About the author

Άννα Σφέτσιου

Άννα Σφέτσιου

Η Άννα Σφέτσιου είναι είκοσι χρονών. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έκτοτε ζει εκεί με την οικογένεια της. Σπουδάζει στη Νομική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εδώ και δύο χρόνια. Ο χορός και η μουσική είναι το φάρμακο της στις δύσκολες στιγμές και η συγγραφή το καταφύγιο της. Αρθρογραφεί από το Γυμνάσιο ερασιτεχνικά με ορισμένες δημοσιεύσεις άρθρων της σε τοπικές και σχολικές εφημερίδες. Στη newsfilter θα διαβάσετε άρθρα της σχετικά με τη φιλία ,την αγάπη και γενικότερο ότι αφορά τον άνθρωπο και το περίπλοκο συναισθηματικό του κόσμο καθώς και ορισμένα άρθρα ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Μολονότι δεν είναι ψυχολόγος το πάθος της είναι η ανθρώπινη ψυχή και η ομορφιά που κρύβει μέσα της. Απώτερος σκοπός της είναι να βρείτε κομμάτια του εαυτού σας στα λόγια της. Εάν δεν ταυτιστείτε μάλλον θα έχει αποτύχει!

10 Comments

 1. 1

  ανώνυμος

  Κακό,πολύ κακό..
  Φάσκετε και αντιφάσκετε συνεχώς. Τη μία στιγμή ”κράζετε” (για να μιλήσω στη γλώσσα σας) αυτούς που κράζουν, και την αμέσως επόμενη αυτούς που δεν μπορούν να δεχθούν την κριτική, ή να αποδεχθούν την υπεροχή κάποιου άλλου.

  Διακρίνεται κατά την ταπεινή μου γνώμη μια μεγάλη υπεροψία. Από τη στιγμή που εκτιθέμεθα στον κόσμο, πρέπει να μάθουμε να δεχόμαστε και να διαχειριζόμαστε σωστά την κριτική.. Να γινόμαστε καλύτεροι, όταν μας επισημαίνουν κάτι άσχημο στο χαρακτήρα μας να θεωρούμε ότι το κάνουν επειδή μας θαυμάζουν (!!!!)

  υ.γ. επίσης: ο,τι = οτιδήποτε ενώ οτι= ειδικος συνδεσμος.

  Reply
 2. 2

  ΑΝΩΝΥΜΟΣ

  Έχοντας υπάρξει αναγνώστης αρκετών άρθρων σας,έχω καταλήξει στο σημείο να πιστεύω ότι αντιμετωπίζετε κάποια θέματα μειωμένης αυτοπεποίθησης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αυτό αποτελεί και την βασική σας θεματολογία. Στο συγκεκριμένο άρθρο μάλιστα διαφαίνεται ολοκάθαρα η άρνησή σας να δεχτείτε η ίδια κριτική, γνώμες που πολλές φορές διίστανται με την δικιά σας άποψη.Δεν υπάρχει καλή ή κακή κριτική.Κάθε άποψη είναι καλοδεχούμενη εφόσον κι εμείς οι ίδιοι είμαστε σε θέση να την εκτιμήσουμε σωστά και να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε μέσα από αυτήν.Καθήκον σας θα ήταν να αναρωτηθείτε από που πηγάζει αυτό το ”ανελέητο μίσος” προς εσάς,οπως περιγράφετε και παραπάνω,κάτι που προσωπικά θεωρώ υπερβολικό και βαρύγδουπο σαν όρο,και όχι να γράψετε απλώς για να αυτοεπιβεβαιωθείτε..για ακόμη μια φορά.
  Θα ήθελα να αναφέρω,ακόμη,ένα ήσσονος σημασίας θέμα για κάποιους αλλά σίγουρα μείζονος για εσάς που δηλώνετε φοιτήτρια νομικής.Θεωρώ τουλάχιστον υβριστικό προς την σχολή σας και την αρθρογραφία γενικότερα να χρησιμοποιείται τέτοιο λεξιλόγιο.Όροι του τύπου ”μπουρούχα,ουρά σαύρας”κλπ νομίζω ότι ώρες ώρες δικαιώνουν την φήμη που σας έχει αποδοθεί ως κακής αρθρογράφου!
  Και να μην ξεχάσω,φυσικά ότι υπάρχουν πολλές εξέχουσες προσωπικότητες,ευρέως γνωστές που είναι άκρως σεβαστές σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν έχουν υποστεί κακές φήμες όπως προείπατε.Ενδεικτικά θα αναφέρω ονόματα όπως Stephen Hawking,Bill Gates κλπ.
  Θα παρακαλούσα λοιπον,τελειώνοντας,την επόμενη φορά να είστε και περισσότερο ενημερωμένη!

