Αυτή τη βδομάδα έχουμε κάτι διαφορετικό…. Τραγούδια που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε όλοι μας μέσα από ταινίες. Όχι όμως σαν soundtrack (θα΄χουμε και για αυτά ένα άρθρο στο μέλλον) αλλά σαν κύριο μέρος της ταινίας, το οποίο διηγούνταν την ιστορία και βοηθούσε στην εξέλιξη της πλοκής. Μιλάμε λοιπόν για τραγούδια από ταινίες μιούζικαλ! Γενικώς, τα μιούζικαλ είναι λίγο παρεξηγημένα σαν είδος. Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι θα απέρριπταν μία ταινία μόνο και μόνο επειδή πρόκειται για ένα μιούζικαλ, εμένα όμως είναι ένα απ’ τα αγαπημένα μου είδη και δεν είναι λίγες οι φορές που τα τραγούδια που προβάλλονται μέσα από αυτά να είναι πάρα πολύ ωραία.
Πάμε λοιπόν σήμερα να ακούσουμε 4 τραγούδια που από το πρώτο κιόλας λεπτό μας τράβηξαν το ενδιαφέρον, μας καθήλωσαν μπροστά στην οθόνη και μας έκαναν να πατήσουμε rewind και να δούμε στην σκηνή για δεύτερη (και τρίτη και τέταρτη και πέμπτη, μη σου πω) φορά. Jazz ρυθμοί, χορός, μουσική και κίνηση. Όλα στο αποκορύφωμά τους.
Nicole Kidman – Diamonds are a girl’s best friend (Ταινία: Moulin Rouge):Το μέρος, Γαλλία. Ο χρόνος, 1900. Όπου ένας νέος, απελπισμένος συγγραφέας μετακομίζει στην Μονμάρτη προκειμένου να πραγματοποιήσει τα όνειρά του και να καταφέρει να γίνει μέλος μιας ομάδας μποέμ καλλιτεχνών. Οι περιστάσεις όμως και οι συγκυρίες τον οδηγούν σε ένα καμπαρέ όπου τελικά ερωτεύεται την κεντρική χορεύτρια.. Την ιστορία από εκεί και έπειτα δεν θα σας την μαρτυρήσω. Θα σας αφήσω να την ανακαλύψετε μόνοι σας. Το μόνο που θα πω ακόμα είναι πως μέσα απ’ το παρακάτω τραγούδι, ο πρωταγωνιστής μας γνωρίζει και ερωτεύεται την χορεύτρια του καμπαρέ που δεν είναι άλλη από την Nicole Kidman. Ε και δεν έχει και άδικο..με το χορό της και τις κινήσεις της είναι αναπόφευκτο να την ερωτευτεί κανείς.
Catherine Zeta-Jones – All that jazz (Ταινία: Chicago): Ό,τι πιο jazz, ό,τι πιο όμορφο και ό,τι πιο αντιπροσωπευτικό για την κατηγορία αυτή. Η Catherine Zeta- Jones μαγεύει με το ταλέντο της, τόσο στο χορό όσο και στο τραγούδι (πέρα από την ηθοποιία φυσικά φυσικά) και το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι εντυπωσιακότερο. Σου φτιάχνει τη διάθεση και σε ξεσηκώνει να αρχίσεις να ψάχνεις για καρέκλα, καπέλο και μπαστούνι και να ακολουθήσεις τη χορογραφία μαζί της.
Christina Aguilera – Something’s got a hold on me (Ταινία: Burlesque): Και μετά από μια τέτοια ερμηνεία, εσείς μετά μου λέτε για Flo Rida. Ε, δε λέω τίποτα άλλο.
Fergie – Be Italian (Ταινία: Nine): Η σκηνή αυτή με είχε εντυπωσιάσει από την πρώτη στιγμή που την είδα. Τόσο πολύ που το παρακάτω βίντεο μονοπωλούσε το ενδιαφέρον μου και τις προβολές μου στο you tube για καμιά εβδομάδα. Την ταινία την είδα πριν κανά δυο χρόνια και έκτοτε αρκετές φορές έχω γυρίσει για να ξαναδώ την συγκεκριμένη σκηνή. Χορευτικά, σκηνικά, ρυθμός και κίνηση που σε μαγνητίζουν και μία Fergie (τι ποια Fergie? Αυτή των Black Eyed Peas) εντυπωσιακή και ερωτεύσιμη όσο ποτέ άλλοτε.