Η κατάσταση με τα θεωρητικά μεγάλα Ελληνικά “blog” (newsblog καλύτερα) έχει φτάσει στο απροχώρητο τον τελευταίο καιρό. Έχω παρατηρήσει πως πολλά από αυτά, τα οποία έχουν μεγάλη επισκεψημότητα, αναγνωρισιμότητα και μπόλικους readers, το μόνο που κάνουν είναι copy-paste άρθρα από άλλες σελίδες ή blog. Κάθετε δηλαδή ένας ή περισσότεροι μπροστά από έναν υπολογιστή, ξοδεύουν 30 λεπτά το πολύ για να κάνουν copy-paste 20 άρθρα από άλλες σελίδες και μετά χαίρονται με την επισκεψημότητα που αποκτήσανε από την δουλειά των άλλων.
Εξαιτίας της έξαρσης του φαινομένου αυτού, η ομάδα του newsfilter.gr θα ήθελε να δηλώσει και να ξεκαθαρίσει τα εξής:
- Στο newsfilter.gr δεν υπάρχει ούτε ένα άρθρο (από τα 2509 αυτή τη στιγμή) το οποίο να έχει γίνει copy-paste.
- Στο newsfilter.gr προφανώς και μαθαίνουμε τις ειδήσεις (τις περισσότερες τουλάχιστον) από άλλες ελληνικές ή ξένες σελίδες, αλλά διαβάζουμε πολλές πηγές, αποκτούμε άποψη για το θέμα και γράφουμε δικό μας κείμενο από το μηδέν.
- Στο newsfilter.gr γράφουμε επώνυμα (οι βασικοί αρθρογράφοι) και έχουμε το θάρρος της γνώμης μας. Δεν κρυβόμαστε πίσω από ψευδώνυμα και ανωνυμίες.
- Στο newsfilter.gr δημοσιεύουμε κάθε μέρα νέα άρθρα τα οποία δεν πρόκειται να τα διαβάσετε πουθενά αλλού αυτούσια, εκτός και αν κάποιος τα έχει αντιγράψει από εμάς.
- Στο newsfilter.gr δημοσιεύουμε άρθρα για θέματα που μας ενδιαφέρουν και για τα οποία έχουμε άποψη. Δεν αναλωνόμαστε σε θέματα ευκαιριακής επισκεψημότητας στον βωμό των pageviews.
- Στο newsfilter.gr συνδυάζουμε το περιεχόμενο με την αισθητική προσέγγιση. Δεν πετάμε απλά περιεχόμενο για να το βρίσκουν οι μηχανές αναζήτησης.
- Στο newsfilter.gr αυξάνουμε συνεχώς την επισκεψημότητά μας και τους RSS Readers μας (καθώς και άλλες ποσοτικές μεταβλητές) μέσα από την καθημερινή μας και διαρκή προσπάθεια, το μεράκι και τις γνώσεις μας.
Μην ξεχνάτε, πως σύμφωνα με τους περισσότερους μόνιμους αναγνώστες μας, στο newsfilter.gr:
- δημοσιεύουμε άρθρα με ενδιαφέρον
- γράφουμε με το προσωπικό μας στυλ
- καταθέτουμε επώνυμα την άποψή μας
- απαντάμε σε κάθε e-mail και σε κάθε σχόλιο
- δουλεύουμε διαρκώς για να βελτιωνόμαστε
Αν αυτά είναι που ζητάτε και εσείς από ένα ελληνικό newsblog, τότε γραφτείτε στο feed μας για να μην χάνετε ούτε ένα νέο άρθρο!
11 Comments
Ανώνυμος
Mpravo sas!!Euge!
Ζωή
Συμφωνώ σε όλα.
Εντούτοις, μου ήρθε στο νου η παροιμία “Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει”
asynadak
Προφανώς και αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει και θα σε πλακώσει… ωστόσο πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η κοροϊδία του “copy – paste”.
Διαβάζω ακριβώς τα ίδια άρθρα (μέχρι και τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη αντιγράφου) σε 3-4 διαφορετικά blogs ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Δεν είναι ότι αντιγράφουν ένα-δύο άρθρα που και που.
asynadak
Στην τελική, όποιος βρίσκει τόσο ενδιαφέρον ένα άρθρο σε κάποιο blog και θα ήθελε να το μοιραστεί με τους επισκέπτες της σελίδας του, ας κάνει κάτι σαν το top 5 που κάνουμε εμείς.
