάχαρη θέλουμε). Αφήνουμε να κρυώσει. Έπιτα προσθέτουμε το λικέρ (προσοχή ο καυτός καφές θα αφαιρέσει την αίσθηση του αλκοόλ, γι’ αυτό και προσθέτουμε το λικέρ μόνο αφου ο καφές έχει κρυώσει). Ρίχνουμε τον καφέ στο ποτήρι. Χτυπάμε το γάλα σε φραπεδιέρα μέχρι να πήξει. Με ένα κουταλάκι μεταφέρουμε την κρέμα που έχει δημιουργηθεί από το γάλα, στο ποτήρι μας. Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο, κανέλλα, σοκολάτα ή ότι άλλο θέλουμε.