About the author

asynadak

asynadak

Ο Συναδάκης Άγγελος έχει Bachelor στα Μαθηματικά και Master στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών καθώς έχει αναπτύξει πολλά τέτοια έργα στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια είναι Γενικός Διευθυντής της Social Mind και από την θέση αυτή βοηθάει τις εταιρίες να φέρουν αποτελέσματα αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο χτίζουν και χρησιμοποιούν τα ψηφιακά τους κανάλια. Το newsfilter.gr προέκυψε στις αρχές του 2007 (01 Ιανουαρίου για την ακρίβεια) και από τότε φροντίζουμε να προσφέρουμε καθημερινές στιγμές ενημέρωσης και ψυχαγωγίας! Θα τον δείτε να γράφει, μεταξύ άλλων, περισσότερο για κινητά τηλέφωνα, gadgets, formula 1, ίσως καμία σειρά ή ταινία, σίγουρα για βιβλία καθώς και για περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο (τα περισσότερα τυγχάνουν στην Κίνα, δεν ξέρω γιατί)!

9 Comments

 1. 1

  roberto

  Για όσους πάντως έχουν δυσκολία με το να γράφουν στα ελληνικά με ελληνικούς χαρακτήρες, επισυνάπτω ένα link όπου μπορείς να μετατρέψεις τα greeklish σε Ελληνικά.

  http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp

  Γενικά πάντως πιστεύω ότι ένα κείμενο με σωστή μορφή είναι πάντα πολύ πιο αποδεκτό, έχει μεγαλύτερο κύρος από ένα κείμενο που πιθανός γράφει και πιο σοβαρά πράγματα αλλά είναι σε greeklish και διαβάζεται πολύ πιο ευχάριστα.

  Reply
 2. 2

  Ζωή

  Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω, προσθέτοντας όμως στους “κανόνες της σωστής τυπογραφίας” την ορθογραφία, η οποία για μένα προσωπικά,είναι ο σημαντικότερος κανόνας από όλους.

  Reply
 3. 3
  asynadak

  asynadak

  Σωστή η προσθήκη της ορθογραφίας! Επιβάλλεται!

  Reply
 4. 4

  DaNaH

  Είμαι απολύτως σύμφωνη με όσα ανέφερες και κυρίως με τα σημεία της στίξης! Μου τη δίνει πολύ να μην ακολουθούνται οι κανόνες κυρίως στην ηλεκτρονική μορφή!

  Ήθελα να πω κι εγώ ότι σημαντικότερο απ’όλα θεωρώ την ορθογραφία!! Ως άνθρωπος και εγώ κάποιες φορές κολλάω και μπορεί να μη θυμάμαι πως γράφεται μια λέξη. Δεν ντρέπομαι καθόλου να σηκωθώ και να πάω ως τη βιβλιοθήκη μου, να ανοίξω το ερμηνευτικό λεξικό και να ελέγξω την ορθογραφία της. Θέλω πάντα το κείμενό μου να είναι ορθογραφημένο και το ίδιο ζητάω και από αυτά που διαβάζω.

  Κλασσικό λάθος που γίνεται (και το έκανες και εσύ, λυπάμαι που το λέω :P) είναι η χρήση του δευτέρου πληθυντικού προσώπου στα ρήματα που πλέον πάρα πολλοί τα γράφουν με -αι αντί για -ε (“μπορείτε να αντιπροτείνετΕ κάτι). Άλλο να πεις “αυτό συνηθίζεται στις μεγάλες πόλεις” που είναι γ’ ενικό, και άλλο “εσείς το συνηθίζετε αυτό;”. Επίσης ένα συχνό λάθος είναι η φράση “ξέρεις κανείς…” αντί για το σωστό “ξέρει κανείς…”

  Ωραίο άρθρο, συγχαρητήρια!! Σίγουρα θα χρησιμεύσει σε όσους δεν γνωρίζουν τους κανόνες! 😉

  Reply
 5. 5
  asynadak

  asynadak

  Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου DaNaH. Η σωστή ορθογραφία και το όμορφα στημένο και γραμμένο κείμενο υποδηλώνει μεράκι και ότι κάποιος κάθισε και αφιέρωσε χρόνο. Έτσι το περιεχόμενο παίρνει μεγαλύτερη αξία.

  Αυτό το λάθος με το “αι” και το “ε” στο τέλος των λέξεων είναι πάρα πολύ συχνό. Από μικρός το έκανα λάθος και όπως μπορείς να καταλάβεις ακόμα δεν διορθώθηκα! Παρόλο που ξέρω τον κανόνα, στην ροή της γραφής μου βγαίνει ότι να ‘ναι 🙂

  Τέλος, πλέον είναι πολύ εύκολο να βάλουμε έναν ορθογραφικό έλεγχο στον Firefox και τουλάχιστον κάποια από τα λάθη να τα αποφύγουμε. Δεν λύνει όλα τα προβλήματα καθώς δεν είναι και ότι καλύτερο υπάρχει σε λεξικό, αλλά λίγο μπορούμε να φτιάξουμε την ορθογραφία μας έτσι!

  Reply
 6. 6

  soula

  Δεν θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα. Επίσης προτιμώ και εγώ το στυλ block, χωρίς εσοχές στις παραγράφους και κομένες λέξεις στο τέλος της σειράς. Είναι πιο σύγχρονο. Ο άλλος τρόπος θυμίζει επιστολές με καλλιγραφικά γράμματα και καθαρεύουσα.

  Reply
 7. 7
  asynadak

  asynadak

  Έχεις δίκιο ότι αυτός ο τρόπος είναι πιο μοντέρνος σε σχέση με τον άλλο. Αλλά εμένα μου αρέσει περισσότερο γιατί είναι πιο ευδιάκριτος και συμμαζεμένος. Όλα είναι όμορφα, ωραία και στοιχισμένα. Ούτε κομμένες λέξεις, ούτε δεξιά – αριστερά με τις γραμμές, ούτε τίποτα.

  Reply
 8. 8

  Sun in Clouds

  Για εμένα εκείνο που προέχει είναι να γράφουν με ελληνικούς χαρακτήρες. Τα greeklish είναι ένα έκτρωμα. Και πολλοί νέοι, μαθαίνουν σε αυτόν τον τύπο ιερογλυφικής γραφής χάνοντας την ομορφιά των ελληνικών λέξεων. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και τα φαινόμενα των ελληνικών μεν λέξεων, κουτσουρεμένων δε (τπτ, δλδ, τεσπα κλπ κλπ). Όσο για την ορθογραφία, το word έχει ορθογραφία για κάποιον που χρησιμοποιεί Internet Explorer και μπορεί το κείμενό του, πρώτα να το γράψει εκεί, μετά να το κάνει έναν ορθογραφικό έλεγχο και μετά να το παραθέσει στο διαδίκτυο. Αν χρησιμοποιεί firefox, υπάρχουν πρόσθετα για ορθογραφικό έλεγχο.

  Reply
 9. 9

  Σπύρος Καπαγερίδης

  To grapse.gr μπορεί να χρησιμεύσει σε αυτούς που θέλουν αλλά δεν μπορούν να γράψουν ελληνικά στον Η/Υ.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Powered by Social Mind