Τα κρύα άρχισαν για τα καλά, οι ζεστοί καφέδες και τα ζεστά ροφήματα επέστρεψαν! Τι καλύτερο συνοδευτικό από λαχταριστά μπισκότα με την καταλληλότερη γεύση του χειμώνα, την κανέλα! Εύκολη συνταγή με λίγα υλικά τα οποία όλοι έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας!
Υλικά:
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. baking powder
- 1/4 κ.γ αλάτι
- 1/2 κ.σ κανέλα
- 8 κ.σ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
- 1 μεγάλο φρέσκο αυγό
- 1 βανίλια σε σκόνη
- Ζάχαρη για πασπάλισμα (λευκή ή καστανή)
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder,την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθούν.
- Έπειτα τυλίγουμε την ζύμη με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα ώστε να σφίξει και να ανοίγεται εύκολα.
- Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη,τοποθετώντας την
είτε σε λεία επιφάνεια (τραπέζι πχ) ρίχνοντας αλεύρι από κάτω, είτε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας. Έπειτα κόβουμε με κούπ πατ σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Εάν δεν θέλουμε να κάνουμε σχήματα, τότε απλά φτιάχνουμε μπαλάκια με την ζύμη και τα πιέζουμε λίγο ώστε να γίνουν στρογγυλά πλακέ. - Τα τοποθετούμε στην σχάρα του φούρνου επάνω σε λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά! Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε για 1 λεπτό να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!