Ξέχνα και τα κακά κορίτσια (που πάνε όπου θέλουν), ξέχνα και τους άθεους, τους αναρχικούς και σία, ξέχνα τους αντίχριστους. Κανένα από τα παραπάνω ατομάκια δεν θα πάει στην κόλαση. Λένε πως μαζεύτηκε μεγάλος συνωστισμός (στριμωξίδι ντε) και δεν δέχονται ούτε καν τους χεβιμεταλάδες και τους χίππιδες άκουσον άκουσον!
Στη λίστα αναμονής λοιπόν, γιατί στις εποχές τις δύσκολες που ζούμε, οι καταστάσεις που βιώνουμε κάθε μέρα, γίνονται ολοένα και πιο σχιζοφρενικά διπολικές. Με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά ως γνωστόν, αυτό το ξέραμε. Αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε όμως, είναι πως κοιτάζουμε, ‘’θωρούμε’’, αλλά δεν βλέπουμε (παρά πέρα).
Όταν έχεις χάσει πια την ουσία, αναγκάζεσαι να αντιλαμβάνεσαι συνειδητά, όλα τα ερεθίσματα ως έχουν. Με την πρώτη άποψη, οπτική και ουσία. Δεν εμβαθύνεις, γιατί βαρέθηκες. Κάπως έτσι εμπλέκεται και το φαινομενικά ‘’καλό’’ με το ορίτζιναλ όμορφο και ΑΑ ποιότητας.
Και έπειτα από τη σημερινή μακροσκελή εισαγωγή μου, θα θέσω το θέμα ‘’καλό παιδί’’ στο τραπέζι. -Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, πρόσωπα, καταστάσεις και επίθετα, ουδεμία σχέση έχουν με αληθινούς χαρακτήρες, αποτελούν μυθοπλασία-.
Το καλό παιδί, είναι άτομο από στενό είτε φιλικό είτε ερωτικό περιβάλλον, που θα σας παρουσιαστεί ακέραιος χαρακτήρας, φιλικός, ευδιάθετος και πάντα καλοπροαίρετος. Θα σας περιποιηθεί όπως μόνο αυτός ξέρει, θα μιλήσει υπέροχα για το πόσο καταπληκτικά-καταπληκτική είσαι, θα σε φιλήσει χολιγουντιανά και με κάποιον ύπουλο και δόλιο τρόπο, θα διαβάζει τη σκέψη σου.
Είναι η ελληνική και ρεαλιστική απεικόνιση του Τζακ Νίκολσον, στην ταινία ‘’Οι μάγισσες του Ίστγουικ’’. Ο γοητευτικός και καλοπροαίρετος άνδρας, ο οποίος μπαίνει με τεράστια άνεση στην ήσυχη ζωή τριών γυναικών, με διαφορετικά προβλήματα και καταβολές (τις οποίες ενώνει μια αδερφική , μυστική φιλία) και τις αλλάζει ολοκληρωτικά. Μπαίνει στα σπίτια και τα μυαλά τους, διαχειρίζεται την ψυχή τους. Δεν είναι τελικά άλλος, από τον ίδιο τον διάολο. Devil in disguise που τραγούδησε και ο Elvis.
Τι γίνεται με αυτόν τον τυπάκο? Ποιος είναι στα αλήθεια? Πέρα από την πλάκα και την ειρωνεία που ενίοτε χρησιμοποιώ, το καλό παιδί είναι χειρότερο και από τον κάγκουρα-κλαρίνο που συχνάζει σε κλαμπάκι, ποτισμένος με πέντε κιλά πάκο-ραμπάν, φορώντας ψευτορολόι για μόστρα και σκαρπίνια, ενώ είναι στην 20’s δεκαετία. Και ξέρεις γιατί είναι χειρότερο? Γιατί ο τύπος με το μαϊμού υφάκι, φοράει όλα αυτά τα καλούδια ως φωτεινούς σηματοδότες. Ενώ το καλό παιδί, είναι αυτός που οραματίζεσαι στην ‘’χαλαρή φάση‘’ της ζωής σου που μόνο αραχτή και λάιτ δεν θα μείνει, για τους εξής λόγους:
- Θα εξαφανιστεί.
Ναι. Ήρθε για λίγο, για αυτό δίνει πολλά από την αρχή.
- Λέει ψέματα.
‘’Θα έρθω να σε δω. Θέλω πολύ να σε δω. Θα πάμε εκεί. Μακάρι να ήσουν εδώ. Δεν είμαι έτοιμος για την ταμπέλα σχέση. Έχω διάβασμα-προπόνηση-συνάντηση με φίλους-δουλειά’’ Μόνο κοπανέλι δεν είπε ότι έχει και άπλωμα τραχανά για να σε ξεφορτωθεί.
- Θέλει και ΑΠΟΖΗΤΑ τον θαυμασμό.
Κάποια ‘’απαίσια’’, κάποτε, τον πλήγωσε και πήρε όλα του τα κομμάτια, τα οποία εσύ καλείσαι να μαζέψεις ως θρύψαλα. Εμ, όχι ? Ανεβάζει αμέτρητες σέλφι και τσεκ-ιν σε όλα τα μίντια για να του βάζουν καρδούλες και ουάου οι φιγουρατζούδες (ά! και εσύ καλή μου) φιλενάδες και υποψήφιες θαυμάστριες.
- ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΛΛΗ.
Ο λόγος της καλοσύνης που προανέφερα πριν πιάσω το ‘’φτυάρι’’, είναι διότι δεν έχει που να συσσωρεύσει την αγάπη και το αρρωστημένο κόλλημα που έχει με κάποια άγνωστη-Χ. Όλα τα τραγούδια και τα γνωμικά που ανεβάζει, είναι για κείνη. Όχι για σένα. Μη μιλήσουμε καλύτερα για τις ώρες που κάνει συγκρίσεις στο μυαλό του. Οπότε, αυτό το γλυκό και αθώο ‘’παιδί’, κρύβει ένα αχόρταγο μαζοχιστικό πλάσμα, που διψάει για την απόρριψη της πρώην. #sorrynotsorry
Οπότε κορίτσια μου, την επόμενη φορά που αυτό το καλό παιδί, με το ωραίο χαμόγελο-μάτια-βλέμμα-δενξέρωκαιεγωτι- σας πλησιάσει όλος στοργή και καλοσύνη ‘’υπέρ του δέοντος‘’, διψασμένος για τρυφερότητα και καταγοητευμένος, μην διανοηθείτε και υποκύψετε. Δεν σας μεγάλωσε η μαμά σας για να είστε κανένα δόλωμα και κανένα δεκανίκι. Δείτε οπωσδήποτε την ταινία ‘’οι μάγισσες του Ίστγουικ’’, θα σας κατατοπίσει πλήρως για όποια πιθανή απορία. Και κάτι τελευταίο. Η εποχή μας, στιγματίζει τα θύματά της με πολλά ψυχολογικά θέματα, αλλά και με μεγάλη υποκρισία. Άλλοι γίνονται ηθοποιοί και πεινάνε και άλλοι ‘’τα καλά παιδιά’’.