About the author

16 Comments

 1. 1

  chzigkol

  Ο καθένας έχει το διακίωμα να ονειρεύεται έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που ζούμε.

  Εγώ πάντως διαφωνώ με τον Σερ Ελτον γιατί πιστεύω πως τα προβλήματα κοινωνικοποίησης ξεκινάνε από τους ίδιους τους ανθρώπους και όχι από το Internet ή κάτι τεχνολογικό.

  Παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο σε προβλήματα κοινωνικού περιεχομένου και το Internet δεν κατέχει κάποια από τις πρώτες θέσεις στη λίστα.

  Τώρα, όσον αφορά την μουσική. Νομίζω πως περισσότερο η δήλωσή του είχε να κάνει με θέματα πειρατείας μέσω του Internet.

  Reply
 2. 2

  chzigkol

  Ξέχασα να πω. Barbie welcome back!

  Reply
 3. 3

  ectoras

  που είχες πάει barbie? τουλάχιστον ήταν καλά εκεί? lol

  Reply
 4. 4

  Alex

  Αποδεδειγμένα η έντονη χρήση του internet σε μικρές ηλικίες κυρίως, προκαλεί απομονωτικές τάσεις, κόλλημα και αποξένωση. Υπάρχουν επίσημα στοιχεία για αυτό το πρόβλημα, όπως και κλινικές “αποτοξίνωσης”.

  Ενα μικρό παιδί που μεγαλώνει in house με ενα pc (άντε mac) και δεν βγαίνει να παίξει να κοινωνικοποιηθεί, αποκλείεται να μην έχει προβλήματα αργότερα. Οι δε γονείς, εφυσηχάζουν γιατί το βλαστάρι τους είναι συνεχώς σπίτι, άρα ελεγχόμενο. Με αυτό τον τρόπο είναι σαν να του λένε “κάτσε κι άλλες ώρες”.

  Όλα τα νέα μέσα, θέλουν την απαραίτητη παιδεία και τους ανάλογους αυτοπεριορισμούς γιατί η υπερβολή -σε κάθετι- είναι κακό.

  Υποπτεύομαι πως στο μέλλον, θα πρέπει να υπάρξει σχολική αγωγή σε πολύ μικρές ηλικίες, ωστε να μάθουν τα παιδιά πως το internet δεν αποτελεί διάσταση της πραγματικότητας αλλά ενα ακόμα εργαλείο.

  Υπάρχουν βέβαια τεχνοφοβικοί άνθρωποι κάτι που είναι σεβαστό. Δεν θα διαφωνήσω στο γενικό πνεύμα του Elton αλλά στην λύση που προτείνει.

  Reply
 5. 5

  krap

  Εγώ πάντως πιστεύω ότι το Internet και γενικά ο υπολογιστής (δεν εντάσσω τους mac σε αυτή την κατηγορία) μπορεί να μας αποξενώσει από τους άλλους ακόμη και αν δεν είμαστε στο σπίτι. Σκεφτείτε τα παιδιά που πηγαίνουν και κλείνονται σε ένα Internet καφέ για 8 ή 10 ώρες συνεχόμενα. Παρόλο που είναι στον ίδιο χώρο με άλλα συνήθως όμοιας ηλικίας άτομα για αυτούς η ζωή τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι και όχι μέσα στον ευρύτερο χώρο του Internet cafe.

  Μιλώντας γενικά το Internet μπορεί να αποδειχθεί χρησιμότατο εργαλείο αλλά πιστεύω μπορεί να γίνει αρκετά επικίνδυνο όταν κάποιος αφεθεί να χαθεί σε αυτό.

  Ναι μπορεί να αποτελέσει παράγοντα αποξένωσης αν σκεφτούμε το παρακάτω σενάριο. Αντικαθιστώ την κατά πρόσωπο επαφή με έναν IM Messanger. Την επαγγελματική επαφή με έναν IM Messanger και eMail account. Την αυθεντική μουσική κατεβάζοντας τα κομμάτια που με ενδιαφέρουν. Το cinema κατεβάζοντας τις ταινίες που με ενδιαφέρουν ενώ παίζονται ακόμη στο σινεμά. Τις νέες γνωριμίες με έναν IRC client (chat). Την ανάγκη για έκφραση ιδεών μέσα από ένα προσωπικό blog. Τις εφημερίδες με RSS feed. Οπότε αν δεν έχω ανάγκη να βλέπω ουρανό, δέντρα, δρόμους, αγνώστους να περνάνε είμαι ΟΚ. Αν πάλι θέλω τα παραπάνω αλλά όχι να βγω από το σπίτι, γράφομαι στο Second Life.

