Είναι αλήθεια ότι όταν βγήκε το φοιτητικό internet, γνωστό και ως “γρήγορο” internet, βοήθησε αρκετά τους φοιτητές να αποκτήσουν μία ικανοποιητική σε ταχύτητα σύνδεση με τον κόσμο του διαδικτύου. Πολλοί συμφοιτητές και γνωστοί μου ακολούθησαν τη διαδικασία και απέκτησαν ADSL μέσα από την υπηρεσία ΔΙΟΔΟΣ και τις προσφορές διαφόρων εταιριών, κυρίως ΟΤΕΝΕΤ. Έβλεπα τους άλλους να κατεβάζουν με 70kbps και εγώ με τα 4kbps download ένιωθα τόσο “μικρός”. Αποφάσισα λοιπόν να γίνω άνθρωπος και να βάλω και γω φοιτητικό ADSL. Και έχουν περάσει 18 μήνες από τότε…
Έλα που όμως δεν θα είμαστε για πάντα φοιτητές και οι ταχύτητες των νέων πακέτων απέχουν πολύ σε σχέση με τις ταχύτητες (24Mbps!). Οπότε ερχόμαστε στην ουσία του post αυτού. Μετά το φοιτητικό internet τι κάνουμε; Ή μάλλον ποιο πακέτο και ποια εταιρία επιλέγουμε για να δώσουμε τα ωραία μας λεφτάκια;
Και νομίζω πως ήρθε η ώρα για να θέσω το μεγάλο δίλημμα που θα δώσει τροφή για συζήτηση. Να απαρνηθεί κανείς τον ΟΤΕ ή να μην τον απαρνηθεί; Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν εκεί έξω πολλές εταιρίες που φιλοδοξούν να πάρουν μερίδιο της αγοράς από τον ΟΤΕ και τα πακέτα που προσφέρουν είναι άκρως ανταγωνιστικά. Αλλά… Μα φυσικά θα υπήρχε και ένα αλλά, δεν γίνεται αλλιώς. Αλλά, λέω πολλά έχουν δει τα μάτια μου και ακόμα περισσότερα έχουν ακούσει τα αυτιά μου για τις υπηρεσίες των “άλλων” εταιριών που προσφέρουν ADSL. Καθυστερήσεις, διακοπές, χαμηλές ταχύτητες σαν της χελώνας κτλ κτλ. Δηλαδή, έλλειψη σιγουριάς το οποίο κατά 99,9% δεν το αντιμετωπίζεις έχοντας σύνδεση ΟΤΕ.
Πιστεύω ότι το πρόβλημα επιλογής πακέτου και εταιρίας έχει απασχολήσει πολύ κοσμάκι και εδώ θα ήθελα τις συμβουλές σας. Να βάλω Forthnet; Ναι, όχι και γιατί. HOL, Vivodi, Tellas; Τι γίνεται με αυτές; Αξίζουν μια προσοχή; ‘Η μήπως η μαμά ΟΤΕ (ή ο μπαμπάς whatever) θα μας σώσει πάλι και θα συνεχίσουμε σε αυτόν;
Για να ακούσω απόψεις και εμπειρίες οι οποίες είναι και οι πιο σημαντικότερες
6 Comments
itsomp
Η Forthnet έχει βελτιωθεί κατά πολύ απ’αυτό κάποτε ήταν (γκουχ – πρώτος χρόνος 2play- γκουχ). Και το τηλέφωνο σηκώνουν συχνά, και προβλήματα δεν εμφανίζει συχνά και είναι αρκετά μεγάλη εταιρεία για να έχει τεχνικούς διαθέσιμους για κατ’οίκον επίσκεψη.
Από την άλλη, αν το πρόβλημα δεν είναι στον εξοπλισμό σου, ή σε ρυθμίσεις από μεριά τους (σπάνιο – generic ρυθμίσεις για όλους), τότε, μπαίνεις στη λίστα αναμονής των τεχνικών του ΟΤΕ. Γνωρίζοντας μερικούς τεχνικούς του ΟΤΕ, μαθαίνεις εύκολα ότι τα αιτήματα υποστήριξης χρηστών άλλης εταιρίας μπαίνουν στον πάτο της ουράς, κάθε φορά που εμφανίζεται αίτημα για χρήστη του ΟΤΕ.
Anyway, στο σπίτι των γονιών μου έχουμε βάλει 2play, και είναι αρκετά καλά. Άσε που με παίρνουν τηλέφωνο δωρεάν 😀
kostas
Dino +1 stin Forthnet kai stin Tellas kai prosferoun ektos apo DSL kai Astika – Yperastika – diethneis kliseis kai 60 lepta pro kinita.
Kai gia tis 2 etairies sou milao ek peiras.
sid_iron
Έχω connex. Στον Πειραιά μέσα σε μία βδομάδα και έχοντας κάνει αίτηση από το τηλέφωνο είχα dsl μέσα σε λιγότερο από μία βδομάδα(μιλάμε για πέρσυ τον Οκτώβρη)! Προς το παρόν δεν έχω κάποιο παράπονο (άσε που όταν αλλάξανε τα τιμολόγια, αυτόματα μπήκα στα νέα προγράμματα με λιγότερο πάγιο και μεγαλύτερη ταχύτητα).
Βασικά πιστεύω το δίλημμα σου θα είναι αν θα θέλεις να μείνεις στον ΟΤΕ για σταθερό τηλέφωνο ή θα αλλάξεις μια και καλή πάροχο! Αν αλλάξεις τσέκαρε αυτούς που έχουν ιδιόκτητα δίκτυα και αν καλύπτουν την περιοχή σου!
PanosS
Makria apo tin Tellas
chzigkol
H alithia einai oti an allaksw ton OTE mallon pros Forthnet tha kataliksw
Σ.Κ.
Ο ανταγωνισμός έχει βελτιώσει πολύ τις εταιρείες. Όσο πάει θα γίνονται και καλύτερες. Οι τιμές πάλι πέφτουν και υπάρχουν φοβερές προσφορές. Λογικό το δίλημμα…
ΥΓ. Οι ταχύτητες σχετίζονται με τη θέση του σπιτιού, δεν μπορείς να ξέρεις…