Αξίζει μια αναφορά στη σπουδαία πορεία, που έκανε η αξιοθαύμαστη αυτή συγγραφέας, στη λογοτεχνία και την πεζογραφία.
Γεννημένη το 1925 πέρασε με την αδερφή της τα παιδικά της χρόνια στη Σάμο μαζί με τον παππού της και τις θείες της. Η οικογένεια της ήταν εύπορη, μεγάλη καθώς η γιαγιά της έκανε 12 παιδιά και όλα της τα μέλη ήταν μορφωμένα ξεκινώντας από τον παππού της ο οποίος ήταν δάσκαλος.
Πήγε σχολείο στην Αθήνα και ανέπτυξε μια δυνατή φιλιά με την επίσης σπουδαία συγγραφέα Ζωρζ Σαρή ενώ θεία της ήταν η Διδώ Σωτηρίου. Από νωρίς παρουσίασε την κλίση της στη λογοτεχνία γράφοντας ένα χρονογράφημα στην σχολική εφημερίδα και έφερε στη ζωή την κούκλα του κουκλοθέατρου, Κλούβιο. Έγραψε κείμενα για αυτόν και τα παρουσίαζαν σε κουκλοθέατρο με τις φίλες της και την καθηγήτρια της, Περάκη. Ωστόσο, όλα αυτά ήρθαν να διακόψουν ο 2ος Παγκόσμιος πόλεμος στη διάρκεια του οποίος έζησε πολλά και έντονα γεγονότα. Εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ, σπούδασε φιλοσοφία και υποκριτική στη διάρκεια της οποίας γνώρισε τον κατά δέκα χρόνια μελλοντικό σύζυγό της Γιώργο Σεβαστίκογλου. Εξορίστηκε στη Χίο για τις πολιτικές της πεποιθήσεις και χωρίστηκε για έξι χρόνια από αυτόν. Μετά από αυτά μετακόμισαν στη Μόσχα μα ξαναγύρισαν στην Ελλάδα για να εξοριστεί ξανά, την περίοδο της Χούντας, στο Παρίσι. Ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα επέστρεψε ξανά στην Ελλάδα.
Το συγγραφικό της έργο είναι μεγάλο ξεκινώντας με την αυτοβιογραφία ”το καπλάνι της βιτρίνας”, το 1963 και ”ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου” το 1971 τα οποία βραβεύτηκαν στις ΗΠΑ με το βραβείο Mildred L. Batchelder. Ακολουθούν τα:
- Ο θείος Πλάτων μυθιστόρημα(1975)
- Κοντά στις ράγες διήγημα (1977)
- Μια Κυριακή του Απρίλη διήγημα (1978)
- Τα παπούτσια του Αννίβα μυθιστόρημα (1979)
- Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα (για ενηλίκους) διήγημα (1987)
- Η μωβ ομπρέλα μυθιστόρημα (1989)
- Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων παιδικό μυθιστόρημα (1990)
- Ό Ψεύτης Παππούς παιδικό διήγημα (1992)
Το τελευταίο της βιβλίο είναι η αυτοβιογραφία “με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο”.