Αντί για να αντιγράφουμε αυτούσια άρθρα, δίνουμε το Link με μία σύντομη περιγραφή μίας-δύο προτάσεων και όποιος ενδιαφέρεται πάει και το διαβάζει.
https://www.newsfilter.gr/tag/top-5/
djmouzz
Το C(l)opy paste δίνει και παίρνει στον ελληνικό internetοχώρο. Κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ένα άρθρο που γράφει κάποιος blogger δεν είναι σαν ένα torrent μιας ταινίας με κολοσσούς να κρύβονται από πίσω, παρά ο κόπος κάποιου που σπαταλάει τον ελεύθερο χρόνο του σε συγγραφές άρθρων.
Οι ίδιοι βέβαια δεν τολμούν να κάνουν clopy paste ένα άρθρο από μια εφημερίδα διότι εκεί ξέρουν ότι μπορεί να πέσει πέλεκυς!
Και το κυριότερο όλων, ούτε μια αναφορά στην πηγή των clopy-pasted άρθρων…
asynadak
Σχετικά με την αναγραφή της πηγής δεν έχω παράπονο. Τώρα τελευταία πολύ είναι αυτοί που την βάζουν στο τέλος του άρθρου τους.
Ωστόσο, αυτό κάνει την όλη ιστορία ακόμα πιο τραγική, καθώς μπορείς κατευθείαν να διαπιστώσεις ότι το άρθρο έχει αντιγραφή επί λέξη από την αναφερόμενη πηγή.
Και εν πάση περιπτώσει… αν είναι έτσι, γιατί να μην το διαβάζω κατευθείαν από την αρχική πηγή ώστε να συνεισφέρω και για τον κόπο τους και να το διαβάσω από τον αντιγραφέα;
djmouzz
Α εφόσον υπάρχει αναγραφή της πηγής είσαι τυχερός! Ανεβήκανε level! Κούτσα – κούτσα με τόσα που αντιγράφουν κάποια στιγμή θα μάθουν να γράφουν και μόνοι τους!
Alexandros
Τι να πει κανείς ρε παίδες…
Τα ξέρουμε τα τοιάυτα του c(l)opy-pasting.
Δεν είναι τίποτα καινούργιο.
Μην ανησυχείτε πάντως, ο αναγνώστης μπορεί να καταλάβει τι είναι αυθεντικό και αξίζει, και τι μια φτηνή κόπια 😉
DaNaH
Και εγώ πιστεύω ότι τα blog που κάνουν πιστή αντιγραφή μιας είδησης από κάποιο άλλο site δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν. Το ενδιαφέρον είναι να γράψεις την είδηση με τον δικό σου προσωπικό τρόπο και να προσθέσεις κάτι παραπάνω, την άποψή σου, ή να σχολιάσεις κάτι, θετικά ή αρνητικά.
Η καλή δουλειά ξεχωρίζει και ανταμοίβεται πιστεύω από τα καλά σχόλια των αναγνωστών του εκάστοτε site! 😉
darkhaart
Eimai monimos anagnwsths tou nf ta teleftaia 2 xronia peripou…copy paste den exw antilhf8ei en toutois ta top ths ebdomadas einai links gia alla (kuriws 3ena) blogs h sites! alla to gegonos oti dinete links kai oute kan “klevete” to periexomeno einai timio kai mas “gnwrizei” kai nea sites pou polles fores ginontai kai bookmarks…polla ++++, pageviews kai mpravo se olous tous suntaktes pou kruvontai pisw apo afto to pareistiko blog!!
(P.S ama to diavasei kapoios nfas as mou ypen8umisei ta nf mails h as mou steilei to link me to ar8ro pou ta parousiaze gt 8elw na sas kra3w kai ligo alla oxi dhmosia 😛 😛 😛 )
asynadak
Χαίρομαι που σου αρέσει η δουλειά μας και η προσπάθειά μας.
Στοιχεία επικοινωνίας μπορείς να βρεις στην σελίδα “Επικοινωνία” (βρίσκεται μέσα στο banner). Αν βαριέσαι να ψάχνεις, ορίστε το link:
https://www.newsfilter.gr/epikinonia/
Κράξε όσο περισσότερο μπορείς! Μόνο έτσι γινόμαστε καλύτεροι 🙂