About the author

chzigkol

Ο άνθρωπος που έχει δίκαια χαρακτηριστεί ως ο ειδικός για θέματα Eurovision στο Newsfilter.gr! Επίσης, προσφέρει τη φωνή του στα δύο podcasts του site και θεωρεί ότι είναι γεννημένος για μεγαλύτερα πράγματα...Θεέ μου τι ψωνάρα! Για την ιστορία και μόνο έχει τελειώσει Πληροφορική στο ΑΠΘ.

5 Comments

 1. 1

  slash

  φιλε μου το βιβλιο ειχε γραφτει ετσι οχι λογω ελιψης χρονου η προσοχης αλλα λογω σκοπιμοτιτας πολυπλευρου ενδιαφεροντος ειμαι σιγουρος οτι και το νεο βιβλιο θα περασει στα παιδια κατακριτεες ανακριβειες μονο που αυτη τη φορα θα γινει αρκετα υπογειως ωστε να μην παρει τετοια εκταση απο τα ΜΜΕ.. για μενα ο σκοπος του προηγουμενου βιβλιου ηταν να αποσυντονιζει τους μαθητες,του βιβλιου της ρεπουση να προκαλεσει συγχυση και του επομενου να συγκαλυψει και φαινομενικα να διορθωσει τα λαθη του τελευταιου…

  Reply
 2. 2

  chzigkol

  Δεν θα ήθελα να κρίνω πριν δω οτιδήποτε. Το προηγούμενο βιβλίο πάντως το είχα αγοράσει και το είχα ξεφυλλίσει λιγάκι. Είχε ιστορικά λάθη που μπορεί να έγιναν και σκόπιμα, αλλά από την άλλη ήταν πιο προσιτό στο να το διαβάσεις και προσέγγισε έναν νέο τρόπο εκμάθησης της ιστορίας μέσα στην τάξη που για μένα θα έδινε καλύτερα αποτελέσματα.

  Reply
 3. 3

  νικι

  emena pote mu de mu arese i istoria oyte prokite na mu aresi ,ti miso einai to xirotero mu mathima .de maresi na matheno papagalia to mathima giayto kai sixenomai

  Reply
 4. 4
  asynadak

  asynadak

  Η ιστορία σαν μάθημα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και είναι από τα αγαπημένα. Δυστυχώς το σχολείο κλέβει όλη αυτή την ομορφιά εξαιτίας του τρόπου που διδάσκεται και εξετάζεται. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ πιο παραγωγικοί τρόποι ώστε να διδαχθεί η ιστορία σε παιδιά και να την αγαπήσουν.

  Reply
 5. 5

  demi

  Συμφωνώ απόλυτα με το τελευταίο σχόλιο του asynadak!

  Θα μιλήσω γενικά για όλες τις τάξεις που διδάσκεται το μάθημα της Ιστορίας.

  Η ιστορία είναι καταπληκτική και αποτελεί πλούτο και πολύτιμο θησαυρό για έναν λαό, διότι βοηθάει στο να μην επαναλμβάνονται λάθη του παρελθόντος αλλά και να μιμούμαστε σωστές κινήσεις και σωστά πρόσωπα!

  Απλώς το σχολείο δεν βοηθάει στο να τη μάθουν σωστά τα παιδιά, εξαιτίας του ότι υπάρχουν διαφορετικά βιβλία σε κάθε τάξη και όχι ένα ενιαίο που θα περιλαμβάνει από την αρχή μέχρι το “τέλος” τα γεγονότα… Τέτοιο βιβλίο υπήρχε παλιά όταν πήγαιναν οι γονείς μας στο “Γυμνάσιο 6 τάξεων” και τα μάθαιναν καλύτερα. Βοηθάει στο να ανατρέχεις οποιαδήποτε στιγμή και να βρίσκεις τα πάντα χρονολογικά.

  Έπίσης δεν βοηθάει το γεγονός, ότι η ύλη “σπάει”,με αποτέλεσμα, άλλα να είναι εντός και άλλα εκτός ύλης, κι έτσι καταλήγουμε στο να μαθαίνουμε τα γεγονότα μόνο που επιλέγει το Υπ.Παιδείας…

  Να μη μιλήσω και για ορισμένους δασκάλους-καθηγητές για τον τρόπο που διδάσκουν το μάθημα…γιατί και αυτοί έχουν τεράστεια ευθύνη στην Εκπαίδευση, δεν φταίει μόνο το Υπουργείο…

  Έτσι τα παιδιά έρχονται σε σύγχηση, μπερδεύονται με τις χρονολογίες και τα γεγονότα…τα γνωστά προβλήματα!

  Ελπίζω τουλάχιστον να είναι ακριβέστερο το νέο βιβλίο αλλά κι αν πάλι είναι όπως το παλιό, κάποιοι “έξυπνοι” που βγαίνουν κάθε τρεις και λίγο στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για οτιδήποτε ανούσιο, ας κάνουν και μία πορεία για την Ιστορία μας…δεν ζούνε σε διαφορετικό κράτος…ΕΛΕΟΣ!!!!!

  Reply

Πείτε την γνώμη σας

Powered by Social Mind