1. Κόβετε την μπαγκέτα σε φέτες διαγώνια, χωρίς όμως να φτάνουμε μέχρι τη βάση του ψωμιού (τα κομμάτια παραμένουν ενωμενα). Με αυτό το τρόπο το μίγμα που θα βάλουμε απλώνεται σε μεγαλύερη επιφάνεια και τα σκορδόψωμα γίνονται πιο αρωματικά.
2. Σε ένα multi χτυπάμε βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου ή λιωμένο) ή ελαιόλαδο, σκόρδο (όσο θέλουμε ανάλογα με το πόσο έντονη γεύση το θέλουμε να έχει), λίγο αλάτι και ελάχιστο πιπέρι. Προαορετικά μπορούμε να προσθέσουμε βασιλικό, ρίγανη ή μαιντανό.
3. Απλώνουμε το μίγμα ανάμεσα στις φέτες της μπαγκέτας.
4. Τύλίγουμε την μπαγκέτα με αλουμινόχαρτο. Με αυτό τον τρόπο το ψωμί είναι τραγανό απ’ έξω και αφράτο μέσα.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 200 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά.
Μία απ’ τις αγαπημένες μου παραλλαγές, είναι η προσθήκη τυριού.
Για να γίνει αυτό, η μπαγκέτα πρέπει να κοπεί σε κανονικά κομμάτια (όχι ενωμένα όπως αναφέραμε στην πρώτη περίπτωση) και να απλωθεί πάνω στα κομμάτια το μίγμα. Το τυρί καλό είναι να προστεθεί 10 λεπτά πριν βγάλετε τα ψωμάκια από το φούρνο.