Επειδή είδα ότι το προηγούμενο άρθρο μου σχετικά με τη βελτίωση της μνήμης είχε μια απήχηση στο κοινό του newsfilter.gr, επανέρχομαι με καινούρια έρευνα σχετικά με το θέμα. Τι; Νομίσατε ότι θα μου γλιτώνατε.
Επιστήμονες, κάνοντας έρευνες σε ποντίκια κατάφεραν να βρουν τρόπους που βελτίωναν τη ικανότητα της μνήμης τους. Τροφοδοτούσαν τα πειραματόζωα με φλαβονόλες και συγκεκριμένα με επικατεχίνη. Πρόκειται για αντιοξειδωτικές ουσίες που βρίσκονται μόνο σε φυτικές τροφές.
Οι επιστήμονες μελέτησαν τον εγκέφαλο των ποντικιών και διαπίστωσαν ότι η ουσία αυτή ενισχύει την ανάπτυξη των αγγείων στην περιοχή που ελέγχει τη μάθηση και τη μνήμη. Μάλιστα τα αποτελέσματα ήταν πιο ενθαρρυντικά όταν η η λήψη της ουσίας συνδυάζοντας και με άσκηση. Υπάρχει αισιοδοξία για μια επιτυχής εφαρμογή στον άνθρωπο πράγμα που μπορεί να μας προστατέψει από νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως τη νόσο του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ.
Μέχρι να γίνει το πείραμα σε ανθρώπους μπορείτε να βελτιώνεται τη μνήμη σας καταναλώνοντας τροφές όπως όσπρια, σταφύλια, μούρα, μήλα, βατόμουρα(αν βρείτε στην Ελλάδα), κεράσια, τσάι και κακάο.
Πηγή : άρθρο από το Περιοδικό Prevention(τεύχος Αυγούστου 2007 , νούμερο 22)
2 Comments
chzigkol
@Barbie ορίστε γλίτωσες από το Πάρκινσον.
ectoras
αυτά τουλάχιστον είναι τροφές με θρεπτική αξία όχι σαν τον καφέ. ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα και όπως όλοι ξέρουμε τα όσπρια είναι κορυφαία όσον αφορά τη διατροφική τους αξία γι αυτό και πρέπει να τα περιλαμβάνουμε στο τραπέζι μας τουλάχιστον δυο φορές τη βδομάδα.