About the author

9 Comments

 1. 1

  krap

  Φίλε Archimides νομίζω ότι το φρουτότυπο έχει κλείσει πλέον… Δυστυχώς!

  Reply
 2. 2

  ZlatkoGR

  Ωπ! Είναι πάντα ευχάριστη έκπληξη να μας βλέπω σε ένα blog που διαβάζω τακτικά!

  Η κοινότητα των Θεσσαλονικέων BCers είναι αρκετά ανεπτυγμένη. Η πρώτη OBCZ (το αγαπημένο Φρουτότυπο που όντως δυστυχώς έκλεισε) και το πρώτο συνέδριο στην Ελλάδα, είναι ενδεικτικά κάποια πράγματα που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη.

  Πλέον η νέα OBCZ ετοιμάζεται στο καφέ Bazaar στην Άθωνος, όπου έχουν μεταφερθεί εδώ και λίγο καιρό και τα καθιερωμένα μηνιαία meetups μας που γίνονται τη δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα στις 9 το βράδυ (10 Ιουνίου πέφτει το επόμενο).

  Archimides και Newsfilter team σας περιμένουμε, αλλά μην περιμένετε κάποιου τύπου book club. Είμαστε χαλαροί, μπορείτε να πάρετε ή να αφήσετε κάποιο βιβλίο και φυσικά μπορούμε να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία θέλετε…

  Υ.Γ. Που τα άφησες άραγε τα βιβλία, Archimides;

  Reply
 3. 3

  krap

  @ZlatkoGR: Είναι κίνηση που τη γνωρίζω από καιρό. Εξήγησε λίγο το OBCZ καθώς και που μπορεί κανείς να ενημερώνετε (Online ενδεχομένως) για τις συναντήσεις.

  Θα με ενδιέφερε πολύ να παρευρεθώ στην επόμενη. Ελπίζω να τα καταφέρω.

  Reply
 4. 4

  AA

  Πραγματικά έχει πολύ ενδιαφέρον το bookcrossing, εδώ μια πρακτική χρήση του ώς “διαφημηστικό μέσο”, (Δέυτερη παράγραφος):
  http://kalifasi.blogspot.com/2008/05/blog-post.html

  Reply
 5. Pingback: Newsfilter » Το Top 5 της εβδομάδας (25-31 Μαΐου 2008)

 6. 5

  Toushiro

  i poli apla na to brei kapoiosskoupidiaris kapou k na to theorisei os skoupidi!!! LoL!

  Reply
 7. 6

  Archimides

  @Krap: όντως έκλεισε όπως διαπίστωσα.
  @ZlatkoGR: -Αν και πολύ καιρό μέλος, ποτέ δε συμμετείχα σε meeting. Κάποια στιγμή θα το κάνω. -Μετά τη διαπίστωση ότι το άρθρο δεν είχε ανέβει ως εκείνη την ώρα, δεν τα άφησα πουθενά. Θα το κάνω όμως σύντομα κι όποιος θέλει, ας κοιτάει τα release alerts.
  @AA: Ναι, ωραία ιδέα για διαφήμιση, αλλά όχι για τους bookCrossers. Για τους περαστικούς.
  @Toushiro: Η αλήθεια είναι ότι πολλά απ’ τα βιβλία χάνονται είτε επειδή δεν τα άφησαν προσεκτικά είτε γιατί αυτός που το βρήκε δεν πολυσυμφωνούσε με την ιδέα.

  Reply
 8. 7

  AA

  Γειά χαρά Archimedes

  Δεν έχει σημασία νομίζω, γιατί άσχετα με το αν το βιβλίο βρεθεί απο book crosser ή απλό περαστικό το concept του book crossing έχει κάνει τη δουλειά του 😀

  Είναι περίεργη φάση το book crossing, τουλάχιστον για εμένα, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ένα άνθρωπο ο οποίος να το “κηνυγάει” σαν ασχολία. Δηλαδή να βγαίνεις για βόλτα με σκοπό να πάς να σηκώσεις ένα βιβλίο.

  Θα έλεγα όμως οτι είναι καλό να ξέρει κανείς την υπάρξη του για δύο λόγους. Για να μη “χαλάσει το παιχνίδι” άμα βρεί κανα βιβλίο “πεταμένο” αλλά και επειδή λόγο του νομαδικού τρόπου ζωής που μπορεί να ακολουθεί κάποιος (είτε λόγο σπουδών, είτε λόγο εργασίας), μπορεί πολύ άνετα να συμβάλλει στην ευρύτερη κυκλοφορία ενός “αδέσποτου” βιβλίου.

  Εγώ πάντως αν πετύχω DUST την άλλη εβδομάδα, θα το φέρω κάτω 🙂

  Reply
 9. 8

  ZlatkoGR

  @krap: OBCZ stands for Official BookCrossing Zone, μέρη δηλαδή που υπάρχουν ραφάκια με βιβλία του Bookcrossing και μπορεί ο οποιοσδήποτε να πάρει ή να αφήσει όποτε θέλει κάποιο. Φυσικά επειδή είναι μέσα σε κάποιο μαγαζί, είναι κάπως πιο προστατευμένα από το να το αφήσεις βιβλίο σε ένα παγκάκι ή σε ένα άγαλμα.

  OBCZ υπάρχουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Χανιά, Πάτρα.

  Πληροφορίες για όλα αυτά (και για τα meetup) θα βρείτε στο ελληνικό forum του site (http://www.bookcrossing.com/forum/28). Στα μέλη που είναι εγγεγραμένα από τη Θεσσαλονίκη αποστέλεται και ειδοποιητήριο μήνυμα 1 βδομάδα πριν. Οι πληροφορίες όμως υπάρχουν και στο “ραφάκι” του μαγαζιού (http://www.bookcrossing.com/mybookshelf/BazaarObcz).

  Reply

Πείτε την γνώμη σας

Powered by Social Mind