Ο Ζανής Χαλάς είναι επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον ελλαδικό χώρο. Διαθέτει κατάστημα με πρώτης ποιότητας ξηρών καρπών στο Πικέρμι της Αθήνας εν ονόματι Nueces. Ένα νέο κατάστημα που δημιουργήθηκε εν καιρό πανδημίας, από το Ζανή Χαλά και το Θωμά Καραγεώργο, και έχει αγαπηθεί από το κοινό. Όπως δηλώνει ο Ζανής: «Η κρίση μας έφερε σε νέες ευκαιρίες». Το Nueces προσφέρει φρεσκοψημένους ξηρούς καρπούς που προμηθεύονται από διάφορα ελληνικά μέρη. Το ιδιαίτερο στοιχείο του Nueces είναι η οικολογική συνείδηση. Ο Ζανής Χάλας ζούσε για κάποια χρόνια στο Λονδίνο και δραστηριοποιούνταν στην εστίαση. Παρακάτω παραχωρεί μια αποκλειστική συνέντευξη στο newsfilter.gr και αναφέρεται στο λόγο που δημιούργησε το Nueces εν καιρώ καραντίνας, τί μπορεί να γευθεί κανείς στο Nueces, ποια η αφορμή για την ανάπτυξη της πράσινης ταυτότητας και πολλά ακόμη.
κ. Ζανή πώς ξεκίνησαν όλα; Ποια ήταν η αφορμή για να δημιουργήσετε το δικό σας κατάστημα στην Αθήνα;
Γυρίζοντας από το Λονδίνο στην Ελλάδα και έχοντας την οικογένεια μου στο Πικέρμι, οι συχνές μου επισκέψεις στην περιοχή γρήγορα με έκαναν να διαπιστώσω την ολοένα και αυξανόμενη αγοραστική δύναμη της περιοχής και την έλλειψη ενός καταστήματος με ξηρούς καρπούς. Έτσι, μέσα στη διάρκεια της πρώτης καραντίνας γεννήθηκε η ιδέα του πρώτου καταστήματος nueces στην Αθήνα.
Πόσο εύκολη ήταν η απόφαση να ξεκινήσει η λειτουργία του Nueces την περίοδο της καραντίνας; Ποια ήταν η σκέψη σας;
Η κρίση πάντα έφερνε νέες ευκαιρίες. Σίγουρα δεν ήταν η πιο εύκολη περίοδος για να ξεκινήσει το ταξίδι του το πρώτο μας κατάστημα, αλλά το γεγονός ότι πιστεύαμε πολύ στην όλη ιδέα που στήσαμε, διευκόλυνε την απόφαση μας να ξεκινήσουμε εν μέσω της καραντίνας. Η ζωή και η κανονικότητα πρέπει να συνεχίζονται.
Τί είναι αυτό που κάνει ξεχωριστό το Nueces από αλλά στέκια με ξηρούς καρπούς;
Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τα αλλά καταστήματα του είδους μας είναι πρώτα από όλα η άριστη ποιότητα και η συντήρηση των προϊόντων μας. Καθώς και η σωστή επιλογή και τοποθέτηση τους με βάση τις ανάγκες του καταναλωτικού μας κοινού. Ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό της ομάδας του nueces που μας τοποθετεί σε πλεονεκτική θέση.
Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας με τον συνέταιρο σας, Καραγεώργο Θωμά.
Με τον Θωμά γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια. Έχουμε συζητήσει για πάρα πολλές επιχειρηματικές ιδέες τα προηγούμενα χρόνια αλλά λόγω του ότι εγώ έλειπα στο Λονδίνο για επαγγελματικούς λόγους δεν είχαμε καταφέρει να ευοδώσει κάποιο από τα σχέδια μας. Νομίζω ότι τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το μεράκι μας και την αγάπη μας για τους ξηρούς καρπούς.
