About the author

asynadak

asynadak

Ο Συναδάκης Άγγελος έχει Bachelor στα Μαθηματικά και Master στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών καθώς έχει αναπτύξει πολλά τέτοια έργα στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια είναι Γενικός Διευθυντής της Social Mind και από την θέση αυτή βοηθάει τις εταιρίες να φέρουν αποτελέσματα αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο χτίζουν και χρησιμοποιούν τα ψηφιακά τους κανάλια. Το newsfilter.gr προέκυψε στις αρχές του 2007 (01 Ιανουαρίου για την ακρίβεια) και από τότε φροντίζουμε να προσφέρουμε καθημερινές στιγμές ενημέρωσης και ψυχαγωγίας! Θα τον δείτε να γράφει, μεταξύ άλλων, περισσότερο για κινητά τηλέφωνα, gadgets, formula 1, ίσως καμία σειρά ή ταινία, σίγουρα για βιβλία καθώς και για περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο (τα περισσότερα τυγχάνουν στην Κίνα, δεν ξέρω γιατί)!

21 Comments

  1. 1

    sergio

    επίσης, λένε ότι ένα πολύ καλό μέτρο σύγκρισης τιμών/οικονομίας ανά κράτος είναι να συγκρίνεις τις τιμές του Big Mac στα McDonalds!
    Το Big Mac index είναι ένας κατάλογος με τις τιμές του Big mac ανά χώρα και λένε ότι είναι απ’ τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα!

    Reply
  2. 2
    asynadak

    asynadak

    Χμμμ… Ενδιαφέρον στοιχείο, δεν μπορώ να πω. Βέβαια, έχουμε όλοι δει πως πολλά προϊόντα είναι ακριβότερα στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες, παρόλο που είναι οικονομικά ασθενέστερη.

    Reply
  3. 3

    soula

    Μπράβο ρε Άγγελε, ηξερα τι ειναι τα spread αλλά δεν καταλάβαινα πως μεταφραζεται σε τριψήφιους αριθμούς (τις μονάδες βάσης).

    Οκ τώρα συνεχίζω για το πτυχίο (οικονομικών)

    Reply
  4. 4
    asynadak

    asynadak

    Χεχε… Χαίρομαι που βοήθησα και κάποιος έμαθε κάτι από το αρθρακι. Και εγώ είχα ακριβώς την ίδια απορία πάντως… Πως γίνεται και έχουμε τριψήφιο αριθμό!

    Reply
  5. 5

    Ανώνυμος

    Επιτέλους μια εξήγηση!!!! Παντού σε αυτές τις ειδήσεις μιλούσανε όλοι γι’αυτή την λέξη…χωρίς όμως κανένας να δίνει ορισμό! Ευχαριστούμε!

    Reply
  6. 6

    Kiko

    Γενικώς το spread είναι το εύρος. Συνήθως χρησιμοποιείται για τις μετοχές, τους δείκτες, στα στοιχήματα και πολλά άλλα.

    Reply
  7. 7

    Emmanouilppkps

    Μπραβο ρε παιδια , να το ακουμε τοσο καιρο τωρα και να μην ξερουμε τι ειναι.Με 5 κουβεντες ετσι απλα……..

    Reply
  8. 8

    Ανώνυμος

    Ααα αυτό είναι ??? δλδ χάρη μας κάνουν και ειναι 300 μοναδουλες γιατί κανονικά εγώ δε μας δάνειζα καθόλου !! Μα 2% η Γερμανία και εμείς 5%. Εμεις έπρεπε να έχουμε 7%.
    Χαχαχα μας βλέπω για ΔΝΤ και μετά κλάψτε όλοι μαζί και τα λέμε πάλι σε 30 χρόνια .

    Reply
  9. 9

    sofi

    souper!!!!! mpravo kai pali mpravo paidia. euxaristo poli gia tin eksigisi…. kai toso kairo paideuomai na katalavo tis eidiseis…. nomizo oti milane kseni glossa!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  10. 10

    efhvos

    ευχαριστώ πολύ! είναι ένας πολύ τεκμηριωμένος ορισμός για το τι στο καλό είναι spread!

