Επανήλθα με ένα ακόμη άρθρο που αφορά κατασκευές. Οι μέρες του καλοκαιριού είναι γεμάτες έμπνευση και αυτό φαίνεται παντού. Κυρίως όμως, θα αναφερθώ στην διάσημη εφαρμογή Pinterest, έναν υπέροχο κόσμο δημιουργίας. Μέσα από τις χιλιάδες φωτογραφίες που περιέχει επέλεξα μερικές κατασκευές και μία συνταγή για να απασχοληθείτε τις ζεστές αυτές μέρες, είτε στη παραλία, είτε στο εξοχικό σας. Είναι εύκολες, προσιτές και πάνω από όλα έξυπνες και δημιουργικές. Μην πτοείστε αν δεν πιάνουν τα χέρια σας. Με λίγη προσπάθεια και παρέα μπορούν όλες να πραγματοποιηθούν.
Καλή διασκέδαση!!
Mini Cheesecake Cupcakes
Υλικά:
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου Παπαδοπούλου
- 4 κ.σ ανάλατο, λιωμένο βούτυρο
- 2 κ.σ ζάχαρη
- 450 γρ. τυρί κρέμα
- 1/2 κούπα ξινόκρεμα
- 2 αυγά
- σιρόπι καραμέλας ή φράουλας για τη διακόσμηση ή κάνουμε τις παρακάτω σος.
Σος φράουλας
- 1 κούπα κομμένες φράουλες
- 1/2 κ.γλ. χυμός λεμονιού
- 2 κ.γλ. ζάχαρη
Σος καραμέλας
- 2 κούπες καστανή ζάχαρη
- 1 stick και 4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 2 κ.γλ. άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 300 βαθμούς Κελσίου.
- Βάζουμε καραμελόχαρτα στις θήκες για τα κάπκέικς
- Ανακατεύουμε τα μπισκότα, τη ζάχαρη κι το βούτυρο σε ένα μπολ. Το μείγμα θα πρέπει να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμο.
- Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στις θήκες και ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
- Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε το τυρί κρέμα στο μίξερ και προσθέτουμε μετά από ένα λεπτό τη ξινόκρεμα, τα αυγά και τη βανίλια. Χτυπάμε καλά. Θα πρέπει να είναι περίπου δύο κουταλιές σε κάθε καραμελόχαρτο.
- Ρίχνουμε το μείγμα στης κρέμας σε κάθε θήκη πάνω από το μπισκότο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη σος φράουλας
- Βάζουμε τις φράουλες, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 15 λεπτά λιώνοντας τις φράουλες με μία ξύλινη κουτάλα.
- Αποσύρουμε και χτυπάμε το μείγμα με το μπλέντερ για 2 λεπτά μέχρι η σος να γίνει λεπτή και ρευστή.
- Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.
Για τη σος καραμέλας
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη βανίλια σε μία κατσαρόλα. Βράζουμε για 8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια.
- Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Μία υγρή κόλλα, τα δικά σας χέρια και…λίγη άμμος φτιάχνουν ένα μπολ!!
Πάρτε κλωστές πλεξίματος και κάντε τα δικά σας πον-πον!