Εκτός από ξηρούς καρπούς και σοκολάτες τί άλλο μπορεί να γευθεί κανείς στο Nueces; Θα προστεθούν νέες γεύσεις στο μέλλον;
Μπαίνοντας κάποιος στο κατάστημα μας θα απολαύσει δυο έντονες μυρωδιές. Η μία θα είναι των φρεσκοψημένων ξηρών καρπών που ψήνουμε σε καθημερινή βάση στο φούρνο μας και η άλλη είναι του φρεσκοκομμένο καφέ που με μεράκι η ομάδα μας φτιάχνει για τον κόσμο του nueces. Εκλεκτή παρουσία στη βιτρίνα του ψυγείου μας παρέα με τις σοκολάτες μας είναι οι μπάρες, με και χωρίς ζάχαρη, σε ότι γεύση μπορείς να βάλεις με το μυαλό σου. Το Σαββατοκύριακο σπέσιαλ εμφάνιση κάνουν οι φρέσκοι χυμοί μας. Τέλος, οι επισκέπτες μας θα βρουν συριανά λουκούμια, φλωρεντίνες, μπισκότα, σνακ ενέργειας και άλλα νόστιμα προϊόντα στολισμένα στο καρότσι μας.
Έχετε σκεφθεί να επεκταθείτε στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό;
Η όλη μου πορεία μέχρι τώρα μου έχει δείξει ότι πρέπει να πηγαίνουμε βήμα βήμα αλλά ταυτόχρονα να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά για νέες ευκαιρίες. Στόχος μας στην παρούσα φάση είναι να κάνουμε το nueces στο Πικέρμι προορισμό για όλη την Ανατολική Αττική.
Το Nueces βοηθά στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης. Μιλήστε μας λίγο για αυτήν την απόφαση να χρησιμοποιείται οικολογικές συσκευασίες.
Επηρεασμένος από τις ραγδαίες επιπτώσεις της άσκοπης και ανεύθυνης υπερκατανάλωσης υλικών αγαθών στο περιβάλλον, αισθάνθηκα και εγώ υπεύθυνος για το τι συμβαίνει γύρω μου. Ήθελα και θέλω το nueces να είναι μια πηγή που να επιβαρύνει το όσο το δυνατό λιγότερο τον πλανήτη μας. Αυτή τη στιγμή η πλειοψηφία του εμπορεύματος μας είναι από Έλληνες παραγωγούς, που σημαίνει μικρότερη έκθεση διοξειδίου του άνθρακα κατά τη μεταφορά τους. Η πλειοψηφία των συσκευασιών μας είναι από ανακυκλώσιμα υλικά ή υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν. Όλα τα απορρίμματα διαχωρίζονται και τοποθετούνται στους ανάλογους κάδους ανακύκλωσης. Δε μπορώ να πω ότι σε αυτή τη φάση είμαστε 100% οικολογικοί σε όλες μας τις δραστηριότητες, αλλά ο στόχος μας είναι να γίνουμε μέσα στην επόμενη πενταετία.
Πώς βιώσατε το χρονικό διάστημα της καραντίνας; Πώς εκτιμάται ότι θα είναι η κατάσταση τώρα που πλέον έχει ανοίξει η εστίαση και τα μέτρα ελαχιστοποιούνται;
Το χρονικό διάστημα της καραντίνας το πέρασα δημιουργικά καθώς με την ομάδα μου ετοιμάζαμε το project του nueces. Πέρασα πολλές ώρες και μέρες ώστε να σχεδιάσουμε αρχιτεκτονικά το nueces και να επιλέξουμε προσεκτικά τα προϊόντα μας από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Αυτό σημαίνει, ότι έπρεπε να ταξιδέψω σε πολλά μέρη της Ελλάδας για να δοκιμάσουμε ότι καλό υπάρχει μέσα στο κατάστημα μας.
Υπάρχει κάτι ακόμη που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;
Αυτό που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί με τους αναγνώστες σας είναι ότι θα πρέπει πάντα να προσπαθούν για το όνειρο τους. Να παλεύουν για αυτό που επιθυμούν και θα καταφέρουν να γίνει πραγματικότητα.
Ευχαριστούμε θερμά το Ζανή Χαλά για αυτήν τη συνέντευξη και το φωτογραφικό υλικό!
Μπορείτε να τον βρείτε στα social media:
website μαγαζιού: nueces.gr
Eπιμέλεια συνέντευξης: Αθανασία Σκόνδρα