  Reply
  1. 2.1
   Άννα Σφέτσιου

   Άννα Σφέτσιου

   Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο που αφιερώσατε, τόσο για να διαβάσετε το άρθρο μου όσο και για να συντάξετε αυτό το μακροσκελές σχόλιο. Δεν επιθυμώ να ανοίξω διάλογο μαζί σας καθώς δεν θεωρώ παραγωγικό να συνομιλώ με έναν «ανώνυμο». Θα ήθελα ωστόσο να προβώ σε τρείς διευκρινίσεις.
   Δεν αισθάνομαι ανασφάλεια, ούτε έχω μειωμένη αυτοπεποίθηση όπως επισημάνατε. Επιλέγω να εκτεθώ μέσω της αρθρογραφίας σε ένα ευρύ κοινό και να δεχτώ καλοπροαίρετα και κακοπροαίρετα σχόλια. Νιώθω σιγουριά για τη γνώμη μου και δεν φοβάμαι τόσο να την εκφράσω, όσο και να την υπερασπιστώ.
   Επιπλέον θα ήθελα να επισημάνω το εξής: Αναφέρθηκα σε διάσημες προσωπικότητες μονάχα ενδεικτικά, έχοντας στο νου ορισμένα παραδείγματα που στηρίζουν την άποψη μου. Συγκεκριμένα υπάρχουν τόσο στη Αμερική, όσο και στην Ελλάδα, εκπομπές στις οποίες διάσημες προσωπικότητες κάθε χώρου διαβάζουν δημόσια τις αρνητικές φήμες που διαδίδονται για εκείνους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( πχ twitter). Συνεπώς κάθε άλλο παρά ανενημέρωτη μπορώ να θεωρηθώ.
   Επίσης σε περίπτωση που παρεξηγήσατε: Λέξεις όπως «ουρά σαύρας και μάγισσα Μπουρούχα» χρησιμοποιήθηκαν για να καταστήσουν το περιεχόμενο του άρθρου ελαφρώς σαρκαστικό και χιουμοριστικό. Κάθε κείμενο απαιτεί διαφορετική μεταχείριση, διαφορετικό στυλ γραφής και λεξιλόγιο προκειμένου να αποδοθεί όσο το δυνατόν καλύτερα κατά τη κρίση του αρθρογράφου. Στην μαχόμενη δικηγορία σας διαβεβαιώνω ότι γίνεται χρήση πολύ χυδαιότερου και σαρκαστικότερου αν θέλετε, λεξιλογίου από αυτό που έχω χρησιμοποιήσει στο παρόν άρθρο άλλα και σε προηγούμενα. Εξάλλου δεν συντάσσω δικόγραφα στη newsfilter!!
   ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ ΟΧΙ !

   Reply
   1. 2.1.1

    ανώνυμος

    η γνώση του ”celebrities read mean tweets” μπορεί να υποστηρίξει θεωρείτε ότι είστε ενημερωμένη; κάθε άλλο παρά σχετικά με το άρθρο σας είναι τα σχετικά βίντεο..
    Αν θεωρείτε ότι το κείμενο σας έγινε σαρκαστικό ή χιουμοριστικό, θα σας αφήσω να το πιστέψετε. Λυπάμαι αν νομίζετε ότι στη μαχόμενη δικηγορία χρησιμοποιείται χυδαίο λεξιλόγιο. Μάλλον μόνο από αυτούς που δεν έχουν επιχειρήματα. Εύχομαι να μην καταντήσετε σαν κι αυτούς. Γεωργιάδου, δικηγόρος.

    Reply
    1. 2.1.1.1
     Άννα Σφέτσιου

     Άννα Σφέτσιου

     Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός πως μια δικηγόρος/δημοσιογράφος όπως δηλώνεται, αφιέρωσε χρόνο για να διαβάσει τα άρθρα μου και να σχολιάσει για αυτά. Ακόμα κι αν τα σχόλια σας είναι αρνητικά, εγώ αποκομίζω κάτι από αυτά. Επιτρέψτε μου να συνεχίσω να διαφωνώ με τα λεγόμενα σας. Θα χαιρόμουν να διαβάσω κι εγώ κάποια στιγμή τα άρθρα σας για να διαπιστώσω και πιο ολοκληρωμένα πλέον τους λόγους που διαφέρουν οι απόψεις μας.

