Χικ… δεν είστε άρρωστη! Reviewed by Momizat on . Το σύστημα υγείας ''μπάζει'' εδώ και χρόνια και όταν λέω ''μπάζει'' εννοώ πανταχόθεν και αδιαλείπτως.Είναι ανύπαρκτο,μη λειτουργικό και πέρα για πέρα γραφειοκρα Το σύστημα υγείας ''μπάζει'' εδώ και χρόνια και όταν λέω ''μπάζει'' εννοώ πανταχόθεν και αδιαλείπτως.Είναι ανύπαρκτο,μη λειτουργικό και πέρα για πέρα γραφειοκρα Rating:
You Are Here: Home » Ειδήσεις » Ελλάδα » Χικ… δεν είστε άρρωστη!

Χικ… δεν είστε άρρωστη!

Το σύστημα υγείας »μπάζει» εδώ και χρόνια και όταν λέω »μπάζει» εννοώ πανταχόθεν και αδιαλείπτως.Είναι ανύπαρκτο,μη λειτουργικό και πέρα για πέρα γραφειοκρατικό. Έχει δημιουργηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός ο οποίος είναι παντελώς άχρηστος.Κανένας ποτέ δεν έδωσε λύση σε απλά καθημερινά προβλήματα, αντιθέτως επιφόρτιζε το σύστημα με νέα μέτρα, νόμους κλπ κι έτσι μέχρι να ρολάρει το ένα μέτρο ξεφύτρωνε άλλο που αναιρούσε το προηγούμενο κ.ο.κ. Για του λόγου το αληθές, θα παραθέσω σημερινή εμπειρία μου.

Έπρεπε να κλείσω ένα ραντεβού για συγκεκριμένες καρδιολογικές εξετάσεις οι οποίες γίνονται από τα εργαστήρια του Νοσοκομείου ή και από το Ι.Κ.Α και παράλληλα ραντεβού με καρδιολόγο. Ξεκινάει λοιπόν η οδύσσεια μιας ξεριζωμένης. Τηλεφωνώ στον αριθμό που η τοπική καρδιολόγος του Ι.Κ.Α μου έδωσε γιατί επρόκειτο για νοσοκομείο της περιφέρειας, καμία απάντηση (11 το πρωί ε;), ξανατηλεφωνώ επίσης καμία απάντηση. Πληκτρολογώ τον αριθμό του Νοσοκομείου αυτή τη φορά και όχι του ΙΚΑ,τίποτα… μα τι στο καλό κανείς δε δουλεύει; Το Βαλεντίνο γιορτάζουν απ’ το πρωί τα χρυσά μου; Τηλεφωνώ σε γνωστό αριθμό να μάθω άλλο αριθμό μπας και κάνω λάθος. Ξανατηλεφωνώ για εκατοστή φορά λοιπόν και γιούπι μου απαντάνε! Τι χαρά ήταν κι αυτή ρε παιδιά, το Λόττο να κέρδιζα τη δεδομένη στιγμή λιγότερο θα χαιρόμουν. Αφού εξηγώ τί ακριβώς θέλω και αφού ο ένας με παραπέμπει στον άλλο επί μισή ώρα και βάλε, δεν άντεξα τα έχωσα στις δύο τελευταίες γιατί όπως ξέρετε ο Ελληνάρας με το καλό δεν καταλαβαίνει με το κακό κάτι μπορεί να γίνει… και έγινε… μετά από μία ώρα κατάφερα να κλείσω ένα ραντεβού για ένα μήνα μετά!! Σήμερα ήμουν πολύ τυχερούλα ω ναι, γιατί την άλλη φορά περίμενα τέσσερις μήνες αλλά ντάξ τώρα γίναμε βετεράνοι  με βαρέα.

Και σας ερωτώ τώρα,όταν σας ζητείτε να πληρώσετε την εισφορά για το ταμείο σας,μπορείτε να πείτε «Θα σας την πληρώσω σε ένα μήνα γιατί… να μωρέ έχω ζόρια». Όχι βέβαια! Ντούκου τα θέλουν και είστε συνεπείς, αυτοί γιατί δεν είναι; Αυτοί γιατί κάνουν ό,τι θέλουν εδώ και χρόνια ενώ απο τη στιγμή που εσείς είστε συνεπείς στις πληρωμές σας υποχρεούνται να προσφέρουν και τις ανάλογες υπηρεσίες; Άγνωστες λέξεις αυτές… Εδώ το πιο απλό βρε παιδιά «καλημέρα» λές και φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Αναρωτιέσαι, «μήπως ρε παιδί μου τα αυτιά της έχουν καμιά βλάβη και δεν άκουσε»; και ξαναλές… μπα τίποτα… τώρα πια είσαι βέβαιος οτι η κυρία πίσω απο το γκισέ δεν έχει ωτίτιδα ή οτιδήποτε παρεμφερές αλλά απλά είναι ανάγωγη, απαίδευτη και βολεμένη. Και σκέφτεσαι να της κάνεις δώρο το εγχειρίδιο του Ζαμπούνη -βλέπε το αίμα μου είναι μπλέ πτωχοί μεροκαματιάρηδες- μπας και στροφάρει, αλλά λές χλωμό να στροφάρει μετά απο χρόνια υπηρεσίας γιατί αυτό της έγινε συνήθεια, στρογγυλόκατσε, κανένας δεν την επέπληξε ποτέ για το παραμικρό, πίνει την καφεδιά της και άμα λάχει επειδή είναι εξουσία σου λέει και να περιμένεις για να πιεί την καφεδούμπα -μιλώ απο προσωπική πείρα-.

