About the author

asynadak

asynadak

Ο Συναδάκης Άγγελος έχει Bachelor στα Μαθηματικά και Master στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών καθώς έχει αναπτύξει πολλά τέτοια έργα στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια είναι Γενικός Διευθυντής της Social Mind και από την θέση αυτή βοηθάει τις εταιρίες να φέρουν αποτελέσματα αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο χτίζουν και χρησιμοποιούν τα ψηφιακά τους κανάλια. Το newsfilter.gr προέκυψε στις αρχές του 2007 (01 Ιανουαρίου για την ακρίβεια) και από τότε φροντίζουμε να προσφέρουμε καθημερινές στιγμές ενημέρωσης και ψυχαγωγίας! Θα τον δείτε να γράφει, μεταξύ άλλων, περισσότερο για κινητά τηλέφωνα, gadgets, formula 1, ίσως καμία σειρά ή ταινία, σίγουρα για βιβλία καθώς και για περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο (τα περισσότερα τυγχάνουν στην Κίνα, δεν ξέρω γιατί)!

12 Comments

 1. 1

  kpapaioan

  Μια διόρθωση… (ίσως φανεί μικρή): Το troktiko δεν ήταν blog.

  Reply
 2. 2

  Karpouzoeispraktoras

  Μεγάλη απώλεια. Τώρα θα πρέπει να ενημρωνόμαστε από τον Τράγκα, όπως παλιά.

  Καλό ταξίδι τρωκτικό και να μας προσέχεις απο εκεί κάτω.

  Reply
 3. 3

  Roberto

  Πολύ κρίμα που κλείνει το troktiko…

  Ήταν η καλύτερη πηγή ενημέρωσης και αυτό φαινόταν και από την επισκεψιμότητά του.

  Μακάρι να μην κλείσει εν τέλη…

  Reply
  1. 3.1
   asynadak

   asynadak

   Δεν ήταν η καλύτερη πηγή ενημέρωσης σε καμία περίπτωση. Μπορώ να δεχτώ ότι έβγαζε κάποια ενδιαφέροντα άρθρα. Από εκεί και πέρα, δεν μπορεί ένα τέτοιο blog (ή έστω newsblog) να βγάζει 5 άρθρα για το τι φόρεσε η Lady Gaga μέσα σε 10 λεπτά ή το 80% των άρθρων του να είναι copy-paste από άλλες σελίδες (ακόμα και από το newsfilter.gr). Υπάρχουν πολύ καλύτερες σελίδες για ενημέρωση, απλά το troktiko συγκέντρωνε ειδήσεις από όλες αυτές μαζί.

   Reply
   1. 3.1.1

    Roberto

    Ήταν ωραίο όμως ότι είχε κάθε λεπτό καιvούργια άρθρα. Έτσι πάντα είχες κάτι καινούργιο να διαβάσεις!

    Το ότι πολλά από αυτά ήταν copy paste από άλλα blogs δε το έκρυβαν, αφού πάντα έδειναν τη πηγή και με το τρόπο αυτό βοηθούσαν και άλλα blog που δεν ήταν τόσο γνωστά να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους.

    Reply
 4. 4

  robe

  Asynadak πιστεύω ότι μόνο σεσένα δε θα λείψει το troktiko…

  Reply
  1. 4.1
   asynadak

   asynadak

   Μπα! Και σε πολλούς ακόμα!

   Reply
 5. 5

  argram

  και σε εμένα δεν πρόκειται να λείψει ένα αναξιόπιστο site που είχε δημοσιεύσει είδηση για το θάνατο του Μπατίστ.

  Reply
 6. 6

  krap

  Το τρωκτικό ήταν ένα ενδιαφέρον εγχείρημα του διαδικτύου με την έννοια ότι ήταν ανοικτό σε αρθρογράφους οι οποίοι έβγαιναν προς τα έξω ως τρωκτικό και όχι ως φυσικές παρουσίες. Με αυτόν τον τρόπο μπορούσαν (θεωρητικά) να δημοσιεύουν ότι θέλουν χωρίς τον φόβο του να κατηγορηθούν / μηνυθούν για συκοφαντική δυσφήμιση κλπ. κλπ.

  Φιλοξενούνταν στην πλατφόρμα του blogspot (άρα τεχνικά είναι blog), έγγραφε όποιος ήθελε (άρα θεωρητικά ήταν κοινότητα) ωστόσο ελάχιστα άρθρα ήταν αυθεντικά (γραμμένα δηλαδή από το μηδέν και αυτούσια από τους αρθρογράφους του – όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο asynadak – ) άρα στην πραγματικότητα λειτουργούσε ως aggregator.

  Τώρα όσον αφορά το κλείσιμο και το αν πρέπει να πάρουμε τα “μαντήλια”… Το ενδιαφέρον κακώς δίνεται στο πλήθος ανθρώπων στους οποίους θα λήψει. Στην πραγματικότητα πρέπει να μας απασχολεί που κάποιοι, όποιοι κι αν ήταν και ό,τι συμφέροντα και να είχαν, κατάφεραν να ανακαλύψουν (και να δολοφονήσουν) τον αρχισυντάκτη αυτού του διαδικτυακού τόπου, παρά το ανώνυμο του πράγματος.

  Η άποψή μου είναι να αφήσουμε την υπεράσπιση ή κατακραυγή του περιεχομένου του τρωκτικού και να κοιτάξουμε το πραγματικό πρόβλημα. Ένας ιδιοκτήτης ή τέλος πάντων μπροστάρης ενός blog δολοφονήθηκε… Πόσοι άλλοι έχουμε ενημερωτικά blogs; Πόσο ασφαλής είναι η κριτική;

  ( μεγαλώστε τη λίστα των ερωτηματικών )

  Reply
 7. 7
  asynadak

  asynadak

  Αν θέλεις να υπάρχει κάτι καινούργιο ανά πάσα στιγμή, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις καμιά δεκαριά σελίδες στο gοοgle reader και να διαβάζεις αβερτα!

  Διαφορετικά, αυτό που κάνουν είναι να κλέβουν την κίνηση από τα αλλά blοgs αντίγραφοντας τα άρθρα τους και όχι να τα κάνουν γνωστα! Εχω εκφράσει 2-3 φορές την γνώμη μου στο newsfilter για αυτή τη πρακτική.

  Reply
 8. 8

  Roberto

  Το troktiko ξανά online αλλά αυτή τη φορά σαν tro(ma)ktiko http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/

  @ asynadak
  Δεν έχω κανένα λόγο να υποστηρίζω το troktiko. Αλλά το γεγονός του ότι κατάφερε να μαζέψει τόσο κόσμο και μάλιστα όντας απλά ένα βlog είναι θαυμάσιο. Ας μείνουμε σαυτό μόνο.

  Καλή σας μέρα!

  Reply
 9. 9

  High Octane

  Συμφωνώ με τον asynadak. Σκεφτείτε ότι αυτοί οι άνθρωποι έβγαζαν χρήματα απλά κάνοντας copy-paste δουλειά που έκαναν άλλοι άνθρωποι-δημοσιογράφοι-συντάκτες. Ολίγον τι κλοπή. ΝΑΙ! είχε ενημερώση για τα πάντα, ΝΑΙ! ήταν πληρέστατο, αλλά όσον αφορά τη δουλειά που γινόνταν δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο. Κι εμένα asynadak δε θα μου λείψει καθόλου!

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Powered by Social Mind