  Reply
 6. 6

  krap

  Barbie is back and so are profound articles! Hooray!

  Reply
 7. 7

  Barbie

  Τι υποδοχή είναι αυτή;!!!! Με συγκινείτε! Που ήμουν? Καλά θα ήταν να πήγαινα κάπου, απλά εμεινα χωρίς pc για ενα διαστημα…. Αλλα το νεο μου pc τα σπάει, thanks Άγγελε και krap!
  Τώρα όσο για το διδίκτυο, φανερά δεν είναι ότι το ίδιο από μόνο του είναι επιβλαβές, πως θα μπορούσε άλλωστε; Δεν είναι παρα ένα εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο εξαρτάται από το πως το χρησιμοποιεί κανείς. Αν βολεύει κάποιους να κλείνονται σπίτι και να αφιερώνονται αποκλειστικά σε αυτό είναι ελεύθερη επιλογή τους, και μην ακούω μετά γκρίνιες για απομόνωση!

  Reply
 8. 8

  ectoras

  με γεια το pc τότε, :)!

  Reply
 9. 9

  chzigkol

  Πιστεύω ότι πρέπει να βλέπουμε τις κοινωνικές πλευρές του διαδικτύου ως συμπληρώματα και όχι ως υποκατάστατα της κοινωνικής ζωής μας.

  Αν τώρα κάποιος το βλέπει ως κύριο μέσο για να “επικοινωνεί” και να “συναναστρέφεται” με άλλους τότε φταίει ο ίδιος. Το θέμα είναι καθαρά στην καλή ή κακή χρήση της τεχνολογίας και συμφωνώ με τη Barbie σε αυτό.

  Ίσως η σημαντικότερη ερώτηση στο όλο θέμα είναι το γιατί οι άνθρωποι ολοένα επιλέγουν την τεχνολογία για να επικοινωνούν? Αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση και θα τολμήσω να πω ότι πολλοί εκμεταλλεύονται τέτοιες συμπεριφορές για να κερδίσουν χρήματα/φήμη.

  Πάντως η λύση που προτείνει ο Ελτον είναι καθαρή βλακεία.

  Reply
 10. 10

  ectoras

  ρε παιδια απο Σλοβακία μόνο μεσω της τεχνολογιας μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας. για πεστε μου εσεις ολο τρόπο και θα τον δοκιμάσω! χαχα

  Reply
 11. 11

  Barbie

  @ectoras
  Thanks!
  Είναι γεγονός ότι όσον αφορά τις επικοινωνίες, το διαδίκτυο βοήθησε να γίνουν πιο εύκολες και κυρίως πιο οικονομικές!

  Reply
 12. 12

  krap

  BTW είναι Laptop… Ο υπολογιστής της Barbie!

  Reply
 13. 13

  papadi

  Από που κλείνει το Internet; Αααα;

  Reply
 14. 14

  krap

  Πατάς το μεγάλο κόκκινο κουμπί που βρίσκεται μέσα στο πλαστικό κάλυμμα. (θυμήσου να αφαιρέσεις το κάλυμμα πρώτα!!!)

  Reply
 15. 15

  pir

  ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ..ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ..
  ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ…

  Reply
 16. 16

  Unalakleet

  Παιδια το ιντερνετ ειναι χρησιμο μονο για να παρεισ πληροφοριεσ για κατι μια στιγμη που θα χρηαστεισ,για να μιλασ με φιλουσ σου που ξερεισ οχι που γνωριζεισ απο το ιντερνετ και γονεισ αν σπουδαζεισ καπου τζαμπα και πραματα του τυπου κλεινο εισητιρια απο ιντερνετ,πληρονο λογαριαζουν και τετοια.Ολα τα αλλα του στιλ σαν αυτο το σιτε και chat και μαλακιεσ τετοι που ασχολειστε ειναι χαμενοσ χρονοσ απο την ζοη σασ.Και εγω μπαινο στα σιτε αυτα γιατι αναγκαζομαι.Ειμαι αυτη την περιοδο ολομοναχοσ σε ενα μεροσ για δουλειεσ και ι μονι μου διεξοδοσ ειναι αυτεσ οι μαλακιεσ.Ουτε να βγο εξω δεν μπορο εδο που ειμαι.Αν ξερατε θα καταλαβενατε.Δεν καθομαι να εξηγω τωρα.Aν θελετε πηγενετε στο google earth και πατηστε το ονομα μου.Και αυτην τηην περιοδο καταλαβενο γιατι τα νεα παιδια ειναι καμενα.Γιατι ασχολουνται σαν εσασ με αυτα τα διαολια

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Powered by Social Mind