    Reply
  11. 11

    bill

    oraia ola ayta paidia alla me ena pithano meionekthma toso kairo peftei to psemma opote to spread sigoyra tha einai poly parapano apo ayto poy mas lene synepos opos oloi katalabainoyme zhse mai mou na fas trifilli kamo koyragio opos eimai kai aytos o epitropos xaxaxa!!

    Reply
  12. 12

    ΠΑΝΟΣ

    ευχαριστώ,τυχαίως σάς βρήκα και η απορία μου(απορία πολλών…)λύθηκε απλά και κατανοητά.

    Reply
  13. 13
    asynadak

    asynadak

    Χαίρομαι που το άρθρο μας σου φάνηκε απλό και κατανοητό. Ελπίζω να βρεις και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες μέσα από τις σελίδες μας. Σε ευχαριστούμε πολύ!

    Reply
  14. 14

    filippos

    Η απoρία η δική μου είναι η εξής:
    Οκ δανειστήκαμε μια συγκεκριμένη ημέρα με ένα χ spread. Γιατί μας ενδιαφέρει ,πού θα είναι το spread και τις επόμενες ημέρες από την ημέρα δανεισμού?
    Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι δανειζόμαστε με κυμενόμενο επιτόκιο, οπότε μόνο τότε μας ενδιαφέρει καθημερινά η πορεία των spreads.
    Αν όμως το επιτόκιο δανεισμού μας είναι σταθέρο τότε γιατί μας απασχολούν καθημερινά οι τιμές του spread?

    Reply
  15. 15
    asynadak

    asynadak

    Δεν δανειζόμαστε κάθε μέρα, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες δανειακές υποχρεώσεις που πρέπει να καλυφθούν. Συνεπώς, ο οργανισμός διαχείρισης δημοσίου χρέους γνωρίζει ότι τον απρίλιο για παράδειγμα πρέπει να δανειστεί 100 ευρώ. Κάνει μια εκτίμηση και παρακολουθεί τα επιτόκια για να εντοπίσει την μέρα που μας συμφέρει περισσότερο να γίνει ο δανεισμός.

    Από εκεί και πέρα, το spread μπορεί να δείχνει την διαφορά στο επιτόκιο με το οποίο δανείζεται η Ελλάδα, ωστόσο έμμεσα επηρεάζει και αλλά πράγματα, όπως το επιτόκιο με το οποίο δανείζονται οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες, ακόμα και κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό συμβαίνει γιατι εν τέλη είναι ένας δείκτης ποιότητας της οικονομίας.

    Συνεπώς είναι σημαντική η καθημερινή παρακολούθησης της συγκεκριμένης τιμής.

    Reply
  16. 16

    ΤΖΙΤΖΙ

    Ευχαριστώ πολύ για το απλό και κατανοητό άρθρο σας. Δεν είμαστε όλοι απόφοιτοι οικονομικων σχολών.

    Reply
  17. 17

    costaspap

    Εξαιρετικό άρθρο, λιτό και κατανοητό! Λύνει απορίες χωρίς να δημιουργεί καινούργιες. Ευχαριστούμε!

    Reply
  18. 18

    pdragon

    Εγω εχω την άλλη απορία!!! Γιατι δεν χρησιμοποιούν την απλή εννοια “επιτοκια δανεισμου” και πρέπει να παιδευόμαστε με τα spread? ΄Πρέπει να το βλέπουμε σαν σύγκρισή? Αν ελεγαν απλά ότι ανεβαίνει το επιτόκιο δανεισμού στο 5-6% δεν θα ήταν πιο κατανοητό?

    Reply
  19. 19

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΄

    ΤΙ ΕΘΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΑΝΕΙΣΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΟ ΤΟ 3% ΤΟ ΛΕΤΕ 300 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΙ ΕΝΟΕΙΤΑΙ 300 ΦΟΡΕΣ΄’ ΤΙ” ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΦΟΡΕΣ

    Reply
  20. 20

    ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ

    ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΗΠΩΣ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ 300 ΣΠΡΕΝΤΣ

    Reply
  21. 21

    Dimitris

    Καλή περιγραφή για το spread. Αν θέλετε και κάτι πιο ειδικό για το τι είναι το spread βρήκα στο παρακάτω λινκ
    http://www.forex24.gr/%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%82-bidask-%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-spread/

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Powered by Social Mind