Έχει συμβεί και σε εσάς; Να γνωρίσετε ανθρώπους, οι οποίοι να είναι τόσο ”φωτεινοί”, χαρισματικοί τύποι, που θα μπουν σ’ ένα δωμάτιο, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και θα φύγουν από αυτό με φίλους, κατακτήσεις, νέες παρέες και κόσμο που θα έχει να πει τα καλύτερα γι’ αυτούς.
Κι όμως οι συμπαθείς άνθρωποι που μας αφήνουν έκπληκτους στο πέρασμα τους, κάνουν πέντε χαρακτηριστικά ”λάθη” επικοινωνίας. Δεν σημαίνει ότι συμβαίνουν εσκεμμένα. Ας τα δούμε λοιπόν:
- Μιλάνε ασταμάτητα. Άθελα τους μιλάνε τόσο πολύ που μπορεί και να μιλάνε μόνο αυτοί σε μια παρέα.
- Η προσοχή τους πολλές φορές δεν είναι παρόν. Είναι αλλού, σκέφτονται και άλλα πράγματα παράλληλα και σε μια ερώτηση του συνομιλητή θα φανεί ότι τελικά δεν πρόσεχαν και τόσο.
- Δεν κάνουν ερωτήσεις. Σου απαντάνε με κάτι εντυπωσιακό αλλά δεν κάνουν στοχευμένες ερωτήσεις για το θέμα που συζητάτε.
- Προσπαθούνε να ”καλύψουνε΄΄ τα λάθη τους. Δύσκολα θα πούνε έκανα λάθος. Συνήθως προσπαθούνε να δικαιολογηθούνε.
- Σπάνια θα ζητήσουν μια δεύτερη γνώμη για κάποιο θέμα που τους απασχολεί. Σίγουρα εκφράζουν την γνώμη τους αλλά δεν τους αφορά η άποψη κάποιου άλλου.
Συμπερασματικά, όσο ”φωτεινοί΄΄ κι αν είναι αυτοί οι άνθρωποι τους χαρακτηρίζει η πολυλογία για τον εαυτό τους. Πολύ συχνά δεν δείχνουνε ενδιαφέρον για τη ζωή των άλλων. Ένα ”λάθος” που είναι δύσκολο να αντιληφθούνε. Στην περίπτωση που ταυτίζεστε με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω θα ήταν καλό να κάνατε μια προσπάθεια σε κάθε κοινωνική συνθήκη για να μάθετε για τη ζωή των άλλων. Κανείς δεν ενδιαφέρετε για τους εγωκεντρικούς συνομιλητές. Λίγες παραπάνω ερωτήσεις στον συνομιλητή σας θα βοηθήσουν!
Εσείς έχετε γνωρίσει τέτοιους ανθρώπους; Αν ναι, τι έχετε παρατηρήσει στην επικοινωνία τους;