Κι εσύ δε μιλάς γιατί σε κάνανε ένα με τα μούτρα τους γιατί σε ρούφηξε το σύστημα και έγινες αυτό που κορόιδευες. Και κλείνοντας και για να σας φουντώσω λίγο ακόμη θα αναφέρω επίσης τον κατά τα λοιπά συμπαθή γιατρό που όταν τον επισκέφθηκα για εξέταση δερματολογικής φύσεως ήταν ντέφι, βρωμούσε ουίσκι όλος ο θάλαμος και αυτός έλεγε ακατανόητα πράγματα. Μορφή σου λέω… και αυτός ο τύπος εργάζεται και ξέρετε γιατί εργάζεται ακόμη; Γιατί εσείς κι εγώ ενώ θα έπρεπε να του κάνουμε καταγγελία, γιατί εγώ το πεντάευρω το έσταξα αλλά απάντηση δεν πήρα, επιλέγουμε σαν αγέλη και σαν κακόμοιρα να σωπαίνουμε. Ήρθε ο καιρός να μιλήσουμε παιδιά και να ακουστούμε και να τσακωθούμε και να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν! Καλό ΣΚ λατρεμένοι αναγνώστες και μην ξεχνάτε η σιωπή δεν είναι χρυσός αλλά συνενοχή.

Σχετικά Άρθρα

 • Στο νοσοκομείο ο Αντώνης ΣαμαράςΣτο νοσοκομείο ο Αντώνης Σαμαράς
  Στο Αττικό νοσοκομείο μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να υποβληθεί σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση. Διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση […]
 • Απ’ τα κόκαλα βγαλμέναΑπ’ τα κόκαλα βγαλμένα Η οδύσσεια ενός νέου γιατρού στο αφιλόξενο αρχιπέλαγος των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Σε μια κωμική και παράλογη καθημερινότητα ένας νεαρός ορθοπεδικός γιατρός, κόντρα σε διευθυντές, […]
 • Τι ισχύει με τις διερευνητικές εντολές;Τι ισχύει με τις διερευνητικές εντολές; Στο newsfilter.gr δεν συνηθίζουμε να αναφερόμαστε στην πολιτική, ωστόσο, μιας και είναι ημέρα εκλογών αύριο και παίζει να μην υπάρξει αυτοδυναμία (όπως έχουμε συνηθίσει), θεωρήσαμε σκόπιμο […]
 • Η σύνθεση της κυβέρνησηΗ σύνθεση της κυβέρνηση Το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμος Κεδίκογλου. Στην νέα δομή της κυβέρνησης, επανασυστήνονται τα υπουργεία Τουρισμού, Ναυτιλίας και […]
 • Η σύνθεση της νέας κυβέρνησηςΗ σύνθεση της νέας κυβέρνησης Ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου ορκίστηκε σήμερα και ανέλαβε τυπικά τα καθήκοντά του ως ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Λίγο αργότερα ανακοίνωσε την σύνθεση της κυβέρνησής του η οποία, όπως και […]

About The Author

Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Ανατολικές σπουδές με ειδίκευση τα Ελληνοτουρκικά,εργάστηκα ως manager σε τουριστικά γραφεία εισερχόμενου τουρισμού και σε εταιρεία ένδυσης,έπειτα έγινα καθηγήτρια αγγλικών αλλά καθώς η αρθογραφία ήταν πάντα η μεγάλη μου αδυναμία,έγραφα σε δύο τοπικές εφημερίδες,στη μία έκανα διεθνολογική ανάλυση και στην άλλη ελεύθερο θέμα. Χόμπυ μου η λογοτεχνία,οι ταινίες,το γράψιμο. Λατρεύω τη Μαλβίνα και τη Γώγου και θα ήθελα να τις έχω γνωρίσει.... υ.γ Πολλά είπα... υ.γ2 να ευχαριστήσω τη μαμά μου και το μπαμπά μου ε?..

Number of Entries : 17

Comments (3)

 • mpoulitsa

  Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες. Δυστυχώς όμως ίσως χρειαστούν χρόνια για να ξυπνήσουμε. Εμένα συγκεκριμένα μου έτυχε σε δημόσιο νοσοκομείο να χάσουν τις εξετάσεις αίματος και για να μην κάνω φασαρία μου ξαναπήραν άμεσα αίμα και μου έβγαλαν αμέσως και τα αποτελέσματα.

  Απάντηση
 • papoukos

  Πράγματι το σύστημα χρειάζεται αναδιάρθρωση γιατί είναι νοσηρό. Επομένως κάτι πρέπει να κάνουμε για το αλλάξουμε. Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να δώσουμε λύσεις, ο καθένας αλλάζοντας αρχικά τον ευατό του. Είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε άμεσα.

  Απάντηση

Leave a Comment

© 2007-2013 Powered By Websthetics

Scroll to top