Στο δρόμο του κεϊνσιανισμού για την επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης ο πρωθυπουργός του Τζάστιν Τριντό, ο οποίος απεύθυνε έκκληση στους ομολόγους του ανά τον κόσμο να εστιάσουν περισσότερο στις δημόσιες δαπάνες, παρά στη νομισματική πολιτική. Η επιλογή αυτή, κατά τον κ. Τριντό, είναι αναγκαία για να κινητοποιηθεί η οικονομία, τόσο η εθνική, τόσο και η παγκόσμια. Ο ίδιος,όμως, και η κυβέρνησή του καταρτίζουν επί τούτου έναν προϋπολογισμό που θα είναι ελλειμματικός και πιο συγκεκριμένα περίπου στο 1,5% του ΑΕΠ. Γεγονός που μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μόνο τέσσερις χρονιές ο Καναδάς εμφάνισε έλλειμμα άνω του 1,4% του ΑΕΠ.
Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός του Καναδά τόνισε: «Το μήνυμά μου σε άλλους πολιτικούς ηγέτες είναι να μην παγιδευτούν στη σκέψη ότι ο ισοσκελισμός του προϋπολογισμού αποτελεί αυτοσκοπό αλλά μέσον». Έτσι μοιάζει να αφομοιώνει μια πρωτοποριακή οικονομική και νομισματική πολιτική η οποία αντιβαίνει με την πολιτική που επικροτούν οι G7, αλλά και ο προκάτοχός του Τζάστιν Τρίντο, Στέφεν Χάρπερ. Έτσι σε προβληματισμό μοιάζουν να μπαίνουν και οι αγορές γιατί εκτός αυτής της πολιτικής, έχουν επιπρόσθετα να αντιμετωπίσουν τον, κατά πολλούς, ”πονοκέφαλο” που ονομάζεται Ιαπωνία η οποία αποφάσισε να υιοθετήσει αρνητικά επιτόκια.
Έτσι λοιπόν σιγά σιγά είναι ευκαιρία για να αρχίσει μια επαναδημιουργία και ένας επαναπροσδιορισμός της οικονομικής πολιτικής ώστε να έρθει η ανάπτυξη και η γενικότερη ευημερία του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος που τόσο νοσεί.