Ζούμε σε μια χώρα όπου εκτός από όμορφες εικόνες και στιγμές, τον ήλιο και τη θάλασσα μας χαρίζει απλόχερα και δύσκολες στιγμές εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε και η οποία δεν αφήνει κανένα ανεπηρέαστο, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Αυτοί όμως που σίγουρα είναι πιο άτυχοι, είναι οι νέοι αυτού του τόπου που βρίσκονται μεταξύ των 20 και 30 χρόνων. Σε μια από τις πιο παραγωγικές ηλικίες με πολλές αναζητήσεις και ανησυχίες, οι νέοι αυτής της χώρας χάνουν τα όνειρα και τις ελπίδες τους μέρα με τη μέρα. Σε μια χώρα που θα έπρεπε να στηρίζεται σε νέους ανθρώπους και φρέσκα μυαλά, η Ελλάδα ψάχνει να βρει τρόπους να στηρίξει η ίδια τους νέους της σε μια προσπάθεια να ανοίξουν τα φτερά τους χωρίς να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.
Δυστυχώς για τους νέους, η κρίση τους στερεί την ευκαιρία να ζήσουν. Δεν έχουν τη δυνατότητα να βγουν, να ταξιδέψουν, να γνωρίσουν νέες χώρες και νέους πολιτισμούς. Ταξιδεύοντας, δίνεται η δυνατότητα στον άνθρωπο να ανοίξει το μυαλό του, αποκτά νέες ιδέες και διαφορετικό τρόπο σκέψης. Διευρύνει τις γνώσεις του και εξελίσσεται. Υιοθετεί ακόμα, τρόπους και συμπεριφορές οι οποίες μπορεί να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Αποδέχεται το διαφορετικό και όχι μόνο αυτό με το οποίο έχει γνωρίσει και εξοικειωθεί.
Ένας άλλος ιδιαίτερα σημαντικός τομέας, αυτός της δημιουργίας οικογένειας, αρχίζει να χάνεται μπροστά στα υπόλοιπα προβλήματα των νέων. Όταν η ανεργία μαστίζει, είναι φυσικό επόμενο να μην περνάει από το μυαλό ενός νέου το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μια οικογένεια. Χωρίς δουλειά κανείς δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει και να στηρίξει μια οικογένεια τόσο οικονομικά, αφού τα χρήματα δε φτάνουν ούτε για τα απαραίτητα, όσο και ψυχολογικά αφού υπάρχει αβεβαιότητα για το μέλλον, άγχος και ανασφάλεια.
Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα την κακή ψυχολογική κατάσταση των νέων που τις περισσότερες φορές οδηγεί σε ψυχολογικές διαταραχές όπως οι κρίσεις πανικού, διατροφικές διαταραχές που έχουν τη ρίζα τους στο άγχος, ακόμη και κατάθλιψη η οποία πλήττει στις μέρες μας, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, τις νεανικές ηλικίες. Να σημειωθεί, πως όταν οι διαταραχές άγχους κάνουν την εμφάνισή τους, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο ειδικός σε θέματα ψυχολογίας είναι γιατρός και όχι ταμπού.