Η κρέμα μπορεί να φτιαχτεί με διαφορετικές κρέμες. Εγώ προσωπικά προτιμώ την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Αν όμως δεν θέλετε να μπείτε σ’ αυτή τη διαδικασία, πιο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε έτοιμη κρέμα αραβοσίτου.
Η συνταγή που ακολουθεί κάνει χρήση κρέμας ζαχαροπλαστικής.
Υλικά:
- 3-4 κουτιά OREO
- 1L γάλα
- 2 κρόκους αυγού
- 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 200γρ. βούτυρο
- 1 βανίλια
- (προαιρετικά) λίγο κονιάκ
Εκτέλεση:
- Βάλτε το γάλα να ζεστάνει.
- Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το αλεύρι και λίγο γάλα. Ανακατεύεται συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.
- Όταν ζεστάνει το γάλα, το ρίχνεται στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε ΣΥΝΕΧΩΣ! Όταν πήξει, ανακατεύεται για ακόμη 2-3 λεπτά και κατεβάζετε από την φωτιά.
- Στην συνέχεια, προσθέστε το βούτυρο, τη βανίλια και το κονιάκ και ανακατέψτε. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει και μετά αφήστε τη στο ψυγείο.
- Την επόμενη μέρα (ακόμη και την ίδια αν προλάβει να κρυώσει η κρέμα) θρυμματίστε τα μπισκότα σε ένα blender μέχρι να μοιάζει με χώμα.
- Τέλος σε ένα μπολ (κατά προτίμηση διαφανές) βάζουμε μια στρώση μπισκότα OREO, μια στρώση κρέμα και συνεχίζουμε έτσι. ΠΑΝΤΑ ξεκινάμε και τελιώνουμε με τα μπισκότα!