About the author

chzigkol

Ο άνθρωπος που έχει δίκαια χαρακτηριστεί ως ο ειδικός για θέματα Eurovision στο Newsfilter.gr! Επίσης, προσφέρει τη φωνή του στα δύο podcasts του site και θεωρεί ότι είναι γεννημένος για μεγαλύτερα πράγματα...Θεέ μου τι ψωνάρα! Για την ιστορία και μόνο έχει τελειώσει Πληροφορική στο ΑΠΘ.

8 Comments

 1. 1

  asynadak

  Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό έγινε επίτηδες ή έστω εν γνώση των προαναφερθέντων ατόμων, ωστόσο θεωρώ την άγνοια και την αμέλεια από τα ύψιστα αμαρτήματα για τους κατέχοντες τέτοιων θέσεων. Αίσχος.

  Reply
 2. 2

  Conny

  Για εξήγησε, για να καταλάβω:

  1. γιατί θα ήταν κακό να θεωρηθεί ότι “το ψευδοκράτος φαίνεται να δημιουργήθηκε το 1974 αντί το 1983”? Τυπικά δεν είναι σωστό, αλλά πού είναι το τερατώδες λάθος, όπως το παρουσιάζεις?

  2. “δεν αναφέρει τα Νόμπελ του Σεφέρη και Ελύτη”. Είναι ιστορικά θέματα αυτά που συνέβησαν πριν από 30-40 χρόνια; Εφόσον ζουν ακόμα άνθρωποι σύγχρονοι των γεγονότων, δεν έχουν θέση αυτά ακόμα σε βιβλίο Ιστορίας. Με το ζόρι μπαίνει κάτι από β’ παγκόσμιο πόλεμο, ως κατάληξη μιας εποχής!

  Τα υπόλοιπα που γράφεις ίσως πρέπει να γραφτούν πιο “αντικειμενικά” από τη δική μας τη σκοπιά αλλά, αν πρόκειται για κοινό έργο, φαντάσου ποια θα είναι η “αντικειμενική” σκοπιά των άλλων…

  Reply
 3. 3

  krap

  Εγώ άνετα πιστεύω ότι έγινε εν γνώση τους. Πληροφορίες λένε δε ότι η προετοιμασία των βιβλίων έγινε στο κτήριο δίπλα από την δημοτική βιβλιοθήκη Άνω Πόλης (οδός Κρίσπου)

  Reply
 4. 4

  chzigkol

  Δεν μπορείς να γράψεις την ιστορία λαών που ακόμα δεν έχουν λύσει σοβαρότατα θέματα ιστορικού περιεχομένου.
  Δηλαδή τι να γράψεις;Πράγματα που δεν έχουν ακόμα καταλήξει;

  Αυτά τα βιβλία ιστορίας,ο Θεός να τα κάνει, προωθούνται από καποιους, ονοματα δεν λέμε, αλλά μπορείς να κοιτάξεις προς τη Δύση και να τους κουνήσεις το μαντηλι.

  Είναι στημένο το κόλπο.Τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ.
  Δεν ξέρω τι θέλουν να πετύχουν με αυτά τα ψέματα αλλά ξέρω ότι είναι ψέματα.
  Το μόνο που μπορεί να γίνει τώρα είναι να τεθεί περίπτωση απόσυρσης ή διόρθωσης του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού.
  Όσον αφορά την τετράτομη δομή ίσως δεν θα πρεπέ να βιαστούνε τόσο για τους λόγους που προείπα.Τουλάχιστον να μην θίγουν φλέγοντα ζητήματα και να μην προωθούν μονόπλευρες απόψεις.

  Reply
 5. 5

  asynadak

  Conny: Όσο αφορά στην Κύπρο και το πότε έγινε το ψευδοκράτος και μόνο η αλλοίωση της ιστορίας έχει πολύ μεγάλη σημασία. Από εκεί και πέρα, υπάρχει διαφορά μεταξύ του 1974 και του 1983 κυρίως όσο αφορά στα πολιτικά τεκταινόμενα στην Ελλάδα και την κατάσταση της χώρας την δεδομένη στιγμή. Συνεπώς το υπόβαθρο της ιστορίας είναι διαφορετικό στις 2 αυτές χρονολογίες. Τέλος, σχετικά με τα Νόμπελ, μπορούν να γραφτούν αφού δεν αποτελούν ιστορικό γεγονός το οποίο πρέπει να περάσουν κάποια χρόνια για να αξιολογηθεί η επιρροή τους μακροχρόνια. Είναι απλά γεγονότα τα οποία προάγουν τον Ελληνικό πολιτισμό και θα έπρεπε να τα διαφημίζουμε αντί για να τα αποσιωπούμε. Αλλιώς θα συνεχίσουν και οι επόμενες γενιές να βλέπουν τις Κλασσικές Αμερικάνικες ταινίες στον Κινηματογράφο, αφού αυτός θα είναι ο μόνος που θα βλέπουν καθημερινά γύρω τους να διαφημίζεται.

  Krap: Αλίμονο αν όλα αυτά έγιναν εν γνώση τους. Δεν μπορώ να πιστεύσω ότι αυτά τα 2 άτομα, αλλά και γενικότερα Έλληνες πολιτικοί, χειρίστηκαν μία τέτοια κατάσταση με αυτό το τρόπο, εν γνώση τους και εκούσια. Με τι όφελος στην τελική? Τι κέρδισαν αυτοί είτε προσωπικά είτε για την χώρα? Το μόνο που τους κατηγορώ είναι η άγνοια και η αμέλεια.

  Reply
 6. 6

  krap

  Σχετικά με το τι κέρδος θα μπορούσαν να έχουν μπορώ να σκεφτώ πάρα πολλά πράγματα. Από λεφτά κάτω από το τραπέζι μέχρι το ότι απλά μπορεί να τους πίεσαν κάποιοι να το κάνουν…

  Άσε που έχω χείριστη γνώμη για τους Έλληνες πολιτικούς. Θεωρώ ότι είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα αν μπορούν να απολάβουν υλικό κέρδος.

  Reply
 7. 7

  barbie

  Το αρθρο σου καλο μου παιδί βρωμάει από τον τίτλο, σύμφωνα με τα νεα ακαδημαικά δεδομένα, η ιστορία δεν είναι παράθεση γεγονότων, η οποία ως συνήθως γίνεται από τους νικήτές, αναλογα με τις πηγές που χρησιμοποιεί κανείς είναι και αυτά που γράφει. Καλυτερα κοιτάξτε πίσω από την κουρτίνα αντί να συζητάται αν ήταν εν γνώσει ή όχι των πολιτικών μας προσώπων – και τι να λεει – η ιστορία δεν αποτελεί πεδίο αντικειμενικής μελέτης και αυτό είναι παραδεκτό πλεον. Ξεκολάτε….

  Reply
 8. 8

  barbie

  Και επειδη μου αρέσει να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου… think of that ” One man’s terrorist is another man’s freedom fighter” ….

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Powered by Social Mind