Λόγω της παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη που είναι την 14η Ιουνίου το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ΕΚΕΑ έφτιαξε ένα διαφημιστικό για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να δώσουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε 10 λεπτά μόνο από την ζωή μας και να σώσουμε μια ζωή.
Όπως ήταν αναμενόμενο το βίντεο έγινε viral αλλά σχολιάστηκε δυστυχώς αρνητικά από κάποιους επειδή υπάρχουν όμορφες παρουσίες και θεωρήθηκε σεξιστικό.
Καλώς ή κακώς σύμφωνα με μετρήσεις ο κόσμος προσέχει μια διαφήμιση, μια ταινία, ένα κοινωνικό δρώμενο όταν περιέχονται σκηνές με φαντασμαγορικά θεάματα, όμορφες και νεανικές παρουσίες.
Θα έπρεπε όμως να εστιάσουμε περισσότερο στον σκοπό του διαφημιστικού και να γίνουμε όσοι έχουμε την δυνατότητα βέβαια εθελοντές.
Κάθε χώρα, για να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα, χρειάζεται 60.000 φιάλες αίμα, σε 1.000.000 κατοίκους και άρα στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων απαιτούνται τουλάχιστον 600.000 μονάδες, από τις οποίες μόνο το 40% καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες.
[via]
Μπορεί να φανώ ηλίθια ρομαντική αλλά εύχομαι φέτος το ποσοστό εθελοντών που δίνουν αίμα να διπλασιαστεί και να αρχίσουμε ως χώρα να αντιστρέφουμε τα στατιστικά στοιχεία παγκοσμίως που μας δείχνουν στην τελευταία θέση όταν αφορά αξιώσεις και στις πρώτες θέσεις όταν αφορά πάθη, βία και οτιδήποτε κακό έρχεται και το ενστερνιζόμαστε.
Είμαι σίγουρη ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε τα αρνητικά στατιστικά και να γίνουμε πιο Ανθρώπινοι. Δεν ξέρω γιατί αλλά οι Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό διαπρέπουν σε όλους τους τομείς και όταν επιστρέφουν είναι σαν να χάνεται η εξυπνάδα, το ταλέντο και η διάθεση για παραγωγικότητα. Η Ελλάδα είναι η χώρα που τρώει τα παιδιά της, μήπως όμως κι εμείς οι ίδιοι αφηνόμαστε και κάτι δεν κάνουμε σωστά? Δεν πρέπει να σταματήσουμε να μεροληπτούμε, να ρίχνουμε πάντα το φταίξιμο στους άλλους και να εστιάσουμε την προσοχή μας σε οτιδήποτε χρειάζεται διόρθωση? Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε να ξαναγίνουμε οι Έλληνες ήρωες, δοτικοί, ευαίσθητοι, παραγωγικοί, δημιουργικοί.
Με λίγα λόγια να γίνουμε η Ελλάδα που θαυμάζαμε με την σπουδαιότερη και μεγαλύτερη ιστορία παγκοσμίως.