Τελικά, οι διακοπές έρχονται πιο νωρίς για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας ομάδας.
Και ο προορισμός είναι η Κρήτη. Η ελληνική ομάδα αναγκάστηκε λόγω τιμωρίας να μεταβεί στο μεγάλο νησί για να δώσει τους αγώνες κατά της Ουγγαρίας και της Μολδαβίας.
Το πρώτο σκέλος παίχτηκε χθες στο Παγκρήτιο Στάδιο μπροστά σε χιλιάδες φίλαθλους που κατέκλησαν το στάδιο.
Ο αντίπαλος ήταν το εθνικό συγκρότημα της Ουγγαρίας που θεωρητικά ήταν εύκολα προσπελάσιμος. Αυτό αποδείχθηκε πολύ νωρίς και στην πράξη με την εθνική μας ομάδα να καθαρίζει το παιχνίδι με δύο γρήγορα γκολ, στο 16′ με τον Φάνη Γκέκα και στο 29′ με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη.
Είχε προηγηθεί η μόνη ευκαιρία των Ούγγρων στο 13′ με τον Χαλκιά να σώζει την κατάσταση. Στην συνέχεια, υπήρχαν κάποιες ευκαιρίες από την Ελλάδα για να μετατρέψει το παιχνίδι σε θρίαμβο, αλλά 2 φορές η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι.Στο 35′ με τον Αμανατίδη και στο 54′ με τον Γκέκα.
Γενικά ο αγώνας δεν είχε ρυθμό μετά το 2-0 και δεν υπήρχε κίνητρο από τους διεθνής για κάτι περισσότερο. Έτσι τα μόνα στοιχεία που είναι αξιομνημόνευτα είναι το πρώτο γκολ του Γκέκα στην Εθνική και η πολύ ελπιδοφόρα εμφάνιση του Αμανατίδη.
Η επιτυχία της χθεσινής βραδιάς δεν τελειώνει εκεί καθώς χαρμόσινα μηνύματα ήρθαν από την Βοσνία που κατάφερε να νικήσει τους Τουρκούς με 3-2 και να τους ρίξει στην 2η θέση με την Ελλάδα πια να οδηγεί την κούρσα.
Ραντεβού την Τετάρτη με τους Μολδαβούς. Ελπίζω οι διακοπές να συνεχιστούν.
ΧΩΡΑ | ΑΓΩΝΕΣ | ΒΑΘΜΟΙ |
---|---|---|
ΕΛΛΑΣ | 6 | 15 |
ΤΟΥΡΚΙΑ | 6 | 13 |
ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖ. | 6 | 10 |
ΝΟΡΒΗΓΙΑ | 6 | 10 |
ΟΥΓΓΑΡΙΑ | 6 | 6 |
ΜΑΛΤΑ | 6 | 4 |
ΜΟΛΔΑΒΙΑ | 6 | 2 |
3 Comments
asynadak
Βόλεψε αρκετά η ήττα της Τουρκίας μέσα στην Βοσνία και μας άφησε μόνους πρώτους στην κορυφή του ομίλου. Ενδεχόμενη νίκη επί της Μολδαβίας θα μας φέρει σε ακόμα καλύτερη θέση, ωστόσο θα πρέπει να πάρουμε το παιχνίδι στα σοβαρά και να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο.
Α, βάλε αν θες έναν βαθμολογικό πίνακα, να ξέρουμε τι γίνεται. Thanks…
chzigkol
Ορίστε και η βαθμολογία του ομίλου
asynadak
Thanks