     Reply
     1. 2.1.1.1.1

      ανώνυμος

      Είμαι δικηγόρος, δεν αρθρογραφώ γιατί έχω το γνώθι σαυτόν. Μακάρι να το είχαν κι άλλοι..

 3. 3

  Ian

  ΑΝΩΝΥΜΟΣ με κεφαλαία “Quote”

  Φαίνεται πως ο κύριος ΑΝΩΝΥΜΟς είναι πεπεισμένος και έχει σχηματίσει μια γνώμη, απρόσωπη κιόλας για την αρθρογράφο και βιάζεται να κρίνει βασιζόμενος στο ιστορικό ανάγνωσης “αρκετών άρθρων” της όπως είπε. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι εφικτό καθώς και η λανθασμένη πεποίθηση “κακής αρθρογράφου” επειδή χρησιμοποίησε “λαϊκούς” χαρακτηρισμούς που δεν ταιριάζουν σε φοιτήτρια νομικής και θα έπρεπε να ντρέπεται. Ίσως δεν έχεις ακούσει τη δημοσιογραφία τύπου “gonzo”. Αχ, αυτές οι φήμες!

  Reply
  1. 3.1

   ανώνυμος

   αγαπητέ-ή ian επειδή τυγχάνει να είμαι δημοσιογράφος, (χωρίς να θέλω να εμπλακώ στην από εκεί και πέρα τριβή με τον ΑΝΩΝΥΜΟΣ) θα ήθελα απλά να σημειώσω ότι η δημοσιογραφία τύπου gonzo, είναι ένα είδος υποκειμενικής δημοσιογραφίας που απαιτεί την ανάμειξη του δημοσιογράφου. Τα γεγονότα -σύμφωνα με τον Τόμσον που έκανε το είδος τόσο διάσημο- παρουσιάζονται σε πρώτο πρόσωπο, διογκωμένα στην φαντασία του παρατηρητή, μείγμα δημοσιογραφίας και μυθιστορίας, με ακραίο, εξπρεσιονιστικό ύφος. Ουδόλως αυτό σχετίζεται με φτωχό και χαμηλό λεξιλόγιο.
   Ας είμαστε περισσότερο ενημερωμένοι.
   Λέμε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ.

   Reply
   1. 3.1.1

    Ian

    Αγαπητέ ανώνυμε δεν εννοούσα ότι τα άρθρα της αρθρογράφου σχετίζονται άμεσα με την δημοσιογραφία τύπου “gonzo” απλά ήθελα να δώσω έμφαση στο πόσο προσωπική είναι η προσέγγιση της αρθρογράφο στα περισσότερα άρθρα της. Ζητώ συγνώμη για τυχόν παρεξηγήσεις , θα είμαι πιο προσεκτικός στο μέλλον. Ευχαριστώ για το σχόλιο.

    *και είναι ο Ian προέρχεται από την ιρλανδική (Gaelic) γλώσσα.

    Reply
 4. 4

  ανώνυμος

  Ως Δικηγόρος δεν σημαίνει (απαραίτητα) πως δεν πρέπει κανείς να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του, επειδή απλά ασκεί αυτό το επάγγελμα!Και ας μην ξεχνάμε πως ο άνθρωπος ανεξαρτήτως επαγγέλματος,φύλου,θρησκείας κ.τ.λ μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του χωρίς φόβο και δισταγμούς,ακριβώς επειδή τον βοηθάει η αμέριστη Δημοκρατία που χαρίζει ο διάλογος, σε όλες του τις εκφάνσεις.Η κ.Σφέτσιου μπορεί να εκφράζει τους προβληματισμούς και τις σκέψεις της με όποιον τρόπο εκείνη αισθάνεται και θεωρεί σωστό,το ίδιο και ο καθένας απο εμάς.Αρκεί να την σεβόμαστε και αν θέλουμε κάποιες φορές να την υιοθετούμε.Τα αρνητικά σχόλια πάντοτε θα υπάρχουν για τον καθένα απο εμάς ,και πρέπει να υπάρχουν γιατί μέσα απο αυτά γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, είτε το θέλουμε είτε όχι.

  Καλή συνέχεια!

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Powered by Social Mind