Είναι από εκείνες τις στιγμές που συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι.
Και τα εύσημα πάνε στην Ινδή ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου, η οποία αποφάσισε να κάνει κάτι πρωτοφανές για τους άστεγους και πεινασμένους της περιοχής της.
Η Minu Pauline,που διατηρεί το δημοφιλές εστιατόριο Pappadavada στην ινδική πόλη Kochi, τοποθέτησε ένα… ψυγείο στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται μπροστά στο μαγαζί της και παρακινεί τους πελάτες της και την υπόλοιπη κοινότητα να τοποθετούν μέσα τα περισσεύματα φαγητού που δεν έχουν σκοπό να τελειώσουν.
Το ψυγείο έχει επονομαστεί Νanma Maram, που σημαίνει «Το δέντρο της καλοσύνης» και παραμένει ξεκλείδωτο 24 ώρες το εικοσιτετράωρο,εφτά ημέρες την εβδομάδα. Το μόνο που έχει ζητήσει η ιδιοκτήτρια είναι να αναγράφεται επάνω στις συσκευασίες η ημερομηνία της τοποθέτησης, ώστε να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι πόσες μέρες βρίσκεται το κάθε γεύμα στο ψυγείο.
Η έμπνευση γι’ αυτή την ανιδιοτελή πράξη ,σύμφωνα με την Pauline, προήλθε από ένα τυχαίο περιστατικό, κατά το οποίο μια γυναίκα έψαχνε τα σκουπίδια για να βρεί φαγητό. Αυτό την επηρέασε βαθιά και αποτέλεσε το έναυσμα της πρωτότυπης αυτής ιδέας.
- (στη φωτό: η Ινδή ιδιοκτήτρια,Minu Pauline)
Η ίδια επιθυμεί να στείλει,μέσω αυτής της πράξης, ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους μας. Ένα μήνυμα αγάπης προς τους,λιγότερο ευνοημένους, συνανθρώπους μας. Ας γίνει το παράδειγμά της,μίμηση για όλους μας.
«Μην ξοδεύετε τους πόρους. Μην πετάτε φαγητό».
Πηγή: www.earthables.com